Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Alena un Kuruca uzdevums vasarā – augt līdera dotībās un, kas galvenais, svarā un spēkā

Alena un Kuruca uzdevums vasarā – augt līdera dotībās un, kas galvenais, svarā un spēkā
Džoels Embīds pret Džeretu Alenu. Foto: AFP/Scanpix

Bruklinas "Nets" Nacionālās basketbola asociācijas Vasaras līgu Lasvegasā sāka ar zaudējumu Dalasas "Mavericks" (92:96). Bruklinas rindās bija arī divi iepriekšējās sezonas starta piecinieka spēlētāji Džerets Alens, kurš savā otrajā sezonā līgā sāka visas 80 spēles un vidēji 26,2 minūtēs tika pie 9,6 punktiem un 7,0 atlēkušajām bumbām, un Rodions Kurucs, kurš debijas gadā sāka 46 no 63 mačiem un vidēji 20,5 minūtēs sakrāja 8,5 punktus un 3,9 atlēkušās bumbas. Kurucam šonakt 14 punkti un septiņas atlēkušās bumbas, bet Alenam 19 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un trīs bloķēti metieni.

Lai arī Vasaras līga Alenam un Kurucam ir laba iespēja laukumā uzņemties lielāku atbildību nekā ikdienā, vēl vairāk Bruklina uzsver nepieciešamību attīstīt ķermeni un tuvoties NBA vadošā līmeņa fiziskajām prasībām. "Tagad zinām, ka no regulārās sezonas līdz izslēgšanas spēlēm ir milzīgs lēciens," norādīja Bruklinas "Nets" trenera asistents Adams Haringtons. "Katru reizi, kad vari mācīties no pieredzes, jebkurš organizācijā var no zaudētās sērijas ko iegūt. Fiziskā spēle bija kas tāds, ko pirmoreiz izjuta ne tikai spēlētāji, bet arī paši treneri. To varēja redzēt gan video, gan izjust arī uz savas ādas dzīvajā. Alens tagad zina, ko nozīmē spēlēt pret Džoelu Embīdu, bet Rodijs zina, kā ir spēlēt pret Maiku Skotu un Tobaiesu Herisu. Tā ir lieliska pieredze tik jaunā vecumā, un tā palīdz viņus motivēt vēlēties iet uz sporta zāli un pēc iespējas agrāk būt svaru zālē. No abu puses esam šo vēlmi ieraudzījuši."

"Izmērs – neapšaubāmi," vasaras akcentu uzsvēra Haringtons. "Strādājot ar jauniem spēlētājiem, tas ir ļoti būtiski. Vai viņu ķermenis augs, kad viņi nobriedīs? Tā ir barošana, tā ir svaru zāle, tā ir slodžu pielāgošana. Kad sezona beidzas, saliekam kopā spēlētāju attīstības paketes, un tā ir liela daļa no tās. Šajā iespējā strādāt individuāli lieliski ir tas, ka viņi atkal ir kopā ar attīstības treneriem. Viņi dodas uz svaru zāli un kļūst par piemēru jaunākiem spēlētājiem."

Filadelfijas centra Embīda oficiālais svars ir ap 250 mārciņām, lai gan reālais svars visdrīzāk ir vēl lielāks, savukārt Detroitas "Pistons" centrs Andrē Dramonds sver 279 mārciņas jeb 126,6 kilogramus. Acīmredzamā svara un spēka trūkuma dēļ "Nets" prioritāte šovasar bija gan pastiprināt garo galu, iegūstot Deandrē Džordanu (265 mārciņas jeb 120,2 kilogrami), gan arī padarīt stiprākus esošos spēlētājus. Tā, piemēram, Alens pirms gada svēra ap 232-235 mārciņām (105,2-106,6 kilogramiem), bet tagad viņa svars ir vairāk nekā 246 mārciņas (vairāk nekā 111,6 kilogrami), bet Kurucs dažu mēnešu laikā ir pielicis vismaz desmit mārciņu – no 210 mārciņām līdz vismaz 220 (no 95,3 līdz vismaz 99,8 kilogramiem).

"Protams, visi zina, ka atrodos svaru zālē," teica Alens. "Man ir jākļūst lielākam, jāēd kādas septiņas ēdienreizes dienā un jādara tamlīdzīgas trakas lietas. Tā ka daru visu iespējamo, lai būtu gatavs nākamajai sezonai. Noteikti ir jākļūst stiprākam un lielākam, un esmu to teicis jau kopš ierašanās līgā – tam būs nepieciešams laiks. Man tikai pirms dažiem mēnešiem apritēja 21 gads, bet man ir jāspēlē pret 25-26 gadus veciem spēlētājiem, kuri pieņēmušies svarā ne tikai svaru zāles dēļ, bet arī tādēļ, ka vienkārši kļūst vecāki un nobriedušāki."

Alens arī uzsvēra, ka uzdevums ir ne tikai kļūt stiprākam, bet arī daudzveidīgākam laukumā. "Šajā spēlē vadīju bumbu pāri centram," teica Alens, kurš pieļāva četras kļūdas. "Skrēju ārā uz perimetru un metu, iespējams, nevajadzīgu tālmetienu no stūra. Taču tam šīs spēles arī ir domātas. Mēģināju kustības ar muguru pret grozu, izmēģināju visu, kas ir manā arsenālā. Pat eirosoli - es pie tā strādāju, mūsdienās tagad tas ir katra lielā spēlētāja arsenālā. Jaņņa [Adetokunbo] brālis to izdarīja pret mani, un es mēģināju atdarīt ar to pašu. Līdz metienam viss gāja labi." Arī Kurucs pastāstīja par saviem uzdevumiem laukumā: "Spēlēt ar bumbu, piespēlēt, spēlēt kā ceturtajam numuram, kurš izstiepj uzbrukumu."

Izmantotie resursi:
https://nypost.com/2019/07/06/nets-...


, 2019-07-06 15:29, pirms 5 gadiem
Autors pats izdomāja virsrakstu?
, 2019-07-06 15:44, pirms 5 gadiem
Sākumā nesapratu, kas tas par aerosolu, ko Alens izmēģinājis. Domāju, varbūt pajokojis par savu matu izkārtojumu. Pārlasīju kārtīgi - eirosolis - eurostep. Katru dienu kaut kas jauns...
, 2019-07-06 16:59, pirms 5 gadiem
Maneejs rakstīja: Sākumā nesapratu, kas tas par aerosolu, ko Alens izmēģinājis. Domāju, varbūt pajokojis par savu matu izkārtojumu. Pārlasīju kārtīgi - eirosolis - eurostep. Katru dienu kaut kas jauns...
vai ne? same here
, 2019-07-06 17:17, pirms 5 gadiem
Maneejs rakstīja: Sākumā nesapratu, kas tas par aerosolu, ko Alens izmēģinājis. Domāju, varbūt pajokojis par savu matu izkārtojumu. Pārlasīju kārtīgi - eirosolis - eurostep. Katru dienu kaut kas jauns...
Pareiz i... jāpamāca tie skribelanti šeit. Ja reiz visu tulko, tad lai turko arī to. Lai to EIROPAS SOLIS. Un komentējot spēles, lai komentētāji arī nekropļo valodu un nesaka eirostep, bet #EIROPAS SOLIS!
, 2019-07-06 20:45, pirms 5 gadiem
Kurucs ir jauns. Tas, ka līdz ar 2 superzvaigžņu ierašanos komandā, viņa loma laukumā var sarukt, ir fakts, taču tas, ko viņš var iegūt no šo spēlētāju klātbūtnes treniņos, ikdienā, tas ir daudz kas svarīgāks. Vēl jo vairāk zinot to, ka KD vēl nav spējīgs spēlēt - nešaubos, ka viņš būs komandai klātesošs un centīsies palīdzēt kā vien var: tajā skaitā, pamācot jaunos. Rodionam lieliska kompānija apkārt.
Kristaps Porziņģis. Foto: EPA/Scanpix
7

Bostona pēc negaidītā zaudējuma izceļ Maiami aizsargu fizisko spēli pret Porziņģi

Nacionālās basketbola asociācijas regulārās sezonas uzvarētāja Bostonas "Celtics" pirmās kārtas pirmajā spēlē pret Maiami "Heat" dominēja, būdama vadībā arī ar 34 punktiem un uzvarēdama ar 114:94, tomēr otrajā mačā negaidīti piekāpās ar 101:110 un zaudēja mājas priekšrocību.
Šejs Gildžess-Aleksandrs. Foto: USA Sports Today/Scanpix
1

Gildžess-Aleksandrs un Holmgrens nokārto graujošu "Thunder" uzvaru pār "Pelicans"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīta otrā play-off sērijas spēle starp Rietumu konferences regulārā turnīra čempioni Oklahomsitijas "Thunder" un Jona Valančūna pārstāvēto Ņūorleānas "Pelicans". Mājinieki svinēja vieglu uzvaru ar 124:92.
2024. gada labākais sestais spēlētājs Nezs Rīds. Foto: AP/Scanpix

Par NBA labāko sesto spēlētāju tiek atzīts "Timberwolves" spēlētājs Rīds

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi spēlētāju, kurš ir 2023./24. gada sezonas labākais sestais spēlētājs jeb rezervists. Par to kļuvis Minesotas "Timberwolves" centra pozīcijas spēlētājs Nezs Rīds.