Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Ričards Vambuts

"Grizzlies" un "Heat" izcīna otrās uzvaras Vasaras līgā

"Grizzlies" un "Heat" izcīna otrās uzvaras Vasaras līgā
Tailers Džonsons
Foto: AP/Scanpix

Aizvadīta otrā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Orlando Vasaras līgas spēļu diena. Pie otrajām uzvarām tika Detroitas "Pistons" un Maiami "Heat", turklāt Maiami uzvaru izrāva tikai pašās mača beigās.

Pirmajā dienas mačā "Pistons" pārspēja Losandželosas "Clippers" ar 77:69. Jau pirmo desmit minūšu laikā Detroita iekrāja vairāk nekā desmit punktu pārsvaru, kas veiksmīgi tika noturēts līdz pat mača izskaņai, tādējādi izcīnot pirmo uzvaru.

Šovasar darftētais Stenlijs Džonsons ar 24 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija galvenais uzvaras kaldinātājs, bet Kameons Holsijs guva 16 punktus. "Clippers" rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija 2013. gadā draftētais Neits Volterss, savukārt pagājušā gada 28. izvēle Sīdžejs Vilkokss guva desmit punktus.

Visai saspringtā mačā pie otrās uzvaras tika "Grizzlies", kas ar 79:75 pieveica Šarlotes "Hornets". Uzvaru Memfisas pārstāvji nodrošināja vien pēdējā minūtē, kad tika gūti seši punkti pēc kārtas un panākts septiņu punktu pārsvars uz tablo.

Rass Smits, kurš tika draftēts pagājušajā vasarā, bija labākais "Grizzlies" komandā - 14 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles. Trojs Danielss, kurš NBA ir pārstāvējis Hjūstonas "Rockets", Minesotas "Timberwolves" un "Hornets", ar 21 punktu bija rezultatīvākais "Hornets" rindās, bet Frenks Kaminskis 14 punktiem pievienoja astoņas atlēkušās bumbas.

Īsta drāma izvērtās spēlē starp "Heat" un Bruklinas "Nets". Nonākusi iedzinējos ar -6, Maiami veica 7:0 izrāvienu un septiņas sekundes pirms mača beigām izvirzījās vadībā. Nepilnu pussekundi pirms mača beigām pret "Nets" tika pārkāpti noteikumi, un Bruklina atguva vadību. Pēdējais vārds piederēja Taileram Džonsonam no "Heat", kurš noķēra "alley-oop" piespēli un raidīja bumbu grozā, panākot Maiami uzvaru ar 71:70.

25 gadus vecais Vilijs Rīds "Heat" labā guva 17 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, drafta desmitais numurs Džastiss Vinslovs guva 14 punktus, bet mača varoņa Džonsona kontā 12 punkti. "Nets" komandā rezultatīvākais bija šogad nedarftētais Raens Boitraits - 23 punkti.

Jāpiemin, ka pirmdien sāksies Soltleiksitijas Vasaras līga, kurā startēs Dairis Bertāns un Sanantonio "Spurs". Pirmo maču no trim "Spurs" aizvadīs naktī uz otrdienu, kad plkst. 2.00 tiksies ar Filadelfijas "76ers".

Orlando Vasaras līga

SpēleRezultāts
Pistons - Clippers77:69
Hornets - Grizzlies75:79
Heat - Nets71:70

Izmantotie resursi:
NBA.com


Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.