Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Spēlētāji atbalsta NBA formātu, bet nepiekrīt nākamo sezonu sākt 1. decembrī

Agris Suveizda

Spēlētāji atbalsta NBA formātu, bet nepiekrīt nākamo sezonu sākt 1. decembrī
Jannis Adetokunbo un Lebrons Džeimss. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas Spēlētāju arodbiedrība vienbalsīgi atbalstījusi līgas apstiprināto sezonas atsākšanas formātu ar 22 komandām, taču turpinās sarunas ar līgu par virkni jautājumu, kas saistīti gan ar šo, gan nākamo sezonu.

Kā ziņo Athletic, līga konferences zvan informējusi arodbiedrības pārstāvjus par dažādām detaļām, kā varētu izskatīties sezonas atsākšana. Pirms regulārās sezonas atgriešanās komandas varētu aizvadīt 2-3 pārbaudes spēles un spēlētāji, kuri piekrita maijā algas samazināt par 25%, vasarā saņems pilnvērtīgu atalgojumu.

Nacionālā basketbola asociācija sezonu pabeigs Volta Disneja atpūtas kompleksā Orlando, un tiek paredzēts, ka slēgtā nometnē varētu uzturēties ne vairāk par 1600 cilvēkiem, kuriem tiks stingri ieteikts nepamest nometni uzturēšanās laikā. Spēlētājiem visdrīzāk tiks atļauts uzaicināt līdz trim ģimenes locekļiem, taču ģimenes drīkstēs ierasties pēc izslēgšanas spēļu pirmās kārtas.

Līga un arodbiedrība katru dienu spēlētājiem rīkos Covid-19 pārbaudes, un pozitīvas analīzes gadījumā personai vajadzēs atrasties karantīnā vismaz septiņas dienas. Sezonas norisi dažiem pozitīviem gadījumiem gan nevajadzētu traucēt. Tiek apsvērta doma spēļu laikā atskaņot tribīņu skaņas no "NBA 2K" videospēles.

Visi 28 spēlētāju pārstāvji nobalsoja par 22 komandu formātu sezonas atsākšanai, taču arodbiedrība vienlaikus informēja spēlētājus, ka iepriekš provizoriski noteiktais nākamās sezonas sākums 1. decembrī ir maz ticams un mēģinās runāt par šā datuma maiņu.

Izmantotie resursi:
https://nbpa.com/news/nbpa-statemen...
https://theathletic.com/1857480/202...