Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Džeimss: ""Warriors" mūs pārspēja visos basketbola komponentos"

Rolands Eliņš

Džeimss: ""Warriors" mūs pārspēja visos basketbola komponentos"
Lebrons Džeimss
Foto: AFP/Scanpix

Klīvlendas "Cavaliers" līderis Lebrons Džeimss pēc sakāves NBA finālsērijas otrajā mačā pret "Warriors" uzņēmās atbildību par daudzajām kļūdām un atzina pretinieku pārspēku.

„Domāju, ka esam pārsteigti par to, kā „Warriors” uzvarēja, tam es piekrītu,” norādīja Tairons Lū, „Cavaliers” galvenais treneris. „Taču tā nu izslēgšanas spēlēs notiek. Viņi parūpējās par uzvarām savā laukumā. Zinām, ka tagad spēlēsim savās mājās, un zinām, ka mums jādarbojas labāk. Neesam sašļukuši, drīzāk jau noskaitušies.”

Lū atzina, ka Kevina Lava došanās uz ģērbtuvēm pirms spēles beigām bijis nopietns trieciens: „Zaudēt vienu no trim svarīgākajiem spēlētājiem vienmēr būs sāpīgi un tas vienmēr atstās iespaidu. Taču šobrīd Lavs ir pakļauts NBA protokolam par smadzeņu satricinājumu (kas nozīmē, ka laukumā viņš varēs atgriezties tikai pēc attiecīgo medicīnisko pārbaužu iziešanas. Aut.p.) un šobrīd oficiālā situācija ir tāda, ka viņš laukumā var atgriezties kuru katru dienu.”

Savukārt Lebrons Džeimss norādīja uz savu vainu smagajā zaudējumā: „Viņi mūs pārspēja visos basketbola komponentos, un visā spēlē nebija neviena brīža, kurā mums būtu jūtams pārsvars. To sakot, nenoņemu atbildību no sevis – pieļāvu pārāk daudz kļūdu. Man jāizdara secinājumi par to, lai sērijas trešajā mačā varētu radīt labākas situācijas saviem partneriem.”

Džeimss tieši kļūdas uzskatīja par galveno iemeslu, kas neļāva „Cavaliers” uzņemt tempu un pārtrauca jebkuru atspēlēšanās mēģinājumu. „Jā, taisnība, ka spēlējām akurāti pirmajā ceturtdaļā,” sacīja Džeimss. „Taču paskatieties, kas notika tālāk. Zaudējām bumbu vienreiz – Livingstons uzreiz tika pie danka. Zaudējām otrreiz – Klejs Tompsons iemeta tālmetienu. Iespējams, ka mums nepieciešams piebremzēt spēles tempu kā pirmajā ceturtdaļā, taču tas ir tikai viens no veidiem, kā gūt uzvaru.”

Tikmēr „Warriors” uzbrucējs Dreimonds Grīns, kurš izcēlās ar 28 punktiem, izteicās, ka milzīgu atbalstu snieguši Oklendas līdzjutēji. „Līdzjutēju enerģijas mudināti, mēs varējām daudz sekmīgāk aizstāvēties, kas savukārt pēc tam ļāva „lidot” pretuzbrukumos,” sacīja Grīns. „Stefam (Karijam) nācās doties uz rezervistu soliņu piezīmju dēļ, un kādam vajadzēja uzņemties iniciatīvu. Nebija tā, ka izlēmu visu izdarīt viens pats, bet gan vienkārši radās labas metiena pozīcijas, tur arī savācu savus punktus,”

Par spīti pārliecinošajai uzvarai un Džeimsa septiņām kļūdām, „Warriors” treneris Stīvs Kers preses konferencē norādīja, ka ar Lebrona nosegšanu joprojām viņa spēlētājiem klājas grūti: „Godīgi sakot, pret Džeimsu nav ērti spēlēt nevienam. Cita lieta gan ir tā, ka mēs pārliecinoši darbojamies kopā kā komanda un parūpējamies, lai tiktu pie atlēkušajām bumbām pēc sekmīgām darbībām aizsardzībā. Tas ļauj ātri iesākt pretuzbrukumus, jo labu piespēlētāju mums komandā netrūkst.”

NBA finālsērija turpināsies pēc trim dienām Klīvlendā.

Finālsērijas grafiks - "Warriors" vadībā ar 2-0

DatumsLaiksVietaRezultāts
3.064:00OklendaWarriors-Cavaliers 104:89
6.063:00OklendaWarriors-Cavaliers 110:77
9.064:00Klīvlenda
11.064:00Klīvlenda
14.064:00Oklenda
17.064:00Klīvlenda
20.063:00Oklenda

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

     [+] [-]

, 2016-06-06 13:21, pirms 8 gadiem
Redzēs ko Cabs izdarīs mājās. Ja tur izdosies paņemt pirmo spēli, tad kaut kāda intriga vismaz var atgriezties. Ja zaudes pirmo majas spēli, tad domājams Warriors piebeigs viņus ātri. Iespējams pat 4as spēlēs.

     [+] [-]

, 2016-06-06 13:31, pirms 8 gadiem
Nu ko lai saka, milzīgs prieks par Cavs zāģi

  -1 [+] [-]

, 2016-06-06 14:05, pirms 8 gadiem
Lū tak ir full of šit
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-06-06 14:25, pirms 8 gadiem
Subaars rakstīja: Kā tad tur pareizi ir - "pārspēja visos basketbola komponentos" vai "pārspēja visās basketbola komponentēs"??
Sarosās visi sc valodnieki!! Nedod dievs, ja man būs taisnība..kādam par to būs jāatbild.
Ak nè, dzìve bùs galà... pat Láršons un Fošbers neko nespès te padarìt.

     [+] [-]

, 2016-06-06 15:37, pirms 8 gadiem
OKC>Cavs

     [+] [-]

, 2016-06-06 17:03, pirms 8 gadiem
Subaars rakstīja: Kā tad tur pareizi ir - "pārspēja visos basketbola komponentos" vai "pārspēja visās basketbola komponentēs"??
Sarosās visi sc valodnieki!! Nedod dievs, ja man būs taisnība..kādam par to būs jāatbild.
Domāju, ka ir pareizi virsrakstā.