Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilgvars Čevers

"Jazz" noslēdz ilgtermiņa līgumu ar treneri Snaideru

"Jazz" noslēdz ilgtermiņa līgumu ar treneri Snaideru
Kvins Snaiders
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Jūtas "Jazz" paziņojusi par jauna ilgtermiņa līguma noslēgšanu ar komandas esošo galveno treneri Kvinu Snaideru. Kontrakta finansiālās detaļas atklātas netiek.

Kvins Snaiders Jūtas kluba galvenā trenera pienākumus pārņēma 2014. gada jūnijā, amatā nomainot Taironu Korbinu. Kopš 49 gadus vecā speciālista stāšanās pie "Jazz" stūres komanda, neskatoties uz gados jauno sastāvu, kļuvusi par vienu no labākajām vienībām aizsardzībā. Pēdējo divu sezonu laikā Soltleiksitijā bāzētais klubs caurmērā katrā mačā ielaidis vien 95,4 punktus, kas ir otrais labākais rādītājs starp visām līgas komandām.

Tāpat "Jazz" šosezon ar bilanci 40-42 nebija tālu no iekļūšanas izslēgšanas turnīrā, taču čempionāta izskaņā tika piedzīvoti vairāki nepatīkami zaudējumi, kā arī savainojumu dēļ džezmeņiem ilglaicīgi bija jāiztiek bez saviem galvenajiem spēkiem groza apakšā Rūdija Gobēra un Derika Feivorsa (pa abiem kopā izlaista 41 spēle).

"Šī vienošanās apstiprina mūsu uzticību Snaidera spējai nākotnē attīstīt šo komandu visaugstāko mērķu sasniegšanai. Mēs esam novērojuši nenoliedzamu progresu kluba izaugsmē un esam patīkami satraukti par "Jazz" uzņemto attīstības virzienu," vēstī "Jazz" līdzīpašnieka Geila Millera paziņojums.

"Kvina vadībā mēs progresējam ar katru soli. Viņa darba ētika, basketbola zināšanas, kā arī spēja komunicēt un dot ieguldījumu mūsu spēlētāju izaugsmē padara viņu par labāko kandidātu šīs komandas vadīšanai," atzinīgi par "Jazz" galveno treneri izsakās arī ģenerālmenedžeris Deniss Linsijs.

Snaiders trenera karjeru uzsāka jau tālajā 1992. gadā, strādājot par asistentu Losandželosas "Clippers". Pirms kļūšanas par Jūtas kluba galveno treneri Kvins šajā statusā darbojies arī Misūri Universitātē un NBA attīstības līgas komandā Ostinas "Toros", bet trenera palīga pienākumus pildījis arī Filadelfijas "76ers", Losandželosas "Lakers", Atlantas "Hawks", Maskavas CSKA, kā arī Djūkas Universitātē.

Izmantotie resursi:
Jazz Announce Snyder Contract Extension | Utah...


Dž. Dž. Rediks. Foto: GABRIELLA RICCIARDI / ESPN IMAGES
8

Rediks ir kandidāts uz Bertāna pārstāvētās "Hornets" galvenā trenera amatu

NBA klubs Šarlotas "Hornets", kurai ir līgums uz nākamo sezonu ar Dāvi Bertānu, meklē jaunu galveno treneri, un "Athletic" ziņo, ka kā kandidāts tiek izskatīts Dž. Dž. Rediks, bijušais NBA basketbolists, šobrīd TV personība un basketbola komentētājs.
Džeilens Bransons uzbrukumā. Foto. AFP. Scanpix
25

"Knicks" dramatiska uzvara, Marejs ar sirēnlauzi noslēdz atspēlēšanos pret "Lakers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie otrajām uzvarām pirmās kārtas sērijās tikušas Ņujorkas "Knicks" un Klīvlendas "Cavaliers", kas uzvarēja attiecīgi Filadelfijas "76ers" (104:101) un Orlando "Magic" (96:86). Arī čempione Denveras "Nuggets" tikusi pie otrās uzvaras sērijā – tā atspēlējās no -20 un, pateicoties Džamala Mareja uzvaras metienam, līdz ar spēles beigu signālu nokārtoja čempiones uzvaru pret Losandželosas "Lakers" (101:99).
Luka Dončičs. Foto: AP/Scampix
30

Dončičs, Jokičs un Gildžess-Aleksandrs pretendē uz NBA sezonas MVP balvu

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi sezonas spēlētāju balvu kandidātus. Uz vērtīgākā basketbolista balvu kandidē Dalasas ''Mavericks'' spēlētājs Luka Dončičs, divkārtējais šīs balvas ieguvējs Nikola Jokičs un ''Thunder'' līderis Šejs Gildžess-Aleksandrs. Divās nominācijās balvu var iegūt debitants Viktors Vembanjamā.