Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Žurnālists: Boguts un ''Warriors'' vienosies par viena gada līgumu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Žurnālists: Boguts un ''Warriors'' vienosies par viena gada līgumu
Endrjū Boguts. Foto: AFP/Scanpix

Kā ziņo ietekmīgā ASV sporta medija ''The Athletic'' apskatnieks Šemss Čanarija, Goldensteitas ''Warriors'' ir pavisam tuvu tam, lai vienotos par viena gada līgumu ar Austrālijas basketbolistu Endrjū Bogutu.

34 gadus vecais Boguts pēc 13 pavadītām sezonām NBA pagājušogad atgriezās dzimtenē, kur pārstāvēja Austrālijas čempionāta komandu Sidnejas ''Kings''. Tās sastāvā 213 centimetrus garais centrs izcīnīja līgas čempiontitulu, kā arī tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju.

Tomēr tagad Boguts atkal gatavojas atgriezties pasaules spēcīgākajā līgā. Atsaucoties uz spēlētāja pārstāvētās aģentūras ISE pārstāvi Deividu Baumanu, Šems Čanarija ziņo, ka Boguts vienojies par viena gada minimālo līgumu ar Goldensteitas ''Warriors''.

Spēlējot tieši Goldensteitā, centra spēlētājs izcīnījis pagaidām vienīgo NBA titulu savā karjerā, par čempionu kļūstot 2015. gadā. Kopā ''Warriors'' rindās Boguts aizvadīja četras sezonas. 2005. gada drafta pirmais numurs (''Bucks'') NBA karjerā pārstāvējis arī Milvoki ''Bucks'', Dalasas ''Mavericks'', Klīvlendas ''Cavaliers'' un Losandželosas ''Lakers'' komandas.

Karjerā aizvadītajās 695 NBA spēlēs Bogutam 9,7 punkti vidēji 28,4 minūtēs ik spēli. Statistiski veiksmīgākā bijusi 2009./2010. gada sezona Milvoki, kur centrs vidēji spēlē uzrādīja double-double rādītājus - 15,9 punkti un 10,2 atlēkušās bumbas.

     [+] [-]

, 2019-03-06 19:44, pirms 5 gadiem
Ko šajā gadījumā nozīmē viena gada līgums - tas ir līdz nākamajam martam, līdz sezonas beigām vai uz šo un nākamo sezonu?

  -1 [+] [-]

, 2019-03-06 20:30, pirms 5 gadiem
Boguts pēc kārtējā titula!
Nesavtiguma paraugs!
GO GSW!

  +1 [+] [-]

, 2019-03-06 20:39, pirms 5 gadiem
edza87 rakstīja: Ko šajā gadījumā nozīmē viena gada līgums - tas ir līdz nākamajam martam, līdz sezonas beigām vai uz šo un nākamo sezonu?
Es tieši to pašu nodomāju.

Bet savādāk jau nevar to nosaukt. Eksistē gada līgums vai 10 dienu līgums. 10 dienu līgums tas nav.

Dairim ir divu gadu līgums ar 2. gada komandas opciju. 2. gads sanāk nākošais. Tātad pirmais gada līgums ir līdz šīs sezonas beigām.