Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Porziņģis: "Papildlaikā ir liela spriedze un man nebija daudz iespēju"

Porziņģis: "Papildlaikā ir liela spriedze un man nebija daudz iespēju"
Kristaps Porziņģis
Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis pēc zaudējuma papildlaikā pret „Heat” (103:107) atzina, ka komanda šobrīd neiet viegli, kamēr treneris Džefs Hornačeks norādīja, ka svarīga bijusi Maikla Bīzlija izkrišana no ierindas potītes traumas dēļ.

„Papildlaikā ir liela spriedze,” Kristaps Porziņģis pēcspēles intervijā izteicās par savu metienu skaitu. „Man nebija daudz iespēju. Mēs atradīsim veidu, kā nogādāt bumbu manās rokās un kā es varu spēlēt efektīvāk. Bet šobrīd mums ir nelielas grūtības.”

„Tā nu tas dažreiz notiek,” sacīja Porziņģis. „Jāsāk domāt par nākamo spēli.”

Savukārt pamatlaika izskaņā Porziņģis nospēlēja svarīgu lomu, arī neizdarot metienu pa grozu. Viņš izcīnīja atlēkušo bumbu uzbrukumā un izdarīja rezultatīvu piespēli Dagam Makdermotam, kurš izrāva papildlaiku.
„Metiens tika izdarīts, un mēs neskatījāmies, vai bumba lido grozā vai nē,” šo epizodi komentēja Džefs Hornačeks. „Bet Porziņģis saglabāja modrību.”

Hornačeks arī pauda nožēlu par Maikla Bīzlija traumu. Bīzlijs bija ceturtajā ceturtdaļā guvis 11 punktus un izvirzījis komandu vadībā papildlaika sākumā, taču uzreiz pēc tam izmežģīja potīti. „Tas bija slikts pavērsiens,” sacīja Hornačeks. „Maikls ir puisis, kurš spēles izskaņā, kad cīņa kļūst asāka, tāpat spēj iesaistīties kontakta cīņā un realizēt metienus. Viņš paveica ļoti labu darbu, dodoties caurgājienos. „Heat” tā īsti netika ar viņu galā.”

Bet pats Bīzlijs, kurš pēdējā minūtē atgriezās laukumā, krietni klibojis arī pēc spēles ģērbtuvē, un viņa spēlēšana nākamajā mačā Dalasā ir uz lielas jautājuma zīmes. Bīzlijs pats gan mēģināja jokot pēc spēles: „Man liekas, ka es uzkāpu uz Elingtona kājas. Esmu puslīdz drošs, ka viņš to izdarīja tīšām.”

Bīzlijs centās izvairīties no atbildes uz jautājuma, vai savainojuma brīdī viņš skatījies uz „Heat” rezervistu soliņu. Bīzlijs mēdz šādi provocēt pretiniekus pēc realizētiem metieniem, bet šoreiz, atkāpjoties uz aizmuguri, sanāca pagriezt potīti.

Izmantotie resursi:
https://nypost.com/2018/01/05/beasl...
Knicks vs. Heat - Game Recap - January 5, 2018...


Dāvis Bertāns noskatās, kā divus punktus gūst Aleksejs Pokuševskis. Foto. AP. Scanpix
16

Bertāns iemet piecus punktus, "Hornets" pārtrauc piecu zaudējumu sēriju

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) piecu zaudējumu sēriju pārtraukusi Šārlotas "Hornets" komanda, kas savā laukumā ar 118:111 pārspēja Austrumu konferences šī brīža ceturto labāko komandu Klīvlendas "Cavaliers". Dāvis Bertāns nospēlēja nepilnas 23 minūtes, kuru laikā atzīmējās ar pieciem gūtajiem punktiem.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
3

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.
Ostins Rīvss. Foto: Jack Dempsey/AP/Scanpix
9

Rīvsam ''triple-double'', ''Lakers'' atspēlē 19 punktu deficītu un trillerī uzvar ''Bucks''

Naktī uz trešdienu Nacionālajā basketbola asociācijā spēlē starp Milvoki ''Bucks'' un Losandželosas ''Lakers'' bija nepieciešami divi papildlaiki. Pamatlaikā ''Lakers'' atspēlēja 19 punktu deficītu, bet otrā papildlaika beigās pēc Ostina Rīvsa tālmetiena nodrošināja uzvaru (128:124).