Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Bertāns un "Spurs" ciemos pie žilbinošā grieķu frīka

Bertāns un "Spurs" ciemos pie žilbinošā grieķu frīka
Jannis Adetokunbo
Foto: AP/Scanpix

Naktī uz otrdienu pulksten 3:00 pēc Latvijas laika kārtējo spēli Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīs Sanantonio "Spurs", kuras sastāvā atgriezies Dāvis Bertāns. Šoreiz teksasieši viesosies Milvoki, kur tiksies ar vietējo "Bucks", kas uzvarējusi jau četrās spēlēs pēc kārtas.

Naktī uz sestdienu "Spurs" atgriezās mājās, ar 107:105 uzveicot Vašingtonas "Wizards", bet šonakt atkal uzsāks izbraukuma spēļu tūri, ciemojoties Milvoki, Minesotā un Čikāgā. Tā kā starp spēlēm bija divas brīvas dienas un Dāvis Bertāns pēdējā mačā netika sūtīts laukumā, Gregs Popovičs spēļu prakses nolūkam Dāvi aizsūtīja uz fārmklubu.

Latviešu uzbrucējs Ostinā nospēlēja 33 minūtes, iemeta desmit punktus, uzņēmās iniciatīvu brīžos, kad tas prasījās un jau nākamajā dienā atkal atgriezās pie galvenās komandas. Iepriekšējo reizi pēc vienas spēles aizvadīšanas Attīstības līgā Bertāns NBA atgriezās un drīz vien aizvadīja savu līdz šim rezultatīvāko spēli, iemetot 15 punktus Bostonas grozos.

"Spurs" sastāvā šobrīd savainoto nav, līdz ar to notiek aktīva cīņa par vietu trenera rotācijā. Piemēram, kopā ar Bertānu uz fārmklubu tika nosūtīts arī aizsargs Dežonte Marejs un, lai gan viņš Attīstības līgas mačā guva pat 30 punktus, pirms spēles pret "Bucks" saspēles vadītājs nav atsaukts atpakaļ uz galveno komandu. Visticamāk, tādēļ, ka pēc viena mača izlaišanas gatavs atgriezties laukumā būšot Tonijs Pārkers.

"Spurs" šobrīd klājas labi - ne tikai visi komandā ir veseli, bet tā arī sasniedz labus rezultātus: 11 uzvaras pēdējās 12 spēlēs, turklāt izbraukumos uzvarēts visās 11 aizvadītajās spēlēs. Tiesa, "labi rezultāti" šoreiz nav tas pats, kas "labs sniegums", vismaz pēc pašas komandas domām. "Mums vajadzīgs laiks, lai ieietu ritmā un spēlētu ar vajadzīgo agresivitāti," uz problēmu norāda pieredzējušais Manu Džinobili. "Nespēlējam labi, bet labā lieta ir tā, ka tas netraucē izcīnīt uzvaras un saglabāt labu bilanci."

"Šķiet, ka otrajos puslaikos mēs vienmēr uzlabojam aizsardzību un varam atspēlēties tieši aizsardzības dēļ," norāda "Spurs" galvenais treneris Popovičs. "Droši vien tas ir labi, ka spēles laikā mēs to [aizsardzību] varam uzlabot."

"Spurs" tiks uzskatīta par favorīti arī šīs nakts mačā, tomēr jāņem vērā, ka pretī stāsies cita šobrīd "karsta" komanda. Milvoki "Bucks" izcīnījusi četrus panākumus pēc kārtas un Austrumu konferences tabulā uzkāpusi līdz pat piektajai pozīcijai. Savu līdz šim labāko sezonu karjerā aizvada "Bucks" līderis Jannis Adetokunbo - vidēji 22,4 punkti, 8,6 rezultatīvas piespēles, 6,1 atlēkusī bumba, 2,2 pārtvertas bumba sun 2,2 bloķēti metieni.

Par grieķu frīku (ārējais spēlētājs ar 211 centimetru augumu) iesauktais spēlētājs, kuram pirms nonākšanas NBA augstākā spēļu pieredze bija Grieķijas otrajā līgā, 21 gada vecumā droši soļo pretī savai pirmajai dalībai Visu zvaigžņu spēlē. Labu sniegumu demonstrē arī Džabari Pārkers - spēka uzbrucējs vidēji guvis 18,6 punktus un izcīnījis 5,9 bumbas, esot viens no galvenajiem Adetokunbo palīgiem komandas vešanā uz uzvarām.

"Bucks" izcīnījusi ne vien četras uzvaras pēc kārtas, bet arī piecas pēdējās sešās spēlēs, vienīgo reizi zaudējot Toronto "Raptors". Nav arī tā, ka Milvoki būtu uzvarējusi tikai vājas vai viduvējas komandas. Šajā laikā divreiz pieveikta Orlando "Magic" un divas reizes arī Bruklinas "Nets", bet pirms nedēļas ar 118:101 tika sakauta arī čempione Klīvlendas "Cavaliers".

Šī būs "Bucks" otrā mājas spēle pēc kārtas un otrā kopumā četru mājas spēļu sērijā. Savā laukumā "Bucks" izcīnījusi septiņus panākumus 11 aizvadītajās spēlēs. Varbūt zināmā mērā tas ir saistīts ar vietējo līdzjutēju pasivitāti. Mājas mačos vidēji ierodas nepilni 15 tūkstoši līdzjutēju, kas ir trešais zemākais apmeklējums līgā un tās ir tikai par nepilniem 80% aizpildītas tribīnes mājas arēnā. Varbūt šajā ziņā situāciju šonakt uzlabos viesu komanda, jo "Spurs" viesos ir trešā apmeklētākā komanda līgā (18 627). Tiesa, grieķu frīks nespēj uzrunāt arī citu pilsētu basketbola fanus - izbraukumos "Bucks" bijusi vismazāk apmeklētā komanda, un arī kopējā rādītājā Milvoki spēļu vidējais apmeklējums ir vissliktākais līgā.

Mājas spēļu apmeklējums

VKomandaVidēji
1.Bulls21 725
2.Cavaliers20 562
3.Raptors19 913
4.Knicks19 812
5.Mavericks19 643
12.Spurs18 418
28.Bucks14 958

Slēpts komentārs: karlosm
Slēpts komentārs: karlosm
, 2016-12-05 17:46, pirms 7 gadiem
karlosm rakstīja: frīka?
Ja tu dziļāk sekotu līdzi, tad zinātu, ka Antetokounmpo līgā tiek dēvēts par "Greek freak" , no kā arī ir atvasināts virsraksta nosaukums !
, 2016-12-05 18:01, pirms 7 gadiem
Maverickiem pat ar visu sūdīgo sezonu top5 apmeklējums
, 2016-12-05 18:09, pirms 7 gadiem
besmens rakstīja: Ja tu dziļāk sekotu līdzi, tad zinātu, ka Antetokounmpo līgā tiek dēvēts par "Greek freak" , no kā arī ir atvasināts virsraksta nosaukums !
Tad arī ir jānorāda šī iesauka pēdiņās, jo tagad tas izskatās pēc rasisma no sc puses.
, 2016-12-05 18:14, pirms 7 gadiem
Tulkojot visu no US džekiem, varēja vēl teikt, ka brauc pie Cilvēka-Alfabēta. Tā viņu arī sauc.
, 2016-12-05 18:17, pirms 7 gadiem
Autor, Tu Magic un Nets pieskaiti pie ne-vājām komandām? Interesanti, kuras tad ir vājās?
, 2016-12-05 18:24, pirms 7 gadiem
karlosm rakstīja: Tad arī ir jānorāda šī iesauka pēdiņās, jo tagad tas izskatās pēc rasisma no sc puses.
kādā veidā tu spēj sasiet vārdu "frīks" ar rasismu? ja es tevi nosaukšu par frīku, tas arī būs rasistisks izteikums?

reku palasi, kāda ir vārda "frīks" etimoloģija. Online Etymology Dictionary
, 2016-12-05 18:47, pirms 7 gadiem
Kurai pozīcijai viņu vislabāk piedēvēt?
, 2016-12-05 19:15, pirms 7 gadiem
Siliņ, vēl drausmīgāk viņa uzvārdu nevarēji izķēmot? Ja nezini, tad raksti angliski.
, 2016-12-05 19:17, pirms 7 gadiem
kols00 rakstīja: Kurai pozīcijai viņu vislabāk piedēvēt?
sestajai
, 2016-12-05 19:19, pirms 7 gadiem
Ja reiz tiek teikts "Jalmāšons", tad palūgšu arī greek freak rakstīt literāli pareizi - grieķu ķēms.
, 2016-12-05 19:19, pirms 7 gadiem
asinsdesa rakstīja: kādā veidā tu spēj sasiet vārdu "frīks" ar rasismu? ja es tevi nosaukšu par frīku, tas arī būs rasistisks izteikums?

reku palasi, kāda ir vārda "frīks" etimoloģija. http://www.etymonline.com/index.php?term=freak
Sliktu linku esi iemetis. Varēji jau 5 vārdos pats izskaidrot.
, 2016-12-05 19:20, pirms 7 gadiem
kols00 rakstīja: Kurai pozīcijai viņu vislabāk piedēvēt?
It kā jau SF. Bet var spēlēt visās. Un, ja nejaucu, tad šogad viņam minūtes kā SG ir vairāk kā SF.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-12-05 20:10, pirms 7 gadiem
Ir dēlļ kā plēsties,dēl vārda ''frīks'' .Var redzēt ka vadošais sporta ziņu portāls Latvija!!
, 2016-12-05 20:21, pirms 7 gadiem
karlosm rakstīja: Tad arī ir jānorāda šī iesauka pēdiņās, jo tagad tas izskatās pēc rasisma no sc puses.
Ja es tevi nosaukšu par pimp. , tas ari būs rasisms?
, 2016-12-05 20:21, pirms 7 gadiem
karlosm rakstīja: Tad arī ir jānorāda šī iesauka pēdiņās, jo tagad tas izskatās pēc rasisma no sc puses.
Smadzeņu trūkums no tavas puses.
, 2016-12-05 21:31, pirms 7 gadiem
Varēji vismaz pierakstīt ,cik ir to arēnu ietilpība ,lai saprastu līdz galam ! Cik ielien cilvēku basketbola laukuma transformēšanas gadījumā .
, 2016-12-05 22:11, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: It kā jau SF. Bet var spēlēt visās. Un, ja nejaucu, tad šogad viņam minūtes kā SG ir vairāk kā SF.
Pagājušās sezonas beigās un visu šo sezonu Jannis spēlē kā PG jeb 1. Numurs.
, 2016-12-05 22:25, pirms 7 gadiem
susurkins rakstīja: Pagājušās sezonas beigās un visu šo sezonu Jannis spēlē kā PG jeb 1. Numurs.
Tad Kids savu murgu izmurgoja līdz galam? Sviests tas ir, manuprāt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-12-05 23:06, pirms 7 gadiem
HMB-TALLINA2 rakstīja: skatos antifans atkal tupa muld. Kada nozime cik minutes vinsh uz papira bijis kaa 3 vai 4.numurs ja vins laukumaa dara visu un visur!!!
Kāds visu un visur. Līdz Lebrona saspēles vadītājam viņam d.... un peldēt. Nu viņš nevar būt PG. Viņš nevar būt C. Par pārējām pozīcijām nestrīdos. Ja viņš spēlē par PG, tad viņam bumbu jebkurš no top10 PG atņems pat acis nepamirkšķinot, par C vispār nav jēga runāt. Tad jau, ja Jannis var spēlēt visās pozīcijās, tad mož Hornačekam nākošā spēlē likt KP par PG, jo tak auguma pārsvars būs. Tas tā, ka dribls ne tuvu nav PG līmenī.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Nikola Jokičs un Lebrons Džeimss. Foto. AP. Scanpix
1

Lebrons pirms sērijas: "Jokičs ir viens no visu laiku labākajiem. Viņš prot visu"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) noskaidrotas visas izslēgšanas spēļu dalībnieces. Rietumu konferencē pirmajā kārtā spēkosies Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Lakers", un Lebrons Džeimss pirms dueļa slavēja sāncenšu zvaigzni Nikolu Jokiču.
Kristaps Porziņģis un komandas biedrs Deriks Vaits. Foto: USA Sports Today/Scanpix
2

NBA statistikas inflācija - šosezon sasniegts efektīvākais uzbrukums līgas vēsturē

Nacionālajā basketbola asociācijā noslēgusies 2023./24. g. regulārā sezona un tiek gaidīts izslēgšanas spēļu sākums. Par sezonas rezultatīvāko spēlētāju kļuva Luka Dončičs, lai gan vidēji spēlē nedaudz vairāk iemeta Džoels Embīds, kurš aizvadīja pārāk mazu spēļu skaitu, lai kvalificētos oficiālajā statistikā. Kopumā līgā bija 18 spēlētāji, kuri vidēji mačā iemeta vismaz 25 punktus, kas ir vēl viena pazīme tam, kā mainījusies individuālās statistikas vērtība NBA gadu gaitā.
Domants Sabonis un Jons Valančūns. Foto: USA TODAY Sports via Reuters Connect/Scanpix
6

Ar Saboņa 23+14+7 par maz – kā pēdējā NBA izslēgšanas spēlēs tiek "Pelicans"

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu pēdējo dalībnieci kļuvusi Ņūorleānas "Pelicans", kas Rietumu konferences astoto vietu nodrošināja, pārspēlē savā laukumā ar 105:98 pieveicot Sakramento "Kings".