Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Eksperti par Porziņģi: slikts sniegums galotnēs, debija play-off un Top 25 spēlētājs

Eksperti par Porziņģi: slikts sniegums galotnēs, debija play-off un Top 25 spēlētājs
Kristaps Porziņģis. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas sezona ir atsākusies, un līdzjutējus Latvijā ar rezultatīvu sniegumu turpina priecēt Kristaps Porziņģis, kurš trijās spēlēs "burbulī" vidēji ir sakrājis 30,3 punktus, 10,3 atlēkušās bumbas un 1,7 bloķētu metienu. Portāls Sportacentrs.com sazinājās ar trim NBA pazinējiem - podkāsta "Sauna" veidotāju Rihardu Zeili un regulāru viesi Ilgvaru Čeveru un sporta menedžeri Edgaru Buļu -, lai noskaidrotu viņu domas par Porziņģa sniegumu "burbulī" un "Mavericks" izredzēm izslēgšanas spēlēs.

"Vizuāli izskatās, ka nekas daudz nav mainījies. Cik saprotu, tad viņš ir nedaudz nometis svaru. Saspēle joprojām tiek virzīta uz to, ka Porziņģis spēlē ārējā līnijā. Augstā rezultativitāte, kas bijusi šajās spēlēs, ir uz tā rēķina, ka sakrita metieni. Varbūt pēdējā spēlē tik labi nesakrita, jo tālmetienos bija 0/7. Tomēr jau pirms pārtraukuma Porziņģis bija uzņēmis diezgan labu formu," latviešu basketbolista sniegumu komentē Ilgvars Čevers.

Tikmēr Edgars Buļs uzsver, ka viss ir lieliski un ka statistika Porziņģa pēdējās spēlēs ir iespaidīga. "Kristaps karantīnas laikā ir labi pastrādājis. Vakar nekrita tālmetieni, bet patika, ka viņš bija agresīvs un meta daudz soda metienu [10/11]. Man patīk, ka Kristaps dīkstāves laikā cēlis savu līmeni. Ar nepacietību gaidu "play-off", jo tas ir īstais basketbols, kas visvairāk parāda spēlētāju vērtību. Kā saka, statistiku taisa regulārajā sezonā, bet vārdu - "play-off". 25 gadu vecumā viņam tā būs debija NBA izslēgšanas spēlēs. Domāju, viņš tad būs vēl vairāk noskaņojies," par Porziņģa drīzo debiju "play-off" atgādina Edgars Buļs.

"Viņš komandai ir noderīgākais tad, kad ir laukumā. Tādi vīri kā Lebrons Džeimss izslēgšanas spēlēs ārkārtīgi reti savāc piezīmju normu. Jācenšas valdīt savs ķermenis un jāizvairās no nevajadzīgiem kontaktiem. Sezonas laikā Porziņģim pārmeta, ka viņš pārāk daudz aizraujas ar "fadeaway" metieniem un tālmetieniem. Pēdējā mačā man patika, ka, lai gan nevarēja trāpīt no tālienes, viņš tomēr atrada veidu, kā gūt šos punktus - vairāk devās uz groza apakšu nekā iepriekšējos mačos. Iespējams, tas ir tāpēc, ka Sakramento vairāk spēlēja ar mazo sastāvu. Rišons Holmss [2,08m] un Herisons Bārnss [2,03m], kuri sedza Porziņģi, ir ievērojami mazāki."

"Bija brīži, kad Bārnss vai Holmss nezināja, ko darīt, un viņi Kristapu rāva aiz rokām vai gāza zemē, un Kristaps tika pie viegliem metieniem no soda metiena līnijas. Teiktu, ka, vēl vairāk uzlabojot spēli "postā", viņš kļūs vēl produktīvāks un lietderīgāks. Protams, viņam tas nav jādara pret lieliem un fiziski spēcīgiem centriem. Tur ir gluži otrādi. Arvien vairāk NBA komandu spēlē ar mazo sastāvu jeb "small-ball", pret ko Kristapam ir priekšrocības," spēli "postā" pret augumā mazākiem sedzējiem akcentē Buļs.

Pirms sezonas atsākšanas Porziņģis ESPN ekspertu vērtējumā tika atzīts par 24. labāko spēlētāju NBA "burbulī". Sportacents.com aptaujātie eksperti atzina, ka tas apmēram ir pašreizējais Porziņģa līmenis. "Ne es skatos topus, ne tie mani interesē, bet neredzu viņu augstāk par 20. vietu. Domāju, ka NBA ir vismaz 20 labāku spēlētāju par Porziņģi. Mēs varam to noteikt pēc tā, ka šobrīd viņu nevarētu likt nevienā no trim simboliskajām izlasēm. Tie jau vien ir 15 spēlētāji, un, domāju, var pielasīt vēl piecus, kas pozicionālu iemeslu dēļ neiekļūs simboliskajās izlasēs," viedokli par Porziņģa vietu spēlētāju topā pauž Rihards Zeilis.

"Domāju, ka viņa vieta būtu Top 24. Nevajag pārspīlēt, jo Kristapam tas ir pagodinājums, ka viņš ir pieminēts pie labākajiem "burbuļa" spēlētājiem. "”Burbulī” no izciliem spēlētājiem, kas uzreiz nāk prātā, nav Karla Entonija Taunsa un Goldensteitas līderu. Tas vērtējums, manuprāt, ir objektīvs," spriež Buļs.

"Viņš ir uz Visu zvaigžņu spēles dalībnieka robežas, bet konkurence Rietumos uz vietu Zvaigžņu spēlē bija liela. Varbūt augstās rezultativitātes dēļ varētu šķist, ka viņam vajadzētu būt augstāk. Teiktu, ka Porziņģim trūkst izšķirošo metienu realizācijas. Dažreiz liekas, ka viņa produktivitāte ir tukša," teic Čevers. Viņš vēl atzīmē, ka ceturtajā ceturtdaļā Porziņģa un "Mavericks" produktivitāte samazinās un ka latvietis izšķirošajos brīžos mēdz pazust.

Tā ir taisnība, ka, tuvojoties spēles galotnei, samazinās Porziņģa produktivitāte, kā arī precizitāte. Ceturtajā ceturtdaļā latviešu basketbolists šosezon vidēji 7,3 minūtēs izcēlies ar 3,8 punktiem, 1,9 atlēkušajām bumbām un 0,5 blokiem. Tomēr jāņem arī vērā Porziņģa precizitāte pēdējā ceturtdaļā - realizēti 37,2% metieni no spēles, 26,0% tālmetieni, kamēr soda metienos 76,8%. Tikmēr precizitāte visā spēles laikā, ņemot vērā arī ceturto ceturdaļu, ir krietni labāka - realizēti 42,2% metieni no spēles , 34,4% tālmetieni un 78,5% soda metieni. Kā var redzēt, soda metienu precizitāte pēdējā ceturtdaļa ir kritusies vismazāk (-1,7%), kamēr tālmetieni pasliktinājušies pat par -8,4%.

"Tā ir "Mavericks" kopīgā problēma, tomēr Porziņģis atrodas zem komandas vidējā līmeņa ceturtajā ceturtdaļā. Tas, ka Dalasa ir zaudējusi tuvās spēlēs, varētu būt atkarīgs no veiksmes - iekrīt pretiniekiem, neiekrīt pašiem. Objektīvi vērtējot, "Mavericks" ir slikta aizsardzība. Protams, trūkst savainotā centra Dvaita Pauela, jo viņš aizsardzībā ir diezgan labs. Dalasai vēl vajag labu aizsardzības spārna spēlētāju jeb "wingu". Jāatzīst, Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis ir diezgan švaki perimetra aizsardzībā. Porziņģis vismaz diezgan labi var stāvēt groza tuvumā, bet, kad viņš iet ārā uz perimetru, tad netiek līdzi sedzamajam. "Mavericks" noderētu Andrē Igudalas vai Roberta Kovingtona tipa spēlētājs. Šobrīd Dorians Finnijs-Smits visvairāk atbilst šim tipam, bet pārējie Dalasas spēlētāji ir diezgan švaki aizsardzībā," aizsardzības nozīmi akcentē Zeilis.

Visi eksperti atzina, ka, ja izslēgšanas spēlēs "Mavericks" pretī stātos Losandželosas "Clippers", tad ietu ļoti smagi, tomēr pret pārējām komandām - "Nuggets", "Rockets" vai "Jazz" - cerības būtu lielākas. "Ņemot vērā, kā "Mavericks" spēlē un ka viņiem nav pats vieglākais spēļu kalendārs, viņi nepakāpsies un paliks septītajā vietā Rietumos. Neesmu arī pilnīgi drošs, ka "Clippers" paliks otrajā vietā Rietumos, jo arī "Nuggets" viņus vēl var apsteigt," teic Čevers, kuram piekrīt arī Buļs. "Vismazāk gribētu, lai pretī nāktu "Clippers" ar sevi izslēgšanas spēlēs pierādījušiem meistariem. Arī "Nuggets" vai "Rockets" nebūs nekāda dāvana."

"Pēc pēdējām "Mavericks" spēlēm arvien nedrošāk jūtos par to, ka Dalasa var uzvarēt septiņu spēļu sēriju pret jebkuru komandu. Viņi ir pārāk neparedzami un nestabili. "Clippers" būtu grūtāks variants, un jebkura cita komanda uz papīra šķistu ņemamāka, tomēr arī "Mavericks" sniegums nerada lielu optimismu, ka viņi varētu pārspēt kādu citu komandu pirmajā kārtā," teic Čevers.

"Šobrīd pie šiem apstākļiem domāju, ka "Mavericks" neuzvarēs sērijā. Vienu spēli var uzvarēt, bet ne sēriju. Kurš nosegs Kavai Lenardu un Polu Džordžu? Neviens. Nav neviena, ko uzlikt pretī, kas ir pats galvenais. Ja citas komandas bruņojas pret Lebronu Džeimsu, tad arī"Mavericks" jābūt spēlētājam, kurš viens pret vienu spēj nosegt Lebronu vai Kavai. "Mavericks" šobrīd šādu spēlētāju nav. Izslēgšanas spēlēs nevajag skatīties sniegumu, ko komandas rādīja regulārajā sezonā. Nav jēgas, jo notiks pavisam cits basketbols. Visas komandas spēlēs tikai uz savām stiprajām pusēm un līderi laukumā būs 42+ minūtes. Pret Jūtu teorētiski vēl varētu spēlēt, pret Denveru arī, bet pret "Clippers" teju bez variantiem," Dalasas izredzes izslēgšanas spēlēs pret "Clippers" komentē Zeilis.

NBA kopvērtējums

V.AustrumiBilance%V.RietumiBilance%
1.Bucks*54-1479.4%1.Lakers*51-1577.3%
2.Raptors*48-1872.7%2.Clippers*45-2267.2%
3.Celtics*44-2365.7%3.Nuggets*44-2365.7%
4.Heat*43-2563.2%4.Rockets*42-2562.7%
5.Pacers *42-2661.8%5.Jazz*42-2562.7%
6.76ers*39-2759.1%6.Thunder*41-2562.1%
7.Nets32-3547.8%7.Mavericks*41-2958.6%
8.Magic32-3647.1%8.Grizzlies32-3647.1%
9.Wizards24-4335.48%9.Trail Blazers31-3844.9%
10.Spurs29-3743.9%
11.Pelicans29-3843.3%
12.Suns29-3942.6%
13.Kings28-3941.8%

(*) - garantēta vieta izslēgšanas turnīrā

 +11 [+] [-]

, 2020-08-05 21:09, pirms 4 gadiem
Lasot to ko saka Čevers var redzēt,ka viņš Mavs spēles neskatās.
Par kādu produktivitāti un vēl pie tam izšķirošo metienu viņš runā?
CIlvēkam pie bumbas jātiek,lai izpildītu metienus un vēl pie tam izšķirošos

Un tas Eksperti par Porziņģi.Es gaidīju,ka būs kaut ko amerikāņu puses,bet nu šito tak klauni izņemot Buļu,kas vismaz kaut ko saprot

 +10 [+] [-]

, 2020-08-05 21:10, pirms 4 gadiem
Bez apvainojumiem, bet, pēc virsraksta es sapratu ka būs ekspertu viedoklis.

 +13 [+] [-]

, 2020-08-05 21:11, pirms 4 gadiem
Varēja Kivičam vēl pajautāt, šis arī spēlēja basketbolu savā laikā 😁

  +6 [+] [-]

, 2020-08-05 21:25, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Lasot to ko saka Čevers var redzēt,ka viņš Mavs spēles neskatās.
Par kādu produktivitāti un vēl pie tam izšķirošo metienu viņš runā?
CIlvēkam pie bumbas jātiek,lai izpildītu metienus un vēl pie tam izšķirošos

Un tas Eksperti par Porziņģi.Es gaidīju,ka būs kaut ko amerikāņu puses,bet nu šito tak klauni izņemot Buļu,kas vismaz kaut ko saprot
Tagad visi, kuriem ir kaut kādi sūda podkāsti, tiek saukti par ekspertiem.

  +7 [+] [-]

, 2020-08-05 21:25, pirms 4 gadiem
Eksperti? Nu ar sakostiem zobiem tas vēl varētu būt Buļs, bet tie divi, kā viņus tur sauca, podkasteri ir statistikas tārpi, kuri paši nav nedz spēlējuši nedz arī tuvu basketbolam bijusi. Basketbola izpratne viņiem aprobezojas ar statistiku. Piedodiet man, bet saukt viņus par ekspertiem ir spļāviens sejā

  +1 [+] [-]

, 2020-08-05 21:29, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tagad visi, kuriem ir kaut kādi sūda podkāsti, tiek saukti par ekspertiem.
''Iesaku'' paklausīties to saunu
Ja vari izturēt klausīšanos,tad vnk sēdi visu laiku ar facepalm

     [+] [-]

, 2020-08-05 21:43, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: ''Iesaku'' paklausīties to saunu
Ja vari izturēt klausīšanos,tad vnk sēdi visu laiku ar facepalm
Neesmu klausījies, nav arī vēlēšanās, bet saprotu, ka šie virzās tālāk par sportu - man pie youtube rekomendētajiem video vakar izleca "Sauna", kur ciemos bija dziedātāja Patrisha.

  +3 [+] [-]

, 2020-08-05 22:26, pirms 4 gadiem
Jāpiekrīt šeit komentāros lasītājam .. Buļs ir eksperta nosaukumam atbilstoss , bet pārējie tādi pat "eksperti" kā es . :-D

  +4 [+] [-]

, 2020-08-05 22:28, pirms 4 gadiem
tie čaļi pat spēles neskatās, bet guļ pa nakti. Baigie eksperti haha

  +1 [+] [-]

, 2020-08-05 22:32, pirms 4 gadiem
Eksperti

  +2 [+] [-]

, 2020-08-05 22:40, pirms 4 gadiem
tikpat lieli eksperti kā bocmanis, kurš pirms pāris mēnešiem sāka ekspertēt basketbola komentāru sadaļu.

  -2 [+] [-]

, 2020-08-05 22:46, pirms 4 gadiem
Kad vienreiz pienāks tā diena un kāds portāls vai tv apjautās renes ekspertus pirms vai pēc PČ piem.

Gaidi ar maisu,dale

     [+] [-]

, 2020-08-05 23:01, pirms 4 gadiem
ice F-1 rakstīja: Kad vienreiz pienāks tā diena un kāds portāls vai tv apjautās renes ekspertus pirms vai pēc PČ piem.

Gaidi ar maisu,dale
Auziņu, Zembergu, Rīmeni un Kreipānu?

  -1 [+] [-]

, 2020-08-05 23:02, pirms 4 gadiem
Dale, kurus vecos renes ierakstus esi pēdējos noskatījies?

  -1 [+] [-]

, 2020-08-05 23:18, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Dale, kurus vecos renes ierakstus esi pēdējos noskatījies?
8 gadus veci sači tik ir pieejami YT
baigi gribētos redzēt 15-25 gadu senus ierakstus

  -1 [+] [-]

, 2020-08-05 23:24, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Auziņu, Zembergu, Rīmeni un Kreipānu?
un vēl Ošenieku,Tripānu

viss Latvijas žurnālistikas zieds

  -1 [+] [-]

, 2020-08-05 23:29, pirms 4 gadiem
ice F-1 rakstīja: un vēl Ošenieku,Tripānu

viss Latvijas žurnālistikas zieds
Vienu rītu nejauši trāpīju uz LTV Rīta panorāmas sporta ziņām - tur Gekišs tiki neskaidri kaut ko buldurēja. Par viņa dikciju neizteikšos.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-05 23:37, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vienu rītu nejauši trāpīju uz LTV Rīta panorāmas sporta ziņām - tur Gekišs tiki neskaidri kaut ko buldurēja. Par viņa dikciju neizteikšos.
Kad tu domā Rīmenim iedos Gada žurnālista balvu par renes lielo ekspertēšanu daudzu gadu garumā?

     [+] [-]

, 2020-08-05 23:41, pirms 4 gadiem
ice F-1 rakstīja: Kad tu domā Rīmenim iedos Gada žurnālista balvu par renes lielo ekspertēšanu daudzu gadu garumā?
Cerams, ka ātrāk iedos Tollijam.

     [+] [-]

, 2020-08-06 00:20, pirms 4 gadiem
ekspertu komentāros var piesieties izteiksmei, wordingam. bet pēc būtības viss kopumā pareizi, labi. LV neko labāku neizraksiet.

     [+] [-]

, 2020-08-06 00:26, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Cerams, ka ātrāk iedos Tollijam.
kā komentētājs kopumā labs,bet,kā intervētājs un sporta notikumu pārspriedējs-so so

     [+] [-]

, 2020-08-06 08:12, pirms 4 gadiem
Eksperti ibio... es domāju, ka būs apkopojums no jeņķu ekspertiem, bet te kautkādi bronseksuāļi, kas nevienu Mavs spēli nav redzējuši atgvelž kautkādus slimu kaķu murgus.

     [+] [-]

, 2020-08-06 09:54, pirms 4 gadiem
Nezinu ne tādu Zeili, ne to kas viņš par putnu, bet gribētu pamēģināt to pašu, ko lieto viņš 😁👍

  -1 [+] [-]

, 2020-08-06 10:26, pirms 4 gadiem
Visi te raksta, cik briesmīgi eksperti, bet neviens nav īsti pateicis kādus pretargumentus viņu teiktajam... Ko tieši aplam viņi pateica? KP ir sūdīgs 4. ceturtdaļās, tas mierīgi uz aci ir redzams. Tieši tāpēc ir bail, ka viņš pazudīs playoffā ar mazāk nekā 10 punktiem no spēles (padsmit punkti labākajā gadījumā), jo tad džeki spēlē visu spēli tādā režīmā. Un izšķirošos metienus KP meta NYK laikos un šķiet, ka vienu meta arī nesenā spēlē, tā kā nav tā, ka nav metis. Nevienu izšķirošo tā arī nav iemetis - vienu iemeta NYK laikos, bet tas bija milisekundes par vēlu.

Vienīgā aplamība, ko pamanīju bija tikai par to, ka Povels esot labs aizsardzībā

     [+] [-]

, 2020-08-06 10:43, pirms 4 gadiem
Par ekspertu tagad nosaukties var jebkurš, bet par komandas, un Kristapa nestabilo spēli galotnēs ir grūti nepiekrist.

  -2 [+] [-]

, 2020-08-06 12:51, pirms 4 gadiem
Nav jābūt ekspertam, lai saprastu, ka Podriņķis ir pārvērtēts un pārmaksāts nīkulis, kuram vieta būtu G-līgā.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-06 13:44, pirms 4 gadiem
Kas ir aplamības? Salīdzināt vienu no labākajiem un centīgākajiem painta aizsardzības spēlētājiem ar Lebronu, kurš ir viens no lielākajiem slaistiem aizsardzībā, uzsverot, ka Lebis nedabū piezīmes. Nereti liekas, ka KP vienīgais spēlē Mavs aizsardzībā. Cītīga spēle abos laukuma galos arī paņem daudz enerģijas. Tad aicinājums ir vairāk slaistīties?
Tukša produktivitāte? Noņem 30 punktus no komandas rezultāta un jebkura spēle no uzvarētas kļūst par zaudētu...

  +1 [+] [-]

, 2020-08-06 13:48, pirms 4 gadiem
---ZzZ--- rakstīja: Nav jābūt ekspertam, lai saprastu, ka Podriņķis ir pārvērtēts un pārmaksāts nīkulis, kuram vieta būtu G-līgā.
lūk ierunājās viens eksperts, kas uz dzīvi skatās caur brilli. un kā, ir vieglāk dzīvot? mušas netraucē?

     [+] [-]

, 2020-08-06 19:15, pirms 4 gadiem
ak tu dievs pilju dikja eksperti shadus murgus vispar nau jegas lasit