Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Riverss pēc Pola aizmainīšanas atstāj "Clippers" prezidenta amatu

Rolands Eliņš

Riverss pēc Pola aizmainīšanas atstāj "Clippers" prezidenta amatu
Doks Riverss
Foto: AP/Scanpix

NBA kluba Losandželosas “Clippers” īpašnieks Stīvs Balmers apliecinājis, ka Doks Riverss zaudējis savu amatu kā kluba basketbola operāciju prezidents, paliekot tikai kā galvenais treneris. Balmers to pamatoja ar šī amata sarežģītību un to, ka vienam cilvēkam ir grūti koncentrēties divu dažādu pienākumu pildīšanai.

“Clippers” vienību šovasar skārušas pamatīgas pārmaiņas – komandas zvaigzne Kriss Pols paziņoja par vēlmi kļūt par brīvo aģentu un pāriet uz Hjūstonu. “Clippers” gan vēl noslēdza līgumu ar viņu, taču tikai tāpēc, lai uzreiz aizmainītu. Toties ilgtermiņa līgumu ar komandu noslēdza Bleiks Grifins, kā arī pievienojās Danilo Galināri.

Šie visi procesi tika veikti ģenerālmenedžera Deiva Vola un basketbola operāciju prezidenta Doka Riversa pārraudzībā. Riversss amatu apvienošanas kārtībā līdz šim ieņēma gan šo pozīciju, gan arī bija komandas galvenais treneris, kas turpmāk būs viņa vienīgais oficiālais uzdevums komandā.

“Clippers” īpašnieks Stīvs Balmers gan uzsvēris, ka Riverss joprojām saglabās spēcīgu ietekmi uz kluba vadības lēmumiem, taču basketbola operāciju prezidenta amatā turpmāk darbosies Riversa bijušais asistents Lorenss Frenks.

“Man pieder šī komanda trīs gadus, un tagad daudz labāk saprotu, ko tas vispār nozīmē,” izteicies Balmers. “Un izrādās, ka vadīt klubu un trenēt komandu ir divi ļoti svarīgi un dažādi darbi. Vairs neuzskatu par reālu, ka viena persona var pilnvērtīgi koncentrēties tiem abiem. Lai mēs kļūtu par čempionu komandu, mums nepieciešami labākie spēki katrā pozīcijā.”

Riverss “Clippers” sāka strādāt pirms četriem gadiem, atstājot “Celtics” vienību, ar kuru divreiz sasniedza NBA finālu, arī izcīnot čempiona titulu. Riversam vēl ir līgums uz diviem gadiem par 22 miljoniem dolāru.

Šajā starpsezonā galveno treneri Maiku Budenholceru no kluba vadības pienākumiem atbrīvoja arī “Hawks”. Šobrīd NBA palikuši trīs galvenie treneri, kuriem pieder galavārds arī kluba darījumos – Gregs Popovičs “Spurs” sastāvā, Stens van Gandijs Detroitā un Toms Tibodo Minesotā.

Izmantotie resursi:
Doc Rivers losing front-office responsibilities...

     [+] [-]

, 2017-08-05 12:25, pirms 7 gadiem
Kluba īpašniekam bija vajadzīgi visi trīs gadi lai kaut ko sāktu saprast no basketbola - ka divi amati - ka tās ir grūti savienojamas lietas. Nu apsveicami - ka čels ir beidzot sācis domāt ar galvu.

     [+] [-]

, 2017-08-05 12:28, pirms 7 gadiem
riverss un ābols ir labi pierādījumi,ka abi amati nevar būt
Es no sākuma jau domāju,ka viss,nebūs,bet tak treneris arī.

  +1 [+] [-]

, 2017-08-05 12:55, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Kluba īpašniekam bija vajadzīgi visi trīs gadi lai kaut ko sāktu saprast no basketbola - ka divi amati - ka tās ir grūti savienojamas lietas. Nu apsveicami - ka čels ir beidzot sācis domāt ar galvu.
Nu kā tad Popam tas labi izdodas? Kaut gan saprotu, ka Pops tik galējam lēmumam pasaka jā vārdu, nevis risina kā un ko dabūt.