Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA Attīstības līga sezonu neatsāks, čempioni netiks nosaukti

Andrejs Siliņš

NBA Attīstības līga sezonu neatsāks, čempioni netiks nosaukti
Anžejs Pasečņiks. Foto: Stephen R. Sylvanie/USA Today Sports/Sipa USA/Vida Press

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Attīstības līga jeb G līga pieņēmusi lēmumu koronavīrusa pandēmijas dēļ pārtraukto sezonu neatsākt.

Tāpat kā NBA, arī Attīstības līgā sezona tika pārtraukta 11. martā, nepilnas trīs nedēļas pirms plānotās pēdējās spēles regulārajā turnīrā. Pēc tam būtu jāseko izslēgšanas turnīram, kurā noskaidrotu čempionus. Šāds lēmums nav pārsteigums, jo, atšķirībā no NBA, Attīstības līgai nav nozīmīgu translāciju tiesību līgumu un citu papildus ienākumu avotu.

Paredzams, ka tie basketbolisti, kuriem bija spēkā divvirzienu līgumi (katram NBA klubam drīkstēja būt divi šādi spēlētāji), būs pieejami savām NBA komandām, kas Disnejlendā jūlija izskaņā atsāksies sezona. Noprotams, ka līdz ar nākamās NBA sezonas sākuma pārcelšanu, uz vēlāku laiku tiks pārcelts arī nākamās Attīstības līgas sezonas starts.

Sezonas pārtraukšanas brīdī vislabākās bilances bija Milvoki "Bucks" fārmklubam Viskonsīnas "Herd" (33-10) un Jūtas "Jazz" fārmklubam Soltleiksitijas "Stars" (30-12). Šosezon G līgā spēlēja 28 komandas. Paredzēts, ka nākamajā sezonā pievienosies komanda no Meksikas, kas nebūs saistīta ar kādu NBA klubu. Tāpat tiks izveidota īpaša komanda, kurā tiks pulcināti jaunie talanti, kas pēc vidusskolu beigšanas nevēlas gadu studēt augstskolā, bet uzreiz sākt profesionāļa karjeru (NBA draftam drīkst pieteikties tikai gadu pēc vidusskolas beigšanas).

Šosezon G līgā uzspēlēja arī divi latviešu basketbolisti. Rodions Kurucs "Nets" fārmklubā aizvadīja deviņas spēles, vidēji 29 minūtēs gūstot 12,0 punktus, izcīnot 6,6 atlēkušās bumbas, atdodot 3,3 rezultatīvas piespēles, pārtverot 1,0 bumbu un bloķējot 1,3 metienus. Anžejs Pasečņiks "Wizards" fārmklubā 15 mačos vidēji 21 minūtē guva 10,1 punktu, izcīnīja 5,3 bumbas, atdeva 1,1 piespēli un bloķēja 1,1 metienu.

Izmantotie resursi:
https://gleague.nba.com/