Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Džerijs Vests: "Džeimsa kritizēšana ir smieklīga"

Džerijs Vests: "Džeimsa kritizēšana ir smieklīga"
Džerijs Vests
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola līgas (NBA) leģenda Džerijs Vests aizstāvējis Klīvlendas "Cavaliers" līderi Lebronu Džeimsu un nodēvējis viņa kritizēšanu par smieklīgu.

"Ja es būtu viņa vietā, teikšu godīgi, es, iespējams, gribētu nožņaugt jūs, puiši," leģendārais basketbolists Džerijs Vests norādīja mediju pārstāvjiem. "Tas ir smieklīgi."

Lebrons Džeimss karjeras laikā ir ieguvis četras sezonas vērtīgākā spēlētāja balvas un izcīnījis divus čempiona titulus, jau ilgāku laiku tiekot uzskatīts par labāko basketbolistu pasaulē. Tomēr, ja "Cavaliers" arī šogad zaudēs NBA finālā pret Goldensteitas "Warriors", Džeimss kļūs tikai par ceturto spēlētāju līgas vēsturē, kas zaudējis piecos finālos.

"Viņš ir nesis komandas uz saviem pleciem," uzskata Vests, kurš ir pašreizējais "Warriors" kluba valdes loceklis un konsultants. "Viņa pārstāvētās komandas ir spēlējušas finālā sešas reizes pēc kārtas. Cik gadījumos tās ir bijušas favorītu lomā? Ne reizes. Nulli. OK? Tādēļ kritika attiecībā pret viņu ir ļoti negodīga."

"Nevēlos izklausīties pēc Donalda Trampa, bet man ir grūti iedomāties, ka kāds neapzinās viņa izcilību. Man ir grūti tam noticēt. Šis puisis laukumā dara visu. Viņš ir kā Šveices Armijas nazis. Viņš paveic visu un viņš ir ellīgs cīnītājs. Teikšu godīgi, man patiktos, ja cilvēki vienkārši liktu viņu mierā."

Vests jau labu laiku nav slēpis savu apbrīnu par Džeimsa meistarību un ir runājis ar spēlētāju par samierināšanos ar zaudējumiem izšķirošajās spēlēs. Savas karjeras laikā Vests ar Losandželosas "Lakers" komandu zaudēja astoņos no deviņiem fināliem. Vests neslēpj, ka šī bilance viņam joprojām ir sāpīga pat četras desmitgades pēc karjeras beigšanas.

"Nav nekāda prieka tik daudz reižu tikt līdz finālam un nesasniegt vēlamo rezultātu," atzīst Vests. "Izslēgšanas spēlēs labākajiem spēlētājiem ir jāspēlē vēl labāk. Man tas izdevās. Taču no tā nebija jēgas. Acīmredzot, mēs nebijām gana spēcīgi."

1969. gadā Vests tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Tā ir vienīgā reize NBA vēsturē, kad par finālsērijas MVP atzīts zaudētāju komandas pārstāvis. Pērn pēc zaudējuma finālā pret "Warriors" (2-4) līdzīgi tika apspriesta iespēja MVP balvu piešķirt Džeimsam, kurš vidēji spēlē guva 35,8 punktus, izcīnīja 13,3 atlēkušās bumbas un atdeva 8,8 rezultatīvas piespēles.

"Nav šaubu, ka Lebrons ļāva komandai finālā būt konkurētspējīgai," uzsvēra Vests, atgādinot pagājušo gadu, kad savainojumu dēļ no ierindas izgāja Karijs Ērvings un Kevins Lavs. "Tagad redzēsim, kas notiks ar pilnu sastāvu. Manuprāt, tas šo sēriju padara vēl interesantāku par pērno."

Izmantotie resursi:
nba.com

  +8 [+] [-]

, 2016-06-05 12:36, pirms 8 gadiem
Es personīgi piekrītu Džerija teiktajam,nesaprotu ko var Lebronu visu laiku heitot,nesaku ,ka visi to dara,bet ir liela daļa...

  +6 [+] [-]

, 2016-06-05 13:13, pirms 8 gadiem
Nu es neteiktu, ka viņa pārstāvētās komanda finālā ir bijušas vienmēr pastarīšu lomā, bet savādāk piekrītu Džerija kungam.

     [+] [-]

, 2016-06-05 13:57, pirms 8 gadiem
Jau Miami Heat laikos James pēc pirmā titula kritizēja komandas biedrus, jo spēlēja čilā, tituls bija, un bija po par pārējo, jo karjeras mērķis ir sasniegts.
Līdzīgi ir arī bija pērn, kad principā James viens pats vilka komandu, un play-off stati bija vairāk kā iespaidīgi.
Bet ir jānem vērā arī NBA intereses - dažreiz sportiskais ir par sliktu līgas peļņas prognozēm, un tiek organizēts, lai finālā spēlētu tiešām stipras komandas, kā arī finālā dažreiz vajag uzvarēt spēlētājam vai klubam, kurš ar titulu līgai ienesīs miljardus, piemēram, kaut vai tie paši krekliņi, kepkas, utt. Līdz ar to, ja spēles beigās rezultāts būs līdzīgs, nešaubos, ka tiesneši svilps par labu CLE, jo tās komandas spēlētāji ienesīs lielāku naudu nekā Warriors.
Kā teica Brat 2 - ģeņgi pravit miram, un NBA nopietni pieiet tai lietai.
p.s. FIBA mēģina kopēt un dabūs pa pakaļu.

  -4 [+] [-]

, 2016-06-05 14:01, pirms 8 gadiem
ja tas "Karalis" tik ļoti sevi nelielītu un parstātu nostaigāt, varbūt es arī pamanītu viņa sasniegumus. Vai MJ vai Kobe sevi ir tā lielijuši? Nekad!

  +5 [+] [-]

, 2016-06-05 14:17, pirms 8 gadiem
gangrel rakstīja: ja tas "Karalis" tik ļoti sevi nelielītu un parstātu nostaigāt, varbūt es arī pamanītu viņa sasniegumus. Vai MJ vai Kobe sevi ir tā lielijuši? Nekad!
Un kā vēl ir lielījuši

  +1 [+] [-]

, 2016-06-05 14:19, pirms 8 gadiem
salming18 rakstīja: Es personīgi piekrītu Džerija teiktajam,nesaprotu ko var Lebronu visu laiku heitot,nesaku ,ka visi to dara,bet ir liela daļa...
Un, kuru tad nekritizē?
Kariju nekritizē? Grīnu?
Kobi kritizēja, Mj kritizēja, Šaku kritizēja, Aiversonu kritizēja, Vestbrūku kritizē...

  -3 [+] [-]

, 2016-06-05 15:08, pirms 8 gadiem
Lai Lebrons beidz raudat.Liels,bet cikst!!!!

  +1 [+] [-]

, 2016-06-05 15:16, pirms 8 gadiem
gangrel rakstīja: ja tas "Karalis" tik ļoti sevi nelielītu un parstātu nostaigāt, varbūt es arī pamanītu viņa sasniegumus. Vai MJ vai Kobe sevi ir tā lielijuši? Nekad!
Lielais vairums NBA spēlētāju sevi ceļ debesīs un MJ, tāpat arī Kobe. Atceros, ka pirms šīs sezonas D'Angelo Rasels bija izteicies par Makgreidiju, ka, ja ne traumas , tad T-Mac būtu varējis kļūt par visu laiku labāko. Kobe apvainojās protams.

  -1 [+] [-]

, 2016-06-05 15:20, pirms 8 gadiem
negribas jau piesieties vardiem, bet
''Viņa pārstāvētās komandas ir spēlējušas finālā sešas reizes pēc kārtas. Cik gadījumos tās ir bijušas favorītu lomā? Ne reizes. Nulli. OK''
Jo vinsh nezaudeja finala Dalasai (neizgazas pirmaja finalaa ar Heat, kur Wade bija javelk komanda un jabrinas, kur Lebrons ir palicis) Vismaz vienu reizi pret Spurs vini bija favoriti un pret OKC ari, taa kaa nevis 0, bet pusi no reizem

  +1 [+] [-]

, 2016-06-05 15:55, pirms 8 gadiem
HB rakstīja: negribas jau piesieties vardiem, bet
''Viņa pārstāvētās komandas ir spēlējušas finālā sešas reizes pēc kārtas. Cik gadījumos tās ir bijušas favorītu lomā? Ne reizes. Nulli. OK''
Jo vinsh nezaudeja finala Dalasai (neizgazas pirmaja finalaa ar Heat, kur Wade bija javelk komanda un jabrinas, kur Lebrons ir palicis) Vismaz vienu reizi pret Spurs vini bija favoriti un pret OKC ari, taa kaa nevis 0, bet pusi no reizem
jā LBJ izgāza 2011 gada finālu. bet ne pret Spurs 14 gada komandu, ne pret GSW LBJ komandas nav bijusi kā favorīte. 4 no 7 LBJ komandas ir bijusi kā underdogs. un pat pret OKC daudzi apskatnieki teica, ka OKC ir kā favorīts.

     [+] [-]

, 2016-06-05 16:37, pirms 8 gadiem
4x bija favoriti, 3x nelieli underdogi. Par to tagad jaraud un jaataisno Lebrouns? Sogad piemeram pirms pirmas speles CAVS bija favoriti, 54/46 bija ESPN,TNT un parejo ekspertu prognoze par labu CAVS.

Zaudes un atkal visi breks, ka zaudeja, jo bija underdogi

  +1 [+] [-]

, 2016-06-05 18:01, pirms 8 gadiem
gangrel rakstīja: ja tas "Karalis" tik ļoti sevi nelielītu un parstātu nostaigāt, varbūt es arī pamanītu viņa sasniegumus. Vai MJ vai Kobe sevi ir tā lielijuši? Nekad!
Lielāku atvadu balagānu par Kobi neesam redzējuši. Tā nav lielīšanās visaugstākajā pakāpē?

     [+] [-]

, 2016-06-05 18:35, pirms 8 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Lielāku atvadu balagānu par Kobi neesam redzējuši. Tā nav lielīšanās visaugstākajā pakāpē?
bet vaitad Kobes vaina, ka pēc paziņošanas par pensiju, visi žurnaļugas tādu buzzu sacepa ?

  -1 [+] [-]

, 2016-06-05 18:40, pirms 8 gadiem
Tak nu ko var gribēt. Lai kāda leģenda ir logo Vests, viņš bija ultimate zaudētājs un drošvien vēl joprojām ienīst Raselu un visu Bostonas pilsētu tāpēc ne pārāk pārsteidz, ka tagad metās aizstāvēt Lebronu, kurš šķiet soļo pretim jau piektajam zaudētajam finālam

  +1 [+] [-]

, 2016-06-05 19:15, pirms 8 gadiem
ventilators rakstīja: bet vaitad Kobes vaina, ka pēc paziņošanas par pensiju, visi žurnaļugas tādu buzzu sacepa ?
Kā tad. Kobes PīĀršiki nemaz neorganizēja to visu....

  -1 [+] [-]

, 2016-06-06 11:00, pirms 8 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Kā tad. Kobes PīĀršiki nemaz neorganizēja to visu....
Nu tur jau tā lieta. Kobe vienkārši pateica, ka iet pensijā, pārējo jau Lakers organizācija taisīja, nevajag akli heitot

  +1 [+] [-]

, 2016-06-06 17:00, pirms 8 gadiem
Jigsaw rakstīja: Nu tur jau tā lieta. Kobe vienkārši pateica, ka iet pensijā, pārējo jau Lakers organizācija taisīja, nevajag akli heitot
Obligāti ka organizācija... saucās Kobe PR operations.