Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kjūbans: "Lemjot par NBA atsākšanu, jāklausās veselības ekspertos, nevis politiķos"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kjūbans: "Lemjot par NBA atsākšanu, jāklausās veselības ekspertos, nevis politiķos"
Marks Kjūbans 2019. gada NBA balvu pasniegšanas ceremonijā. Foto: AP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) pagājušajā nedēļā noteica 8. maiju par mērķdatumu, kurā līgas spēlētāji varētu atsākt ierobežotus individuālos treniņus. Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kjūbans uzskata, ka šī mēneša vidū vēl neizdosies atgriezties pie ierastās lietu kārtības.

Mēs ieklausīsimies veselības ekspertos, nevis politiķos,” Kjūbans pirmdien, 4. maijā, e-pastā rakstīja laikrakstam “Dallas Morning News”. “Kad NBA sniegs pierādījumus, ka mūsu puiši var droši virzīties uz priekšu, darīsim to.”

NBA sezona tika apturēta pirms 55 dienām – trešdien, 11. martā. Tas notika brīdī, kad “Mavericks” un Denveras “Nuggets” spēlē bija sākusies trešā ceturtdaļa. Toreiz Dalasas kluba īpašnieks pauda cerību, ka sezona varētu atsākties maija vidū, tomēr tagad viņa optimisms mazinājies.

Maija vidū tas acīmredzami nenotiks. Pirmajā vietā ir drošība. Nekam citam nav nozīmes, kamēr tā tiks zinātniski pamatota. Tad varēsim priecāties, ka dzīve turpinās,” rakstīja Kjūbans, nenorādot, kā “Mavericks” gatavojas izmantot savu treniņbāzi pēc 8. maija.

NBA vēlas, lai “spēlētājiem tiktu nodrošināta droša un kontrolējama treniņvide pavalstīs, kuras atļāvušas atsākt sporta nodarbības”. Teksasas gubernators Gregs Ebots nepagarināja pašizolācijas periodu pēc 1. maija, tādējādi “Mavericks” teorētiski varētu sekot līgas jaunajām vadlīnijām.

Tās paredz, ka treniņcentrā vienlaikus varēs uzturēties ne vairāk kā četri spēlētāji – bez galvenā trenera un viņa palīgu klātbūtnes, bez grupu nodarbībām un treniņspēlēm. Spēlētāji nevarēs izmantot citus publiskos treniņcentrus.

Kjūbans neprognozēja, kad sezona varētu atsākties. Viņš uzskata, ka zinātnieku secinājumi būs barometrs ikdienas aktivitāšu atjaunošanai. “To noteiks, cik efektīva būs vakcīna un terapijas pasākumi. Ja tā būs tikpat efektīva kā gripas pote, varēsim atļaut faniem atgriezties tribīnēs.

“Diemžēl nezinām, kā un kad tas notiks.”

Izmantotie resursi:
https://www.dallasnews.com/sports/m...

  -2 [+] [-]

, 2020-05-05 20:41, pirms 4 gadiem
Malacis Kjūbans.
Uz ASV tas īpaši attiecas, kur šobrīd pie varas idioti, kuri totāli nogulēja ārkārtas situācijas ieviešanu. Tagad rezultāts vienkārši ''satriecošs'' sliktā nozīmē.

     [+] [-]

, 2020-05-05 21:30, pirms 4 gadiem
Vislielākais medicīnas experts un vispār experts it visā ir Tramps!

  +2 [+] [-]

, 2020-05-05 21:31, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Malacis Kjūbans.
Uz ASV tas īpaši attiecas, kur šobrīd pie varas idioti, kuri totāli nogulēja ārkārtas situācijas ieviešanu. Tagad rezultāts vienkārši ''satriecošs'' sliktā nozīmē.
tu laikam neizproti kas notiek, izolējot tādu ekonomiku kā ASV. Tas tev nav Latviju aizslēgt, kur vienu lidostu paņem priekšā un pāris muitas punktus

  -3 [+] [-]

, 2020-05-05 21:53, pirms 4 gadiem
Šitie visi kjubani un trampīši var runāt ko grib
Personīgi ES ieklausīšos tajā, ko teiks mana autoritāte- Kristaps Porzińgis

  +1 [+] [-]

, 2020-05-05 21:54, pirms 4 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: tu laikam neizproti kas notiek, izolējot tādu ekonomiku kā ASV. Tas tev nav Latviju aizslēgt, kur vienu lidostu paņem priekšā un pāris muitas punktus
Piedrātēt jebkuru ekonomiku. Cilvēce ir kļuvusi slima savā izpratnē par vērtībām. Vismaz daļēji šis vīruss ir licis aizdomāties par pirmsākumiem un patiesām vērtībām. Nu nesaražoja auto, nu neizpumpēja naftu, nu palika bez kaudzes ar naudu. Nu, un?
Jāstāda kartupeļi un jāsēj rudzi, lūk kas ir svarīgi!

  -2 [+] [-]

, 2020-05-05 21:55, pirms 4 gadiem
Tiklīdz KP#6 teiks, ka var atsākt sezonu, pievērsīšos NBA
Patreiz tas viss ir tukša płūtīšana

  -1 [+] [-]

, 2020-05-05 22:27, pirms 4 gadiem
Prieks dzirdēt kādu saprāta balsi pa vidu tiem altenratīvi apdāvinātajiem, kas ar puškām iet pie valsts iestādēm un pieprasa pārtraukt karantīnu, jo redz, tā strādājot demokrātija (viņi negrib ievērot mērus, neviens nedrīkstot lemt pretējo). Kjubanam galva strādā, tas labi.

  -1 [+] [-]

, 2020-05-05 22:31, pirms 4 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: tu laikam neizproti kas notiek, izolējot tādu ekonomiku kā ASV. Tas tev nav Latviju aizslēgt, kur vienu lidostu paņem priekšā un pāris muitas punktus
Tu redzēji, kas notika ASV līdz brīdim, kad sāka rīkoties un ieviesa izolācijas pasākumus? No 1 slimnieka līdz 1000 pāris dienās, no 1000 uz 30000 pāris dienās, no 3000 līdz 100000 pāris dienās. Tagad ir 1,2 miljoni (72k nāves gadījumu). Tas viss mēneša laikā, no kura puse ir jau ar izolāciju. Pirmās pasaules valsts. Ja viņi (un ciats valstis) neko nedarītu, būtu tādā dirsā, ka maz neliekas. Bet, protams, visi redz to, ka tagad cipari sarūk un bļauj, ka covid tāds sūds vien ir un ka nevar ielaist ekonomiku recesijā. Bled, tas viss pateicoties pieņemtajiem mēriem, nevis par spīti viņiem.

  +2 [+] [-]

, 2020-05-06 10:01, pirms 4 gadiem
Būba rakstīja: Tu redzēji, kas notika ASV līdz brīdim, kad sāka rīkoties un ieviesa izolācijas pasākumus? No 1 slimnieka līdz 1000 pāris dienās, no 1000 uz 30000 pāris dienās, no 3000 līdz 100000 pāris dienās. Tagad ir 1,2 miljoni (72k nāves gadījumu). Tas viss mēneša laikā, no kura puse ir jau ar izolāciju. Pirmās pasaules valsts. Ja viņi (un ciats valstis) neko nedarītu, būtu tādā dirsā, ka maz neliekas. Bet, protams, visi redz to, ka tagad cipari sarūk un bļauj, ka covid tāds sūds vien ir un ka nevar ielaist ekonomiku recesijā. Bled, tas viss pateicoties pieņemtajiem mēriem, nevis par spīti viņiem.
Visam stāstam ir divas puses. 1) mirst cilvēki, tas ir ļoti bēdīgi un satraucoši. 2) Ja tev ir jāuztur gimene, bet darbs bija izklaides jomā, tu lēnām ciet badu vai lien dziļos parādos no kuriem izlīst būs grūti, palielināsies pašnāvību skaits, kad cilvēki būs sajukuši pratā par to visu domājot. Nezinu kurš ir zelta vidusceļš, ir jaizolējas, bet arī ekonomiku jādomā kā stutēt. Problēma ir tajā, ka strādāt cilvēkiem neļauj, bet atbalstīt arī praktiski nekādi nejēdz. Piemēram es esmu palicis bez ienākumiem nu jau divus mēnešus - nodokļus pirmstam arī maksāju. Protams domājot par tādu NBA mēs redzam tikai spēlētajus ar saviem miljoniem, bet tur apakšā ir tik daudz mazo darbinieku, kam šobrīd ir ļoti grūti. Cik zinu, arī ASV mazie uzņēmēji ir pamesti zem tanka un īsti nekādu atbalstu nesaņem, tikai epastus no citam firmām, ka šiem jāmaksā rēķinus, kamēr pats neko nevari izdarīt, jo strādāt savā jomā ir aizliegts. Tāpēc arī cilvēki sāk dalīties divās frontēs - vieni, kam viss ir ok, tikai jāstrādā no mājām un ir tie kam viņa biznesa sfēra ir aizlēgta pavisam, un interesantākais, ka pabalstus dala visiem vienādi, vienalga kādā sfērā strādā

  -3 [+] [-]

, 2020-05-06 10:32, pirms 4 gadiem
Kjubans vai nu ir Geitsa kompanjons, kas atbalsta pošu biznesu, (izdevīgāk,lai visi poti saņem obligāti), vai mazijformets, kuri bija galvenie uzvārdi, kas pamatoja cilvēku ieslodzīśanu uz greizām prognozēm

     [+] [-]

, 2020-05-06 11:21, pirms 4 gadiem
vf rakstīja: Kjubans vai nu ir Geitsa kompanjons, kas atbalsta pošu biznesu, (izdevīgāk,lai visi poti saņem obligāti), vai mazijformets, kuri bija galvenie uzvārdi, kas pamatoja cilvēku ieslodzīśanu uz greizām prognozēm
Tev sveiciens no psihiatra, jo atkal nesot iedzēris viņa izrakstītās zāles.

  +1 [+] [-]

, 2020-05-06 11:26, pirms 4 gadiem
Robis rakstīja: Visam stāstam ir divas puses. 1) mirst cilvēki, tas ir ļoti bēdīgi un satraucoši. 2) Ja tev ir jāuztur gimene, bet darbs bija izklaides jomā, tu lēnām ciet badu vai lien dziļos parādos no kuriem izlīst būs grūti, palielināsies pašnāvību skaits, kad cilvēki būs sajukuši pratā par to visu domājot. Nezinu kurš ir zelta vidusceļš, ir jaizolējas, bet arī ekonomiku jādomā kā stutēt. Problēma ir tajā, ka strādāt cilvēkiem neļauj, bet atbalstīt arī praktiski nekādi nejēdz. Piemēram es esmu palicis bez ienākumiem nu jau divus mēnešus - nodokļus pirmstam arī maksāju. Protams domājot par tādu NBA mēs redzam tikai spēlētajus ar saviem miljoniem, bet tur apakšā ir tik daudz mazo darbinieku, kam šobrīd ir ļoti grūti. Cik zinu, arī ASV mazie uzņēmēji ir pamesti zem tanka un īsti nekādu atbalstu nesaņem, tikai epastus no citam firmām, ka šiem jāmaksā rēķinus, kamēr pats neko nevari izdarīt, jo strādāt savā jomā ir aizliegts. Tāpēc arī cilvēki sāk dalīties divās frontēs - vieni, kam viss ir ok, tikai jāstrādā no mājām un ir tie kam viņa biznesa sfēra ir aizlēgta pavisam, un interesantākais, ka pabalstus dala visiem vienādi, vienalga kādā sfērā strādā
Nebur drāmu!
Šobrīd pasaulei ir laba iespēja atpūsties no naudas grābšanas sindroma, un izvērtēt dažu cilvēku pamatvērtību nozīmi. Tai skaitā dzīvības nozīmi.
Amerikāņi pēdējās desmitgadēs pārāk bija tendēti uz naudas grābšanu, un domu, ka viņi ir pasaules nabas. Šī viņiem varētu būt laba mācību stunda.

     [+] [-]

, 2020-05-06 11:28, pirms 4 gadiem
Tumanovs rakstīja: Šitie visi kjubani un trampīši var runāt ko grib
Personīgi ES ieklausīšos tajā, ko teiks mana autoritāte- Kristaps Porzińgis
HUUjovijs no Tevis trollis, shitlisted, pietiek fufeli dzīt.

  +1 [+] [-]

, 2020-05-06 13:03, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nebur drāmu!
Šobrīd pasaulei ir laba iespēja atpūsties no naudas grābšanas sindroma, un izvērtēt dažu cilvēku pamatvērtību nozīmi. Tai skaitā dzīvības nozīmi.
Amerikāņi pēdējās desmitgadēs pārāk bija tendēti uz naudas grābšanu, un domu, ka viņi ir pasaules nabas. Šī viņiem varētu būt laba mācību stunda.
Patiesībā drāma netiek burta. Ja biezo maku turētājam krīze nozīmē kritumu naudā bet ne badu, tad parastam mirstīgajam nav labi. Nerunāsim par tālo Ameriku, bet tepat mūsu Latviju. Esi, taču dzirdējis par dīkstaves pabalstiem - maksimālo 700 eiro summu saņem tikai 3-5%. Lielākā daļa 200 - 300 eiro. Uzturēt ģimeni par šadu summu mūsdienās ir maigi sakot grūti, jo īpaši ja dzīvo dzīvoklī, jāmaksā īre utt. Preču cenas veikalos pieaug (neskatoties uz lēto degvielu) - tie, kas naudu rauš tie varbūt arī atpūtīsies, bet tie, kas pelnīja knapai iztikai vai stabilai dzīvei īpaši laimīgi nav.

  +1 [+] [-]

, 2020-05-06 13:17, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Patiesībā drāma netiek burta. Ja biezo maku turētājam krīze nozīmē kritumu naudā bet ne badu, tad parastam mirstīgajam nav labi. Nerunāsim par tālo Ameriku, bet tepat mūsu Latviju. Esi, taču dzirdējis par dīkstaves pabalstiem - maksimālo 700 eiro summu saņem tikai 3-5%. Lielākā daļa 200 - 300 eiro. Uzturēt ģimeni par šadu summu mūsdienās ir maigi sakot grūti, jo īpaši ja dzīvo dzīvoklī, jāmaksā īre utt. Preču cenas veikalos pieaug (neskatoties uz lēto degvielu) - tie, kas naudu rauš tie varbūt arī atpūtīsies, bet tie, kas pelnīja knapai iztikai vai stabilai dzīvei īpaši laimīgi nav.
Par Latviju ir īpašs stāsts.
Vadoties no tā, ka šajā sarežģītajā laikā Latvija itin veiksmīgi virzās uz priekšu, tad šī būs zināmā mērā laba mācību stunda darba devējiem un darba ņēmējiem, ka čakarēt valsti nevajag, jo agrāk vai vēlāk tas var ļoti sāpīgi iekost.
Es zinu ļoti daudz cilvēkus, arī manā ģimenes lokā, kuriem oficiāli maksāja minimālo algu, bet pārējo viņi saņēma aploksnē. Tajā brīdī tas bija izdevīgi, bet tagad tas ļoti sāpīgi kož kaulā.
Kurš pie tā šobrīd ir vainīgs-valsts vai tomēr pilsoņi paši?

  +2 [+] [-]

, 2020-05-06 13:32, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Par Latviju ir īpašs stāsts.
Vadoties no tā, ka šajā sarežģītajā laikā Latvija itin veiksmīgi virzās uz priekšu, tad šī būs zināmā mērā laba mācību stunda darba devējiem un darba ņēmējiem, ka čakarēt valsti nevajag, jo agrāk vai vēlāk tas var ļoti sāpīgi iekost.
Es zinu ļoti daudz cilvēkus, arī manā ģimenes lokā, kuriem oficiāli maksāja minimālo algu, bet pārējo viņi saņēma aploksnē. Tajā brīdī tas bija izdevīgi, bet tagad tas ļoti sāpīgi kož kaulā.
Kurš pie tā šobrīd ir vainīgs-valsts vai tomēr pilsoņi paši?
Tas kož ne tikai tiem, kas krāpās, bet vienkārši mazo algu saņēmējiem, tāpat kā uzņēmējiem, kuri krāpās arī darba ņēmējam nezinot - jā arī, tādi gadījumi ir. Un ja pie situācijas - nemaksāju nodokļus lielākoties vainīgi ir pilsoņi paši, tad pilsoņi nav vainīgi pie situācijas - mana industrija ir ciet. Tieši tapat, ka ir neloģiski, ka palīdzības summa ir samēra zema, noteikumi skarbi, tajā pat laikā valsts iestades tērē smukas summas datoriem utt.

     [+] [-]

, 2020-05-06 14:00, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Tas kož ne tikai tiem, kas krāpās, bet vienkārši mazo algu saņēmējiem, tāpat kā uzņēmējiem, kuri krāpās arī darba ņēmējam nezinot - jā arī, tādi gadījumi ir. Un ja pie situācijas - nemaksāju nodokļus lielākoties vainīgi ir pilsoņi paši, tad pilsoņi nav vainīgi pie situācijas - mana industrija ir ciet. Tieši tapat, ka ir neloģiski, ka palīdzības summa ir samēra zema, noteikumi skarbi, tajā pat laikā valsts iestades tērē smukas summas datoriem utt.
Protams, ir gana daudz jautājumu par valsts un pašvaldības iestāžu rīcību šajā ārkārtas situācijā, bet visā visumā LV, kaut vai uz tās pašas LT fona, daudz pragmātiskāk rīkojās, jo, piemēram, ļāva daudziem mazajiem uzņēmējiem, kaut arī ierobežotos apstākļos, tomēr ļāva strādāt. Bija/ir, piemēram, frizētavas atvērtas, arī virkne kafejnīcas, utt.

     [+] [-]

, 2020-05-06 14:08, pirms 4 gadiem
vf rakstīja: Kjubans vai nu ir Geitsa kompanjons, kas atbalsta pošu biznesu, (izdevīgāk,lai visi poti saņem obligāti), vai mazijformets, kuri bija galvenie uzvārdi, kas pamatoja cilvēku ieslodzīśanu uz greizām prognozēm
geits jau pāris gadus atpakaļ teica ka cilvēce ir nesagatavota pandēmijām, atver acis un beidz skatīties kaut kādus sūda video ar fake info

     [+] [-]

, 2020-05-06 16:21, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nebur drāmu!
Šobrīd pasaulei ir laba iespēja atpūsties no naudas grābšanas sindroma, un izvērtēt dažu cilvēku pamatvērtību nozīmi. Tai skaitā dzīvības nozīmi.
Amerikāņi pēdējās desmitgadēs pārāk bija tendēti uz naudas grābšanu, un domu, ka viņi ir pasaules nabas. Šī viņiem varētu būt laba mācību stunda.
Tu, manuprāt, neuztvēri Robis domu. Runa nav par "naudas grābšanu", bet par tiem darba rūķiem, kas nodrošināja tiem "naudas grābējiem" dzīvošanu. Es pats arī darbojos izklaides jomā, un vēl pirms COVID bija pagrūti savilkt galus kopā, bet tagad atbalsta tikai "lielos", bet "mazie" var iet pakārties. No tāda skatpunkta es saprotu bezcerību. Bet tik un tā, lai man tiešām ir ļoti grūti, - cilvēku dzīvība un veselība, protams, pirmajā vietā. Par to šaubu nedrīkstētu būt.

     [+] [-]

, 2020-05-06 16:22, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Tas kož ne tikai tiem, kas krāpās, bet vienkārši mazo algu saņēmējiem, tāpat kā uzņēmējiem, kuri krāpās arī darba ņēmējam nezinot - jā arī, tādi gadījumi ir. Un ja pie situācijas - nemaksāju nodokļus lielākoties vainīgi ir pilsoņi paši, tad pilsoņi nav vainīgi pie situācijas - mana industrija ir ciet. Tieši tapat, ka ir neloģiski, ka palīdzības summa ir samēra zema, noteikumi skarbi, tajā pat laikā valsts iestades tērē smukas summas datoriem utt.
Exactly.

     [+] [-]

, 2020-05-08 12:34, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tev sveiciens no psihiatra, jo atkal nesot iedzēris viņa izrakstītās zāles.
Tev no 4.klases latviešu valodas skolotājas