Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Arī Kuruca "Nets", meklējot galveno treneri, izrāda interesi par Tibodo

Andrejs Siliņš

Arī Kuruca "Nets", meklējot galveno treneri, izrāda interesi par Tibodo
Toms Tibodo. Foto: AP / Scanpix

Latviešu uzbrucēja Rodiona Kuruca pārstāvētais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Bruklinas "Nets", meklējot jaunu galveno treneri, izrādot interesi arī par Tomu Tibodo.

"Nets" bez galvenā trenera palika marta sākumā, kad no amata atkāpās Kenijs Atkinsons, kurš komandu vadīja vairāk nekā trīs ar pusi sezonas. Viņa vietā par pagaidu galveno treneri tika iecelts līdzšinējais Atkinsona asistents Žaks Vons, tomēr skaidrs, ka kluba vadība meklēs pilnvērtīgu galveno treneri.

"New York Post", kas pēc būtības ir Ņujorkas "Knicks" labvēlīgs medijs, raksta, ka "Knicks" starp kandidātiem uz savas komandas treneri izskata Tibodo, taču konkurenci ņujorkiešiem sagādās arī otra pilsētas komanda "Nets", kā arī Hjūstonas "Rockets", kam pēc sezonas beigsies līgums ar līdzšinējo treneri Maiku D'Antoni.

62 gadus vecais Tibodo par galveno treneri NBA strādā kopš 2010. gada, piecus gadus vadot Čikāgas "Bulls" komandu. No 2016. līdz 2019. gadam Tibodo vadīja Minesotas "Timberwolves". 2011. gadā Tibodo tika nosaukts par NBA sezonas labāko treneri, bet gadu vēlāk vadīja Austrumu konferences komandu Visu zvaigžņu spēlē.

Pirms kļūšanas par galveno treneri Tibodo ilgus gadus bija asistents dažādos klubos - no 1989. gada līdz 2010. gadam Tibodo asistēja "Timberwolves", "Spurs", "76ers", "Knicks", "Rockets" un "Celtics" galvenajiem treneriem. Ar "Celtics", strādājot pie Doka Riversa, Tibodo 2008. gadā kļuva par NBA čempionu.

"Nets" superzvaigznes Kevins Durents un Kairijs Ērvings ar Tibodo jau sastrādājušies - kopā izcīnīts pasaules zelts (2014) un olimpiskais zelts (2016). Tibodo bija Maika Kžiževska asistents ASV izlasē no 2013. līdz 2016. gadam.

Izmantotie resursi:
https://nypost.com/