Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Kur tikās un ko kopā paveica Porziņģis un Girgensons?

Jau pāris dienas sociālajos tīklos daudzi spiež “Like” (Patīk) pogu fotogrāfijai, kurā redzamas divas latviešu sporta zvaigznes Kristaps Porziņģis un Zemgus Girgensons. Abu sportistu sociālo tīklu kontos šī fotogrāfija jau izpelnījusies milzu sporta mīļotāju interesi. Pēdējo dienu laikā portāls Sportacentrs.com saņēmis regulārus lasītāju jautājumus, kuros pausta vēlme uzzināt, kam par godu Kristaps un Zemgus tikušies, ko darījuši, kā arī, kurš bija tikšanās iniciators? Tad nu lūkojām noskaidrot…

Viss bijis pavisam vienkārši. Bufalo “Sabres” komanda īsi pēc gadu mijas viesojās Ņujorkā, kur aizvadīja kārtējo Nacionālās Hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēli. Zemgus pirms spēles devis ziņu Porziņģim, ka gribot satikties, noskatīties liepājnieka spēli, kā arī kopīgi pavakariņot. Satikties abiem izdevies, “Knicks” spēli pret Orlando “Magic” klātienē hokejists arī redzēja, taču liepājnieka sniegumu laukumā novērtēt “Latviešu lokomotīvei” šoreiz nebija lemts, Kristaps spēli izlaida savainojuma dēļ. “Madison Square Garden” arēnā pēcāk tapa arī vēlāk sociālajos tīklos abu ievietotā fotogrāfija. Spēlei un “foto mirklim” sekoja arī abu kopīgas vakariņas.

Daudzie, ilgie un nogurdinošie pārlidojumi, regulārie treniņi, klubu organizētie PR pasākumi, saspringtais spēļu grafiks, kā arī citas aktivitātes sporta laukumos un ārpus tiem, no profesionāliem sportistiem ASV prasa daudz enerģijas un laika, tāpēc šādas tikšanās reizes ir īpašas. Tikai piemērs, bet Ņujorkā Zemgus iepriekš bija vēl aizvadītā gada 24. decembrī, taču toreiz mačs nenotika “Madison Square Garden” arēnā (“Sabres” spēlēja pret Ņujorkas “Islanders”). Turklāt toreiz Ņujorkā “Sabres” un Girgensons ieradās vien spēles dienā, kas nozīmē – brīva laika nav un nebūs.

Kā vēlāk izrādījās, tad tikšanās ar tautieti nāca par labu Girgensona sniegumam laukumā. Mačā pret Ņujorkas “Rangers” latvietis atklāja cīņas rezultātu (guva savu ceturtos vārtus sezonā), palīdzot Bufalo “Sabres” svinēt panākumu ar rezultātu 4:1. Nu zem groziem jāgaida atgriežamies KP6!

Fotogrāfiju Porziņģis un Girgensons ievietojuši savos Twitter.com un Instagram kontos ar nosaukumu “Latvian Power” (Latviešu spēks).

Abu latviešu foto Kristapa Porziņģa Instagram kontā:

LatvianPower 🇱🇻🇱🇻🇱🇻💪🏼💪🏼💪🏼

A photo posted by Kristaps Porzingis (@kporzee) on Jan 3, 2017 at 7:20am PST


Slēpts komentārs: LA-BOS antifans
, 2017-01-05 11:11, pirms 7 gadiem
Laikam Zemgum Atbalsta trūkst, uzticibas ka par vinu fano un atbalsts! Psihologiju nospeleja lomu, savējais bija vērot spēli, lielāka uzcītība un iegulditais darbs laukuma! Citreiz pat neviena metiena nebija! Šoreiz pat divi metieni un vārti! Vairak lai savejie brauc un atbalsta psihologiski zemgu bus centiba!
, 2017-01-05 11:18, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Tad nu gan pamodās SC divas nedēļas pēc notikuma Super fiksi.
Kādas divas nedēļas? Divas dienas!
, 2017-01-05 11:20, pirms 7 gadiem
Pēdējo dienu laikā portāls Sportacentrs.com saņēmis regulārus lasītāju jautājumus, kuros pausta vēlme uzzināt, kam par godu Kristaps un Zemgus tikušies

Kuri ir tie neaptēstie lasītāji, kuri paši nespēja saprast, ka Girgensons un Sabres viesojās Ņujorkā un letiņu puikas izmantoja iespēju satikties....???
, 2017-01-05 11:21, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Tad nu gan pamodās SC divas nedēļas pēc notikuma Super fiksi.
kaut arī būtu 2 nedēļas vai 2 gadi.
fakts ir ļoti interesants, paldies SC par šo ziņu!
tagad arī es zinu tikšanās stāstu.
, 2017-01-05 11:21, pirms 7 gadiem
Forši īstenībā, tā jau maz mūsējo aiz okeāna
, 2017-01-05 11:28, pirms 7 gadiem
cobham rakstīja: Forši īstenībā, tā jau maz mūsējo aiz okeāna
Mūsējo (latviešu) aiz okeāna ir desmiti tūkstošu
, 2017-01-05 13:11, pirms 7 gadiem
Varbūt var arī noskaidrot ko viņi ēda vakariņās?
, 2017-01-05 13:14, pirms 7 gadiem
cobham rakstīja: Forši īstenībā, tā jau maz mūsējo aiz okeāna
Pārāk daudz!!!
, 2017-01-05 14:00, pirms 7 gadiem
Satyricon rakstīja: Varbūt var arī noskaidrot ko viņi ēda vakariņās?
Cik dzirdēts abi pēc pelmeņiem bija noilgojušies un tādēļ uz Ņujorku tika vesti Rīgas miesnieka mazulīši.
, 2017-01-05 22:47, pirms 7 gadiem
Kārtīgi letiņi saskrienās un iekapā pa kādam dvuļam.
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
28

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.