Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Popovičs slavē Bertāna pārliecību un pašatdevi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Popovičs slavē Bertāna pārliecību un pašatdevi
Dāvis Bertāns spēlē pret "Trail Blazers". Foto: Sanantonio Spurs

Nacionālās basketbola asociācijas kluba Sanantonio "Spurs" latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns iepriekšējā mačā tika pie iespējas doties starta pieciniekā, un komandas galvenais treneris Gregs Popovičs norādīja, ka Bertāns pēdējā laikā darbojas ar lielāku pārliecību.

26 gadus vecais Dāvis Bertāns starta pieciniekā devās svētdienas mačā pret Portlendas "Trail Blazers", kuru izdevās uzvarēt ar 131:118. Latvietis laukumā pavadīja 27 minūtes, kuru laikā guva desmit punktus, realizējot divus no trim tālmetieniem. Tomēr galvenais pienesums uzvarā bija pavisam cits – Bertāna atrašanās laukumā ļāva vairāk izpausties Demāram Derouzenam un Lamarkusam Oldridžam, kuri kopā iemeta 65 punktus.

"Pirmkārt, sniegums aizsardzībā. Otrkārt, izplest pretinieku aizsardzību un būt gatavam izdarīt pilnīgi brīvus metienus, kad Oldridžs vai Demārs piespēlēs ārā," par norādījumiem pirms mača teica Bertāns, kuram tā bija trešā spēle starta pieciniekā šajā sezonā. 27 minūtes bija sezonas rekords, iepriekš divos mačos Bertāns laukumā bija 26 minūtes. Par došanos starta pieciniekā latvietis uzzināja dienu pirms mača pret "Trail Blazers".

"Viņš spēlē ar lielāku pārliecību. Viņš vienmēr laukumā atdod visu, un viņš ir basketbolists, kuru pretinieku aizsardzībai ir jānosedz," Bertānu vērtēja "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs. Pagaidām nav zināms, vai nodemonstrētais sniegums bijis tik labs, lai Bertāns arī duelī pret Jūtas "Jazz" dotos starta pieciniekā. Spēle tiks aizvadīta šonakt pulksten 4:00.

"Laukumā bija lielāka kustība," Bertāna parādīšanos laukumā vērtēja saspēles vadītājs Petijs Milzs. "Nezinu, vai pieturēsimies pie tā paša starta piecinieka, bet, manuprāt, uzbrukumā kustējāmies labāk nekā iepriekš."

Izmantotie resursi:
https://www.expressnews.com/sports/...