Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Porziņģis: "Mana brāļa komentāri tika izrauti no konteksta. Liela daļa"

Porziņģis: "Mana brāļa komentāri tika izrauti no konteksta. Liela daļa"
Kristaps Porziņģis
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbola superzvaigznes Kristapa Porziņģa brālis un aģents Jānis Porziņģis intervijā "Sporta Avīzei" komentēja liepājnieka neierašanos uz pēcsezonas tikšanos ar kluba vadību un Kristapa jauno lomu un iespējamo nākotni Ņujorkas "Knicks". Šie komentāri nokļuva arī līdz Ziemeļamerikai, radot itin lielu rezonansi - The New York Post žurnālists Jāņa Porziņģa rīcību pat nosauca par amatierisku, kas rada nevajadzīgu drāmu -, taču Kristaps Porziņģis pirms spēles pret Fīniksas "Suns" (120:107) vietējiem medijiem teica, ka viņa brālis ir ticis pārprasts un ka viņš neesot kritizējis Karmelo Entoniju.

"Domāju, ka raksts un viss tika izrauts no konteksta. Liela daļa," uzskata Kristaps Porziņģis, neprecizējot gan, vai domāts tiek viņa brāļa sacītais "Sporta Avīzē" vai Ziemeļamerikā nokļuvusī tulkotā versija. "Bet ir tā, kā ir. Viņš pateica tos komentārus, un tagad es tiešām vēlos koncentrēties spēlei. Nedomāju, ka sezonas laikā ir pareizais brīdis runāt par tādām lietām. Man un Karmelo ir lieliskas attiecības. Tas tika izrauts no konteksts. Daudz kas no tā, tas nebija tā, kā viņš bija domājis. Mēs ar Melo zinām, kādas attiecības mums ir. Neesmu par to uztraucies."

"Es tikai cenšos koncentrēties basketbolam un būt tāds, kāds es esmu, nevelkot līdzi visu drāmu no pagājušās sezonas. Domāju, ka tas ir svarīgi, lai es varētu doties uz priekšu – darīt tikai to, ko nepieciešams darīt laukumā," Porziņģis turpināja. "Domāju, ka fani zina, ka esmu Ņujorkā, ka mīlu Ņujorku un vēl ilgu, ilgu laiku redzu sevi kā "Knicks" spēlētāju. Un domāju, ka viņiem par to nevajadzētu satraukties."

Vēlāk pret Fīniksas "Suns" Porziņģis 31 minūtē izcēlās ar 37 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un trim bloķētiem metieniem. "Kā jau teicu iepriekš, es tikai cenšos spēlēt savu spēli – būt agresīvs un censties darīt pareizās lietas, lai izcīnītu uzvaras. Kā spēlētājs kļūstu labāks, es to jūtu – spēju nolasīt vairāk lietu. Spēle man nedaudz palēninās, mācos, kā izprovocēt vairāk piezīmju, kas ir ļoti svarīgi, lai nokļūtu uz soda metienu līnijas [šonakt Porziņģis trāpīja 10 no 13 soda metieniem – A.S.]. Augu kā spēlētājs, un domāju, ka tas palīdz arī komandai."

Produktīvu spēli ar 16 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām aizvadīja arī turku centrs Eness Kanters, kurš atklāja, ka "Knicks" spēles viņa politisko uzskatu – Kanters ir Turcijas prezidenta ass kritizētājs – viņa etniskajā dzimtenē [Kanters ir dzimis Šveicē] nemaz netiek translētas. "Pagājušajā sezonā Turcijā translēja visas spēles, bet ne "Thunder". Tas viss politikas dēļ. Tādēļ tagad viņi rāda visas pārējās spēles, izņemot "Knicks". Tikai tādēļ, ka prezidents ir traks. Pagājušajā sezonā redzēju, kā visi sociālajos tīklos rakstīja, ka vēlas redzēt Raselu Vestbruku, bet manis dēļ to nevarēja darīt. Tagad viņi grib redzēt Kristapu [Porziņģi], visus pārējos, bet nevar to darīt tikai manis dēļ."

Jāņa Porziņģa komentārs "Sporta Avīzē"

"Šajā situācijā nebija nekādu mirkļa emociju, tā nebija spontāna rīcība – lēmums bija jau sen, tas bija pārdomāts, un pieņēmām to kopīgi. Tas bija tikai loģisks nākamais solis, kuru neizdarot, mēs būtu vienā situācijā, bet izdarot – jau citā," Porziņģa neierašanos uz tikšanos ar kluba vadību skaidro brālis Jānis.

"Interesanti, cilvēki no malas, kam ir kāda saistība ar šo, man pēc tam ir pārmetuši – cik neprofesionāli! Sak, paskatieties uz Melo – cik labi ar visu notiekošo tika galā viņš... Un tad man šķiet: paga, paga – patiesībā, ja viņš kādreiz par kaut ko būtu pacīnījies, mēs šādā situācijā vispār nebūtu! Tad Kristapam nebūtu šis sitiens jāņem uz sevi! Jo tā sāpe jau nav par kādām personiskām interesēm vai ambīcijām, tā ir par kopējo kārtību. Tas būtu bijis komandas līdera uzdevums, taču Melo un viņa padomdevēju loks tā arī nekad neko pat nemēģināja mainīt," norādījis basketbolista brālis.

Viņš arī uzskata, ka šobrīd runas par jauno līgumu nav aktuālas. "Jo, pirmkārt, tas ir vēl diezgan tālu, un, otrkārt – sezonas laikā var notikt tik daudz šobrīd neparedzamu lietu, ka patlaban kāda rēķināšana vai galvas lauzīšana par to būtu lieka laika tērēšana. Kristapam ir jābūt veselam, jānospēlē normāli, tas arī viss. Un pat tas ir nosacīti – kā zināms, Embīdam maksimālo līgumu nesen iedeva par 30 nospēlētām spēlēm..."

"Būtiskākais jautājums jau ir – ko tu vispār vēlies sasniegt savā karjerā? Jo nauda – ja Kristaps daudzmaz normāli nospēlēs, nekur jau tā nepaliks, tā būs. Te vairāk runa ir par citām vērtībām, nevis vienkārši līgumu, uz kura ātri uzlikt parakstu, lai varētu savākt naudiņu. Tāds galīgi nav mūsu mērķis, tāpēc mēs nesāksim drudžaini skaitīt minūtes vai rēķināt punktus. No realitātes beigu beigās nekur neaizbēgt, un to nevar neredzēt arī "Knicks". No viņu viedokļa – Kristaps šobrīd ir fokusa punkts, viņu nedrīkst pārāk apbižot. Citādi pēc gada pateiks, ka te nemaz nav tik forši... Otrs jautājums – uz ko tad šobrīd Ņujorkas publika nāk skatīties? Lielā mērā tas ir tieši Kristaps. Ar viņu ir jārēķinās," skaidro Jānis.

Izmantotie resursi:
Kristaps Porzingis of New York Knicks downplays...
New York Knicks Basketball - Knicks News,...


, 2017-11-04 08:59, pirms 6 gadiem
LOl Turcijā nerāda Knicks spēles viena Kantera dēļ
Normāls čalis viņiem valsti vada
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-11-04 09:14, pirms 6 gadiem
Turkiem jārāda cenzēta Knicks spēles tiešraide ar laika nobīdi , jāuzliek Kanteram miglu priekšā , un jāizgriež viņa tuvplāni !!!
, 2017-11-04 09:21, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: LOl Turcijā nerāda Knicks spēles viena Kantera dēļ
Normāls čalis viņiem valsti vada
Slims gan! Bet tādu pasaulē pilns! Pārsteidz tikai cilvēciņu samierināšanās ar tādiem valdniekiem.
, 2017-11-04 09:23, pirms 6 gadiem
nabadzibas_smaka_115766909171922 rakstīja: Turkiem jārāda cenzēta Knicks spēles tiešraide ar laika nobīdi , jāuzliek Kanteram miglu priekšā , un jāizgriež viņa tuvplāni !!!
būtu labs ;D
, 2017-11-04 09:28, pirms 6 gadiem
atkal Jurisons kurina skandālu?

un Siliņš atkal pastnieks?

#foršielatvieši
, 2017-11-04 09:57, pirms 6 gadiem
Žurnaļugas turpina piķi kāst, no uzburtas drāmas, izvelkot no konteksta, to ko 99% esmu pārliecināts Porziņģa brālis, nemaz neteica.
Malači, šādi turpiniet un drīz diez vai kāds ticēs SA un SC rakstītajam.
, 2017-11-04 10:10, pirms 6 gadiem
Patīkami ka viss kas notiek ārpus basketbola laukuma KP neietekmē pašā laukumā, tas tikai apliecina to cik mentāli spēcīgs viņš ir jau tagad stiprs puika un par to ir vislielākais prieks
, 2017-11-04 10:48, pirms 6 gadiem
Tur nekas netika izrauts no konteksta. Kristapa bračka vnk nosauca lietas īstos vārdos un tas tik ļoti nepatika Knicks vadībai.
, 2017-11-04 11:04, pirms 6 gadiem
kepka96 rakstīja: Turkiem tur normāls tas savs Aivariņš
Paldies dievam Jaunupu viņi vēl nezin
, 2017-11-04 12:26, pirms 6 gadiem
NY šūmējas, visi šokā par šiem izteicieniem, a te parastais latvietis apspriež Turcijas iekārtu..

Bračka ar Jurisonu labi pastrādājuši, cerams, tas neatstās pārāk dziļas rētas.
, 2017-11-04 12:43, pirms 6 gadiem
Jautājums par kādu izraušanu no kontekta ir runa. SA izrāva no konteksta vai amīši? Jo es amīšu tulkojumā redzu SC rakstīto.
, 2017-11-04 13:08, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: NY šūmējas, visi šokā par šiem izteicieniem, a te parastais latvietis apspriež Turcijas iekārtu..

Bračka ar Jurisonu labi pastrādājuši, cerams, tas neatstās pārāk dziļas rētas.
Savs labums arī Knicks ir no šiem rakstiemī!
Vismaz zin ko katrs vēlas!
Ir iemesls arī izjautāt trenerus, spēlētājus, utt!
, 2017-11-04 13:12, pirms 6 gadiem
vairāk interesē par cik cm palika garāks čalim kurš parūpējās lai par to rakstu uzzina NY!
Cerams ka jutās svarīgs ilgāk par vienu minūti...
, 2017-11-04 13:18, pirms 6 gadiem
wow wow rakstīja: vairāk interesē par cik cm palika garāks čalim kurš parūpējās lai par to rakstu uzzina NY!
Cerams ka jutās svarīgs ilgāk par vienu minūti...
Tas gan , p.dars !!! Atzīstās sportacentra mūlāpi !!!
, 2017-11-04 13:33, pirms 6 gadiem
Brālim gan vajadzētu vairāk domāt ko runā, lai Kristapam nevajadzētu taisnoties. Amerika nav Latvija un tur daudzas lietas uztver savādāk.
, 2017-11-04 14:10, pirms 6 gadiem
tapirs19 rakstīja: Tur nekas netika izrauts no konteksta. Kristapa bračka vnk nosauca lietas īstos vārdos un tas tik ļoti nepatika Knicks vadībai.
Ko par to domā Dolans, nav zināms (zinātāji saka, ja viņš apvainosies, tad izdzīs Kristapu ar visu Ernangomezu, vienalga, ko citi saka). Bet šie "īstie vārdi" nepatīk arī daudziem Ņujorkas faniem, un tas ir būtiski.

Būt Vienradzim uz laukuma ir vienīgā iedarbīgā pretinde. Atved titulu un tu drīksti teikt gandrīz visu
, 2017-11-04 14:36, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Ko par to domā Dolans, nav zināms (zinātāji saka, ja viņš apvainosies, tad izdzīs Kristapu ar visu Ernangomezu, vienalga, ko citi saka). Bet šie "īstie vārdi" nepatīk arī daudziem Ņujorkas faniem, un tas ir būtiski.

Būt Vienradzim uz laukuma ir vienīgā iedarbīgā pretinde. Atved titulu un tu drīksti teikt gandrīz visu
Kam pi*, ko ņujorka vai dolans domā? KP nav neko parādā viņiem. Zemteksts ir skaidrs, sakārtojat sistēmu un Kristaps būs Ņujorkā. Tāpat, es domāju, Kristaps parakstīs to super max līgumu par 156 miljoniem (!!!) lai tur vai kas.
, 2017-11-04 14:43, pirms 6 gadiem
Interesanti, vai Kristapam jaunajā līgumā būs punkts, ka bez viņa piekrišanas nevar aizmainīt no NYK (kā Karmelo) ?
, 2017-11-04 14:53, pirms 6 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Interesanti, vai Kristapam jaunajā līgumā būs punkts, ka bez viņa piekrišanas nevar aizmainīt no NYK (kā Karmelo) ?
Kāpēc lai būtu?
, 2017-11-04 15:34, pirms 6 gadiem
Doma ,tulkojot,bieži pazūd.
Vienu vārdu var iztulkot dažādi.Uzrakstīšu krievu izteicienu ar latviskiem burtiem,kas māk krievu valodu sapratīs.
Jesli nestoit to ne nestoit.
, 2017-11-04 15:34, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Ko par to domā Dolans, nav zināms (zinātāji saka, ja viņš apvainosies, tad izdzīs Kristapu ar visu Ernangomezu, vienalga, ko citi saka). Bet šie "īstie vārdi" nepatīk arī daudziem Ņujorkas faniem, un tas ir būtiski.

Būt Vienradzim uz laukuma ir vienīgā iedarbīgā pretinde. Atved titulu un tu drīksti teikt gandrīz visu
Domāju, ka Dolans saprot, ka KP6 ir Pērle. Pie tam ilgtermiņā. Un otra lieta, kas ir svarīga, ka Dolans gan jau ka saprot arī to, ka Kristaps nav lecīgs, ne arī kaprīza princese. Tas izgājiens (neaiziešana uz pēcsezonas sapulci) bija nevis lecīgums, bet konstruktīvs protests....ceru, ka fani arī to saprot, vismaz viena liela daļa, tā, kura nenāk uz MSG vnk izbļaustīties, bet prot kaut nedaudz analītiski domāt...

P.S. Kristapam tiešām ir tikai jāspēlē, un to viņš var. To zina viņš pats, gan fani, gan arī Dolans. Tas ir 100% līdzeklis pret visām intrigām...
, 2017-11-04 16:30, pirms 6 gadiem
veči es tas biju, es visu pateicu.
Sorry, vairs tā nedarīšu, esiet saprotoši.
, 2017-11-04 18:20, pirms 6 gadiem
Mēs nezinam kontekstu.
Varbūt bračka pateica un SA uzrakstīja ko lieku. Taču, ņemot vērā Porziņģu izcilos panākumus komunikācijā, ticamāk šķiet, ka tā ir pārdomāta ziņa komandas vadībai.
, 2017-11-04 20:41, pirms 6 gadiem
Godīgi, pēc asv žurnālistu uzvedības, ko es pāris fragmentus attiecībā uz šo interviju manīju, viņi reāli visu diezgan nesmuki pasniedz un sagroza. stipri smagāk, nekā intervijā reāli ir pateikts.
, 2017-11-05 01:06, pirms 6 gadiem
Īsti nesaprotu par ko cepiens... Brālis visu perfekti pateica - vienalga vai profesionāli vai amatieriski.... Toties patiesi! Vai tas tomēr nav labāk? Piedevām tas ir lokālajai Latvijas avīzītei, domājams, ka pats J. Porziņģis neaizdomājās, ka tas aizies līdz Ņujorkai. Bet neko nepareizi nepateica - neaiziešana uz interviju bija ar domu mainīt lietas, jo saprata, ka KP jau ir vērtība. Un kā redzam, tas pilnībā attaisnojās - visas lietas sakārtojās daudz labāk, un gan KP labi, jo var būt līderis, gan arī vadībai labi un publika apmierināta. Un par nākamo līgumu arī ir ļoti konstruktīvi - kāpēc parakstīt tikai tāpēc ka izdevīgākais? Kāda jēga, ja pašā sistēmā viss ir garām? Kāda jēga saņemt lielāku algu, bet bez cerībām uz čempiontitulu, ja tas ir galvenais pašmērķis? Uzskatu, ka apsvērumi ir vispareizākie, lai KP sasniegtu tās virsotnes uz kurām tēmē.
, 2017-11-05 09:39, pirms 6 gadiem
Kurā vietā NY fani cepas? Ja skatās spēles tad var dzirdēt MVP un tas nenozīmē Mazs Vārgs Puisītis.

Turki jau nu gan jau māk strīmus atrast. Bet letiņiem jācepās par to ka Latvijas TV Niku spēles nerāda, nez vai Porziņģu ģimene arī non grata? Autovadītāja apliecību jau atņēma, moš Lembim tiešām skauž, ka KP liepājnieks?
, 2017-11-06 11:57, pirms 6 gadiem
LEdgars rakstīja: Kurā vietā NY fani cepas? Ja skatās spēles tad var dzirdēt MVP un tas nenozīmē Mazs Vārgs Puisītis.

Turki jau nu gan jau māk strīmus atrast. Bet letiņiem jācepās par to ka Latvijas TV Niku spēles nerāda, nez vai Porziņģu ģimene arī non grata? Autovadītāja apliecību jau atņēma, moš Lembim tiešām skauž, ka KP liepājnieks?
Kas tur ko skaust!!! Lembis pats ir Jekabpils cigans un sirdi komunists, kam vara un nauda galvenais dzive!
Vai tu domaji, ka vins celas no rita un skatas Knicks speles?
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.