Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

NBA lokauts: Dumpis Spēlētāju asociācijā pieņemas spēkā

NBA lokauts: Dumpis Spēlētāju asociācijā pieņemas spēkā
NBA Spēlētāju asociācijas direktors Bilijs Hanters kārtējo reizi saņem spēlētāju kritiku par savu darbu
Foto: AP/Scanpix

Aptuveni pussimts Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) spēlētāju, tostarp zvaigznes statusa vīri, aizvadītajā nedēļā veikuši divus konferences zvanus, diskutējot iespēju atņemt tiesības Spēlētāju asociācijai (NBAPA), jo nav mierā ar tās darbību lokauta laikā.

Lai gan ar katru dienu situācija kļūst aizvien gaišāka, un lokauts arvien tuvojas noslēgumam, daļa spēlētāju jau iepriekš pauduši neapmierinātību ar NBAPA darbību, mēģinot vienoties ar līgu un klubu īpašniekiem par jauno kolektīvo līgumu. Šobrīd izskanējusi informācija, ka aptuveni 50 spēlētāji veikuši sarunas ar juristiem par iespējām atņemt NBAPA tai piederošās tiesības.

Šīs sarunas notikušas bez NBPA ziņas, un tajās piedalījušās vairākas līgas spožākās zvaigznes. Starp tām tiek minēti Dveins Veids, Rejs Alens un Dvaits Hovards, bet visaktīvāk izpaudies Bostonas "Celtics" veterāns Pols Pīrss.

"Esam ļoti neapmierināti ar lēmumiem, kas pieņemti līdz šim," kāds vārdā nenosaukts spēlētājs izteicies Yahoo! Sports. Šo spēlētāju mērs būšot pilns brīdī, ja tik tiešām ar basketbolu saistītie ienākumi (BRI) tiks sadalīti uz pusēm, nevis par labu spēlētājiem. Tādā gadījumā tiekot solīts atņemt tiesības NBAPA turpmāk darboties spēlētāju interesēs.

Tiesa, spēlētāji tai pat laikā pauduši atbalstu NBAPA prezidentam Derekam Fišeram. "Mēs par simts procentiem viņu atbalstām," sacījis Ņujorkas "Knicks" aizsargs Rodžers Meisons. Lai gan iepriekš spēlētāji pauda neapmierinātību ar NBAPA direktora Bilija Hantera darbību, pats amatvīrs savas attiecības ar prezidentu Fišeru nosaucis par "ekselentām". "Ja jūs cerējāt dzirdēt ko citu, jūs izniekojat savu laiku," izteicies Hanters.

NBAPA apstiprinājusi jaunu tikšanos ar līgu sestdien. Tajā plānots aicināt vairāk iesaistīto personu gan no NBAPA, gan īpašnieku puses.


, 2011-11-04 10:55, pirms 12 gadiem
izklausās pēc beigu sākuma NBAPA vadībai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-11-04 11:20, pirms 12 gadiem
Varu jau iedomāties, kā tas gailis Pierce tur bļaustās.
, 2011-11-04 11:39, pirms 12 gadiem
Mazliet šo visu nesaprotu. Kādēļ klubam būtu jādala ienākumi uz pusēm ar spēlētājiem? Uzņēmums, šijā gadījumā basketbola klubs, maksā darbiniekam/spēlētājam algu - klubs saņem ienākumus no kuriem atņem visus izdevumus un gūst peļņu vai, kā tas bijis vairākiem klubiem, zaudējumus. Līgumā ir atrunāti visi punkti, par darbinieka darba pienākumiem, algu u.t.t. šajā gadījumā arī par ārpus basketbola aktivitātam, tai skaitā kluba reklāmām u.tml. Spēlētājs ir darbinieks, saprastu, ja viņš prasītu algas pielikumu, bet ienākumu dalīšanu uz pusēm es neizprotu, jo ienākumi nav svarīgi tikai no spēlētājiem, bet gan no mārketinga politikas u.t.t. Līdz ar to nesaprotu, kur šiet var rasties šada veida konflikts. Protams, tas būtu diezgan riskanti NBA pateikt un nerēķināties ar spēlētājiem, jo popularitāte un lojalitāte skatītāju acīs pret NBA kristos, taču gribētu redzēt, ko visas lielās NBA zvaigznes darītu, ja pateiktu, ka maksās tik cik maksās un ne vairāk, vēlies - spēlē, nevēlies - nespēlē. Protams, ka spēlētu par mazāku algu ( izņemot norietošās NBA zvaigznes ), jo šai pus dīķim ne visiem velk spēlēt. Pēc būtības tas būtu tikai normāla uzņēmuma rīcība un nav jau medicīna, kur ārsti ir deficīts un var veidot paši savas privātprakses, bet gan basketbols, kur ir vajadzīgi komandā 12 spēlētāji, un viens neko nepanāksi, negribi spēlēt - tavā vietā spēlēs cits.
, 2011-11-04 11:39, pirms 12 gadiem
Te jau izskatās, ka spēlētāji grib lielāku atvaļinājumu. Ja jau tagad ir grūti vienoties, tad pēc dumpinieku vēlmēm uz lielo naudu sezona noteikti nesāksies vispār.
, 2011-11-04 11:54, pirms 12 gadiem
Vienā vietā esi pareizi uzrakstījis NBPA bet pārējās tev figurē kkāds mistisks NBAPA. Vari izlabot šo kļūdu un saprast,ka ir NBPA nevis tas ko raksti visu laiku?
, 2011-11-04 12:05, pirms 12 gadiem
Ottinsh rakstīja: Varu jau iedomāties, kā tas gailis Pierce tur bļaustās.
varu iedomāties cik tu savā prātiņā neatīstīts!
, 2011-11-04 12:32, pirms 12 gadiem
pinkainis rakstīja: varu iedomāties cik tu savā prātiņā neatīstīts!
Nu interpunkciju un ortogrāfiju ievēroju. Laikam attīstītāks par tevi jau esmu.
, 2011-11-04 12:44, pirms 12 gadiem
Ceru,ka naakamaas nedeeljas saakumaa beidzot lokauts beigsies,zb jau!
, 2011-11-04 15:09, pirms 12 gadiem
Ottinsh rakstīja: Varu jau iedomāties, kā tas gailis Pierce tur bļaustās.
Viņš ir NBA čempions, MVP un Future Hall of Fame.
Tu esi gailis pie datora
, 2011-11-04 15:20, pirms 12 gadiem
"..Lai gan ar katru dienu situācija kļūst aizvien gaišāka, un lokauts arvien tuvojas noslēgumam...

par šo ziņu vairāk būtu krietni interesantāk nekā par esošo rakstu.
, 2011-11-04 17:46, pirms 12 gadiem
Sarkasms rakstīja: Mazliet šo visu nesaprotu. Kādēļ klubam būtu jādala ienākumi uz pusēm ar spēlētājiem? Uzņēmums, šijā gadījumā basketbola klubs, maksā darbiniekam/spēlētājam algu - klubs saņem ienākumus no kuriem atņem visus izdevumus un gūst peļņu vai, kā tas bijis vairākiem klubiem, zaudējumus. Līgumā ir atrunāti visi punkti, par darbinieka darba pienākumiem, algu u.t.t. šajā gadījumā arī par ārpus basketbola aktivitātam, tai skaitā kluba reklāmām u.tml. Spēlētājs ir darbinieks, saprastu, ja viņš prasītu algas pielikumu, bet ienākumu dalīšanu uz pusēm es neizprotu, jo ienākumi nav svarīgi tikai no spēlētājiem, bet gan no mārketinga politikas u.t.t. Līdz ar to nesaprotu, kur šiet var rasties šada veida konflikts. Protams, tas būtu diezgan riskanti NBA pateikt un nerēķināties ar spēlētājiem, jo popularitāte un lojalitāte skatītāju acīs pret NBA kristos, taču gribētu redzēt, ko visas lielās NBA zvaigznes darītu, ja pateiktu, ka maksās tik cik maksās un ne vairāk, vēlies - spēlē, nevēlies - nespēlē. Protams, ka spēlētu par mazāku algu ( izņemot norietošās NBA zvaigznes ), jo šai pus dīķim ne visiem velk spēlēt. Pēc būtības tas būtu tikai normāla uzņēmuma rīcība un nav jau medicīna, kur ārsti ir deficīts un var veidot paši savas privātprakses, bet gan basketbols, kur ir vajadzīgi komandā 12 spēlētāji, un viens neko nepanāksi, negribi spēlēt - tavā vietā spēlēs cits.
Tu neko nejēdz bet atnācis no ekonomikas stundas gudri muldi! sēdies 2 ! Te neviens neprasa algu pielikumu , spēlētāji cenšas panākt lai viņu algas apgriež pēc iespējas mazāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Kristaps Porziņģis cenšas apturēt Keilebu Martinu. Foto. USA Sports Today. Scanpix
57

Porziņģim vāja metienu precizitāte, "Heat" ar trejaču rekordu nokārto līdzsvaru sērijā

Otro spēli Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadījusi Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics". Tā ar 101:111 piekāpās Maiami "Heat", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu pirmās kārtas sērijā (1-1). Porziņģis spēli noslēdza ar sešiem gūtajiem punktiem.
Šejs Gildžess-Aleksandrs. Foto: USA Sports Today/Scanpix
1

Gildžess-Aleksandrs un Holmgrens nokārto graujošu "Thunder" uzvaru pār "Pelicans"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīta otrā play-off sērijas spēle starp Rietumu konferences regulārā turnīra čempioni Oklahomsitijas "Thunder" un Jona Valančūna pārstāvēto Ņūorleānas "Pelicans". Mājinieki svinēja vieglu uzvaru ar 124:92.
2024. gada labākais sestais spēlētājs Nezs Rīds. Foto: AP/Scanpix

Par NBA labāko sesto spēlētāju tiek atzīts "Timberwolves" spēlētājs Rīds

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi spēlētāju, kurš ir 2023./24. gada sezonas labākais sestais spēlētājs jeb rezervists. Par to kļuvis Minesotas "Timberwolves" centra pozīcijas spēlētājs Nezs Rīds.