Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dragičs un Adebajo, visticamāk, nepalīdzēs "Heat" arī trešajā NBA finālspēlē

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Dragičs un Adebajo, visticamāk, nepalīdzēs "Heat" arī trešajā NBA finālspēlē
Attēlā vidū no kreisās: Gorans Dragičs un Bams Adebajo. Foto: Kevin C. Cox/AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas dalībniece Maiami "Heat" arī sērijas trešajā spēlē, visticamāk, iztiks bez diviem ļoti svarīgiem komandas līderu kodola spēlētājiem Bama Adebajo un Gorana Dragiča, ziņo līgai pietuvinātais žurnālists Šamss Čaranija.

Abi basketbolisti pirms trešās finālspēles, kas pēc Latvijas laika norisināsies naktī uz pirmdienu, ievietoti "Heat" "šaubīgo" spēlētāju listē. Gan Dragičs, gan Adebajo nepiedalījās otrajā finālspēlē, kurā "Heat" piedzīvoja zaudējumu ar 114:124, sērijā pret Losandželosas "Lakers" nonākot iedzinējos ar 0-2.

Šajā sezonā Bams Adebajo regulārās sezonas 72 spēlēs guva 15,9 punktus un izcīnīja 10,2 atlēkušās bumbas, kamēr play-off 16 spēlēs izcēlies ar 17,8 punktiem un 10,9 atlēkušām bumbām vidēji spēlē. Basketbolists pirmajā finālspēlē traumēja plecu. Savukārt pēdas kaula lūzumu pirmajā finālspēlē piedzīvojušais slovēnis Dragičs, kurš regulārajā sezonā atzīmējās ar 16,2 punktiem un 5,1 rezultatīvu piespēli, bet izslēgšanas spēlēs savus rādītājus kopumā nedaudz uzlaboja, vidēji mačā iemetot 19,9 punktus un atdodot 4,8 rezultatīvas piespēles.

"Heat" izslēgšanas spēlēs iekļuva kā Austrumu konferences piektā labākā vienība, pa ceļam uz finālu sērijās ar 4-0 pārspējot Indiānas "Pacers", ar 4-1 sakaujot regulārās sezonas spēcīgāko klubu Milvoki "Bucks" un Austrumu finālā ar 4-2 salaužot Bostonas "Celtics".