Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Bertāns: "NBA ir citi ātrumi. Ja kļūdies, uzreiz būs danks tavā grozā"

Bertāns: "NBA ir citi ātrumi. Ja kļūdies, uzreiz būs danks tavā grozā"
Dāvis Bertāns noskatās T. Dž. Vorena groza guvumā
Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns Sanantonio medijiem pēc savas pirmās NBA pārbaudes spēles atzīmēja, ka pirmā lieta, ko izjutis atšķirīgu no ierastā basketbola, ir spēles ātrums. Savukārt „Spurs” treneris Gregs Popovičs norādīja, ka tieši šādās spēlēs debitanti var mācīties un viņš pats var mācīties par debitantiem.

„Pirmā lieta, ko šodien pamanīju par NBA basketbolu, ir spēles temps,” sarunā ar Sanantonio „Express News” pēc spēles Fīniksā sacīja Dāvis Bertāns, kurš šajā mačā četras reizes zaudēja bumbu. „Tas šeit ir pavisam cita līmeņa. Ja pieļauj kļūdu un uzreiz nepaspēj atgriezties aizsardzībā, ļoti ātri sekos bumbas trieciens no augšas tavā grozā.”

Bertāns savā pirmajā mačā 17 minūtēs nopelnīja piecas piezīmes un trāpīja divus no sešiem metieniem no spēles, gūstot piecus punktus, taču arī bloķēja divus pretinieku metienus. Gandrīz arī visus trīs, taču trešajā reizē tika fiksēts, ka bumba jau kritusi uz leju un pretiniekiem ieskaitīti divi punkti. Sanantonio mediji atzīmē, ka Bertāns sācis visai nervozi, kas novedis arī pie ātrām piezīmēm un kļūdām, bet mača otrajā pusē izskatījies jau pārliecinošāk.

„Šī bija viena no spēlēm, kurās var novērtēt komandas jaunos basketbolistus,” sacīja treneris Gregs Popovičs, kurš uz spēli pret „Suns” nepaņēma sešus vadošos spēlētājus. „Mums ir tik daudz lietu, pie kurām vēl jāpiedomā. Tāpēc tagad ir interesanti redzēt, kā šādā situācijā un sastāvā spēlētāji izturas. Interesanti redzēt, kurš ņem vērā minūtes pārtraukumā dotos padomus, kurš spēj veltīt uzmanību, kurš spēj sekot norādījumiem un kurš mācās. Tas ir ļoti interesanti.”

Īpaši spīdoša spēle nesanāca arī vairākiem citiem „Spurs” jaunajiem spēlētājiem un uz pārbaudes laiku pieaicinātajiem, taču komandas līderis Kavai Lenards aicināja par to nesatraukties: „Šiem puišiem šī bija laba iespēja vienkārši iziet laukumā un sajust, kas ir NBA basketbols. Tā bija arī iespēja spēlēt trenera Popoviča vadībā. Arī netrāpot savus metienus, spēlētājs šādi var uzlabot savu līmeni.”

„Spurs” nākamā pārbaudes spēle paredzēta naktī uz svētdienu pret Atlantas „Hawks” un šoreiz jau savā laukumā. Savukārt šonakt pārbaudes spēļu ciklu uzsāks Kristapa Porziņģa pārstāvētā „Knicks”, 3:00 pēc Latvijas laika sacenšoties ar „Rockets”.

Izmantotie resursi:
Spurs rookies are rookies in loss to the Suns -...


, 2016-10-04 11:11, pirms 8 gadiem
Pareizi Leoanards saka "Arī netrāpot savus metienus, spēlētājs šādi var uzlabot savu līmeni"
, 2016-10-04 11:35, pirms 8 gadiem
Dāvim ir gan pareizā attieksme, gan pareizais raksturs - tieši tādēļ viņš ir Spurs sistēmā ar garantēto līgumu. Pēc šī mača izdarīs secinājumus un ātri sapratīs kas un kā jādara NBA līmenī. Ja reiz bija viens no vadošajiem spēlētājiem Eiropas TOP4 komandā, tad, domājams, spēs iejusties arī NBA laukumos.
, 2016-10-04 12:01, pirms 8 gadiem
Galvenais, lai Dāvim tiek dota vēl vismaz viena iespēja. Jo konkurence uz vietu komandā ir mežonīga! Tas, ka Dāvim ir līgums, vēl negarantē vietu 12niekā. Nemaz nerunājot par spēles laiku.

Ja nākošā spēle būs mājās, tad visdrīzāk, 5 spēlētājiem no šīs dienas sastāva vieta nākamajā spēlē neatradīsies. Jācer, ka Dāvis nebūs starp tiem...
, 2016-10-04 14:16, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: Dāvim ir gan pareizā attieksme, gan pareizais raksturs - tieši tādēļ viņš ir Spurs sistēmā ar garantēto līgumu. Pēc šī mača izdarīs secinājumus un ātri sapratīs kas un kā jādara NBA līmenī. Ja reiz bija viens no vadošajiem spēlētājiem Eiropas TOP4 komandā, tad, domājams, spēs iejusties arī NBA laukumos.
Tu gadījumā nerakstīji, ka Bertānam nav vietas NBA? Piedod, ja kļūdos. Iespējams, tas bija Raitcha vai kāds cits no populārākajiem basketbola komentētājiem.
, 2016-10-04 14:51, pirms 8 gadiem
galvenais ir nemīst... cietu sirdi un maximālu koncentrēšanos, un starplaikā atkopšanās relaxācija (protams ne jau krogus apmeklējumi a la Latvija 2009)
, 2016-10-04 16:34, pirms 8 gadiem
Straka rakstīja: Tu gadījumā nerakstīji, ka Bertānam nav vietas NBA? Piedod, ja kļūdos. Iespējams, tas bija Raitcha vai kāds cits no populārākajiem basketbola komentētājiem.
Nē, neko tādu tiešām neesmu rakstījis. Vienmēr esmu uzskatījis, ka Bertāns ar savu raksturu, attieksmi un iemaņām ir piemērots NBA. Patiesībā es uzskatu, ka abi Bertāni tur varētu spēlēt.
Par Timmu, iespējams, esmu tā izteicies - tas gan! Un šajā ziņā savas domas neesmu mainījies.
, 2016-10-04 21:03, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: Nē, neko tādu tiešām neesmu rakstījis. Vienmēr esmu uzskatījis, ka Bertāns ar savu raksturu, attieksmi un iemaņām ir piemērots NBA. Patiesībā es uzskatu, ka abi Bertāni tur varētu spēlēt.
Par Timmu, iespējams, esmu tā izteicies - tas gan! Un šajā ziņā savas domas neesmu mainījies.
Nē, runā bija tieši par Dāvi. Sorre.
Kristaps Porziņģis cenšas apturēt Keilebu Martinu. Foto. USA Sports Today. Scanpix
68

Porziņģim vāja metienu precizitāte, "Heat" ar trejaču rekordu nokārto līdzsvaru sērijā

Otro spēli Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadījusi Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics". Tā ar 101:111 piekāpās Maiami "Heat", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu pirmās kārtas sērijā (1-1). Porziņģis spēli noslēdza ar sešiem gūtajiem punktiem.
Šejs Gildžess-Aleksandrs. Foto: USA Sports Today/Scanpix
1

Gildžess-Aleksandrs un Holmgrens nokārto graujošu "Thunder" uzvaru pār "Pelicans"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīta otrā play-off sērijas spēle starp Rietumu konferences regulārā turnīra čempioni Oklahomsitijas "Thunder" un Jona Valančūna pārstāvēto Ņūorleānas "Pelicans". Mājinieki svinēja vieglu uzvaru ar 124:92.
2024. gada labākais sestais spēlētājs Nezs Rīds. Foto: AP/Scanpix

Par NBA labāko sesto spēlētāju tiek atzīts "Timberwolves" spēlētājs Rīds

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi spēlētāju, kurš ir 2023./24. gada sezonas labākais sestais spēlētājs jeb rezervists. Par to kļuvis Minesotas "Timberwolves" centra pozīcijas spēlētājs Nezs Rīds.