Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA nākamās sezonas sākums tiek plānots 25. decembrī

Rolands Eliņš

NBA nākamās sezonas sākums tiek plānots 25. decembrī
Jannis Adetokunbo un Lebrons Džeimss. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Ziemassvētki Nacionālās basketbola asociācijas spēļu kalendārā ieņēmuši svarīgu vietu, taču šogad tie solās būt vēl nozīmīgāki – Ņujorkas „Times” vēsta, ka tieši 25. decembris ir nosprausts kā mērķis, kurā sākt nākamo sezonu.

Jau ziņots, ka šovakar NBA klubu īpašnieki balsos par šīs sezonas atsākšanos jūlija beigās, tajā piedaloties 22 klubiem no 30, un spēles tiks aizvadītas Disneja pasaulē Floridā. Sezonas formāta pārmaiņas nozīmē vairākus sarežģītus procesus, taču līgas vadība ir optimistiski noskaņota par 2019./2020. gada sezonas pabeigšanu līdz oktobra vidum.

Sagaidāms, ka šis līgas vadībs plāns tiks apstiprināts, un reizē ar to šovasar paredzēts drafts tiktu pārcelts uz oktobri. Drafta sakarā jāpiezīmē, ka ASV mediji vēsta par izmaiņām drafta loterijā, proti, pirmos astoņus numurus savā starpā sadalīs astoņas komandas, kuras neturpinās sezonu. Pēc drafta sekotu saīsināts laiks brīvo aģentu piesaistei (pēc šīs sezonas tas īpaši aktuāli Latvijas basketbola būs Dāvja Bertāna sakarā).

Savukārt nākamās NBA sezonas sākums tiek nosprausts uz 25. decembri. Līgas vadība jau iepriekš bija publiski paudusi pozitīvu noskaņojumu par līgas grafika maiņu no oktobris-jūnijs uz decembris-augusts, un šobrīd līga uz aktīvi noskaņojas. Jaunā sezona tādā gadījumā sāktos tieši Ziemassvētkos.

Jāpiemin, ka arī iepriekš NBA rīkojusi spēles Pirmajos un Otrajos Ziemassvētkos, īpaši izceļot šīs spēles un ierobežojot komandu skaitu, kuras var tajās piedalīties.

Izmantotie resursi:
https://www.nytimes.com/2020/06/03/...

  +1 [+] [-]

, 2020-06-04 16:18, pirms 4 gadiem
Tad jau sanāk OS būs bez NBA spelmaņiem.

  -1 [+] [-]

, 2020-06-04 16:19, pirms 4 gadiem
Sports visam gadam non stop!
Premjerlīga aug.-maijs GG MUNITED
NHL okt.-junijs GG BLACKHAWKS
NBA dec.-augusts GG BULLS
Un tā uz apli 🙂😎

     [+] [-]

, 2020-06-04 19:12, pirms 4 gadiem
Madzigais rakstīja: Sports visam gadam non stop!
Premjerlīga aug.-maijs GG MUNITED
NHL okt.-junijs GG BLACKHAWKS
NBA dec.-augusts GG BULLS
Un tā uz apli 🙂😎
https://www.youtube.com/watch?v=Yy4...

gg blackhawks