Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Slavas zālē uzņems Kobi, Dankanu un Gārnetu

Slavas zālē uzņems Kobi, Dankanu un Gārnetu
Kobe Braients un Tims Dankans. Foto: Kirby Lee-USA TODAY Sports/Scanpix

Šodien paziņots, ka basketbola izgudrotāja Džeimsa Neismita memoriālajā Slavas zālē 2020. gadā tiks uzņemti deviņi cilvēki. Lielākās zvaigznes ir Nacionālās basketbola asociācijas titulus izcīnījušie Kobe Braients, Tims Dankans un Kevins Gārnets.

Kobe Braients, kurš 26. janvārī gāja bojā helikoptera avārijā, visu karjeru – 20 sezonas – aizvadīja Losandželosas "Lakers" rindās. Viņš par NBA čempionu kļuva piecas reizes, vienu reizi tika atzīts par sezonas MVP, 18 reizes piedalījās Zvaigžņu spēlē un 15 reizes tika izvēlēts sezonas simboliskajā pieciniekā.

Tims Dankans, kurš 19 sezonas pārstāvēja Sanantonio "Spurs", arīdzan izcīnīja piecus NBA čempiona titulus, divas reizes tika atzīts par sezonas MVP, kā arī 15 reizes tika izraudzīts dalībai Zvaigžņu spēlē un 15 reizes tika iekļauts sezonas simboliskajā izlasē.

Kevins Gārnets karjeras laikā pārstāvēja trīs komandas – Minesotas "Timberwolves", Bostonas "Celtics" un Bruklinas "Nets". Viņš izcīnīja vienu NBA titulu un divas reizes tika atzīts par sezonas MVP. Viņš 15 reizes piedalījās Zvaigžņu spēlē un deviņas reizes tika iekļauts sezonas simboliskajā izlasē. Gārneta karjera bija 21 sezonu ilga.

Slavas zālē šogad tiks uzņemti vēl seši cilvēki. Tamika Kečingsa (Indianas "Fever") desmit reizes piedalījās WNBA Zvaigžņu spēlē, trešā rezultatīvākā spēlētāja līgas vēsturē. Trenera Kima Malkija trīs reizes aizvedusi "Baylor" komandu līdz NCAA titulam, 2013. gadā viņai izdevās 40-0 bilance. Barbara Stīvensa ("Bentley Univeristy") piecas reizes atzīta par NCAA otrās divīzijas labāko treneri, viņas karjera stiepās ilgāk par 40 gadiem.

Edijs Satons četras reizes atzīts par NCAA labāko treneri un izcīnījis vairāk nekā 800 uzvaras. Treneris Rūdijs Tomjanovičs (Hjūstonas "Rockets") izcīnījis divus NBA titulus – 1994. un 1995. gadā. Viņš atzinību izpelnījās arī kā spēlētājs, jo "Rockets" iemūžināja viņa numuru.

Šie astoņi cilvēki bija izvirzītie finālisti uz vietu Slavas zālē, un visu uzņemšana apstiprināta. Papildus Slavas zālē tiks uzņemts arī Patriks Baumans – FIBA bijušais ģenerālsekretārs, kurš 2018. gada novembrī piedzīvoja sirdstrieku un mira.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...


Dž. Dž. Rediks. Foto: GABRIELLA RICCIARDI / ESPN IMAGES
3

Rediks ir kandidāts uz Bertāna pārstāvētās "Hornets" galvenā trenera amatu

NBA klubs Šarlotas "Hornets", kurai ir līgums uz nākamo sezonu ar Dāvi Bertānu, meklē jaunu galveno treneri, un "Athletic" ziņo, ka kā kandidāts tiek izskatīts Dž. Dž. Rediks, bijušais NBA basketbolists, šobrīd TV personība un basketbola komentētājs.
Džeilens Bransons uzbrukumā. Foto. AFP. Scanpix
15

"Knicks" dramatiska uzvara, Marejs ar sirēnlauzi noslēdz atspēlēšanos pret "Lakers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie otrajām uzvarām pirmās kārtas sērijās tikušas Ņujorkas "Knicks" un Klīvlendas "Cavaliers", kas uzvarēja attiecīgi Filadelfijas "76ers" (104:101) un Orlando "Magic" (96:86). Arī čempione Denveras "Nuggets" tikusi pie otrās uzvaras sērijā – tā atspēlējās no -20 un, pateicoties Džamala Mareja uzvaras metienam, līdz ar spēles beigu signālu nokārtoja čempiones uzvaru pret Losandželosas "Lakers" (101:99).
Luka Dončičs. Foto: AP/Scampix
30

Dončičs, Jokičs un Gildžess-Aleksandrs pretendē uz NBA sezonas MVP balvu

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi sezonas spēlētāju balvu kandidātus. Uz vērtīgākā basketbolista balvu kandidē Dalasas ''Mavericks'' spēlētājs Luka Dončičs, divkārtējais šīs balvas ieguvējs Nikola Jokičs un ''Thunder'' līderis Šejs Gildžess-Aleksandrs. Divās nominācijās balvu var iegūt debitants Viktors Vembanjamā.