Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Pau Gazols oficiāli pievienojas NBA līderei "Bucks"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pau Gazols oficiāli pievienojas NBA līderei "Bucks"
Pau Gazols. Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas līdervienība Milvoku "Bucks" paziņojusi par līgumu ar 38 gadus veco spāņu centru Pau Gazolu, kurš iepriekš pārstāvēja Sanantonio "Spurs".

Aizvadot 18. sezonu pasaulē spēcīgākajā basketbola līgā, Pau Gazols pārstāvēja Sanantonio "Spurs", piedaloties 27 mačos, kuru laikā viņš vidēji izcēlās ar 4,2 punktiem un 4,7 atlēkušajām bumbām, laukumā pavadot 12 minūtes. Pirms neilga laika abas puses vienojās par līguma pārtraukšanu, lai Gazols varētu meklēt lielāku lomu.

Tagad apstiprināts, ka spāņu centrs noslēdzis līgumu ar Austrumu konferences un visas līgas līderi Milvoku "Bucks", kas izcīnījusi 48 uzvaras un piedzīvojusi 15 zaudējumus.

Divas reizes par čempionu kļuvušajam un sešas reizes Zvaigžņu spēlē spēlējušajam Gazolam šī būs piektā komanda NBA karjerā – iepriekš viņš pārstāvējis Memfisas "Grizzlies", Losandželosas "Lakers", ar ko 2009. un 2010. gadā ieguva titulus, Čikāgas "Bulls" un "Spurs".

Karjeras laikā Gazols aizvadījis 1223 spēles, vidēji laukumā pavadot 33 minūtes, gūstot 17,1 punktu, izcīnot 9,2 atlēkušās bumbas, izdarot 3,2 rezultatīvas piespēles un bloķējot 1,6 metienus.

Viņš ir viens no četriem spēlētājiem NBA vēsturē, kuriem izdevies gūt vismaz 20 tūkstošus punktu, izcīnīt 11 tūkstošus atlēkušo bumbu, izdarīt 3,5 tūkstošus rezultatīvu piespēļu un bloķēt 1500 metienus. Pārējie trīs ir Karīms Abduldžabars, Tims Dankans un Kevins Gārnets.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/bucks/news/buck...

  +2 [+] [-]

, 2019-03-04 11:27, pirms 5 gadiem
patiesībā savādi, ka tik pietiekami daudzveidīgs un labu basketbola IQ apveltīts spēlētājs kā Gazols tā arī īsti neatrada vietu Spurs un Popoviča sistēmā.
Iespējams, ka vecums un līdz ar to ātruma zudums + Aldridža izteikti dominantā spēle uzbrukumā zem groza pie vainas.
Jo cik atceros, tad Gazols arī bija pieradis spēlēt, kad bumba zem groza 'staigā' caur viņa rokām.
Katrā ziņā jau šobrīd var teikt, ka Eiropas (un iespējams, visas pasaules) basketbola leģenda.
Lai veicas ar Milvokī sagādāt pārsteigumu un izcīnīt titulu.
Tiesa gan objektīvi vērtējot - par 'zaļu' sastāvs un par daudz iepriekšparedzams tas Milvokī spēles stils, lai ar to tiktu tālu PO...