Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Rejs Alens šosezon NBA neatgriezīsies

Andrejs Siliņš

Oficiāli: Rejs Alens šosezon NBA neatgriezīsies
Rejs Alens
Foto: AFP/Scanpix

Viens no visu laiku izcilākajiem Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) snaiperiem Rejs Alens, kuram vasarā apritēs 40 gadi, šajā sezonā laukumā neatgriezīsies, beidzot paziņojis spēlētāja aģents.

Rejam Alenam pēc pagājušās sezonas beidzās līgums ar Maiami "Heat" vienību. Lai gan vairāki klubi izrādīja interesi piesaistīt savām komandām pieredzējušo snaiperi, Alens izvēlējās sezonas pirmajā pusē nepievienoties nevienai no organizācijām. Laiku pa laikam izskanēja runas par iespējamo Alena pievienošanos kādai no čempiontitula pretendentēm, piemēram, Klīvlendas "Cavaliers". Tās pastiprināja informācija, ka spēlētājs arvien sevi uzturot tādā formā, lai nebūtu nepieciešams ilgs laiks, pievienojoties kādai komandai.

Beidzot spēlētājs pieņēmis lēmumu, kas izbeigs visas diskusijas ap šo jautājumu. Proti, Alens šajā sezonā nespēlēs. "Pēdējo mēnešu laikā esmu apvēris to, kas man būtu vislabākais scenārijs. Esmu nolēmis nespēlēt NBA šajā sezonā. Atlikušajā sezonas laikā, tāpat kā starpsezonā, izvērtēšu savu situāciju, pavadīšu laiku ar ģimeni un sapratīšu, vai atgriezīšos laukumā nākamajā sezonā," sacīja Alens.

39 gadus vecais basketbolists divas reizes, pārstāvot Bostonas "Celtics" un Maiami "Heat", izcīnījis NBA čempiontitulus. Desmit reižu Alens iekļauts dalībai Visu zvaigžņu spēlēs, bet 2011. gada 10. februārī Alens spēlē pret "Lakers" ar precīzu metienu no distances kļuva par spēlētāju, kurš NBA vēsturē iemetis visvairāk trīspunktniekus karjeras laikā.

1996. gadā ar 5. numuru Alenu draftēja Milvoki "Bucks", divus gadus vēlāk iznāca režisora Spaika Lī filma "He Got Game", kurā Denzelam Vašingtonam kompāniju sastāda Alens, tēlojot vidusskolu basketbola fenomenu. 2003. gadā Alenu aizmainīja uz Sietlas "SuperSonics", bet 2007. gada vasarā Alens maiņas darījuma rezultātā nonāca Bostonas "Celtics". Līdz šim pēdējās divas sezonas Alens aizvadīja "Heat" rindās.

  +1 [+] [-]

, 2015-03-04 23:42, pirms 9 gadiem
es zinu, ka Rejs ir cilvēks, kurš tiešām rūpējas par savu formu un veselību, nu tiešām strādā, bet cik daudzi 40 gadnieki kaut ko NBA var izdarīt? Pie tam pēc šitādas pauzes..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-03-05 00:03, pirms 9 gadiem
niklaavsv rakstīja: es zinu, ka Rejs ir cilvēks, kurš tiešām rūpējas par savu formu un veselību, nu tiešām strādā, bet cik daudzi 40 gadnieki kaut ko NBA var izdarīt? Pie tam pēc šitādas pauzes..
uzmest trīni jau var

  +2 [+] [-]

, 2015-03-05 00:19, pirms 9 gadiem
Manuprāt, jāpievienojas kādai ļoti labai komandai, piemēram Cavs. paņemt titulu un uz ļoti labas nots beigt izcilo karjeru, kam vajadzīgas tādas pauzes , tādā vecumā?

  +2 [+] [-]

, 2015-03-05 05:05, pirms 9 gadiem
Nevienā mirklī nenoniecinot šī vīra spējas, BET… Vai 40 gados būs prātīgi sākt sezonu? Pēc tik ilgas pauzes, ja protams vispār sāks. Lai gan, var jau mierīgi arī sākt, viss atkarīgs no spēles laika un fiziskās sagatavotības.
Prātīgāk jau būtu bijis, ja pievienotos kādai no play-off komandām, uzspēlētu mazāk par pusi regulārās sezonas un tad, atkarīgs no komandas veiksmes, pacīnītos par gredzenu. Un uz skaistas nots varētu beigt karjeru.
BET... Gan jau R.Allen pats zina kā labāk.

  +4 [+] [-]

, 2015-03-05 09:21, pirms 9 gadiem
Kā arī samazinās iespēja atkal laukumā redzēt Skotiju Pipenu un Džonu Stoktonu.

  +1 [+] [-]

, 2015-03-05 11:09, pirms 9 gadiem
premium rakstīja: Kā arī samazinās iespēja atkal laukumā redzēt Skotiju Pipenu un Džonu Stoktonu.
:-) Cik dzirdēts, arī Karl Malone negrasās atsākt:-)