Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Vakara NBA čalas: kādēļ gan pēdējais metiens netika Porziņģim?

Rolands Eliņš

Vakara NBA čalas: kādēļ gan pēdējais metiens netika Porziņģim?
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Šovakar Ņujorkas "Knicks" ar 22 punktus guvušo Kristapu Porziņģi sastāvā piedzīvoja vēl vienu grūti izskaidrojamu zaudējumu - savā laukumā 96:99 pret līgas pēdējās vietas īpašnieci "Hawks". Sociālo tīklu lietotājiem un NBA apskatniekiem netrūka jautājumu par to, kādēļ Porziņģim netika uzticēts pēdējais metiens, kādēļ Tims Hārdevejs izdomāja brīdī, kad jāpiebremzē spēle, mest pustālo pāri rokām uzbrukuma otrajā sekundē un kā tas gadījās, ka tiesneši palaida garām, cik soda metieni jāizpilda Atlantas spēlētājam.

Ņujorkas "Knicks" neveiksmes līdzvērtīgu spēļu galotnēs, kas rodas aukstasinības trūkuma un spēlētāju un trenera apšaubāmu lēmumu dēļ, jau iepriekš bija labi dokumentēts fakts. Taču šovakar "Knicks" pamanījās jau atkal atrast jaunu veidu kā zaudēt praktiski uzvarētu spēli. Ņemot vērā visus apstākļus (spēle mājās, pret līgas pēdējo vietu, vēl ar cerībām par "play-off", +4 pēdējā minūtē un bumba savās rokās), "Knicks" šajā spēlē nedrīkstēja zaudēt.

Attiecīgi arī otrajā plānā līdz ar to palika Kristapa Porziņģa paveiktais 22 gūto punktu, piecu pārtverto bumbu un četru bloku izskatā. Porziņģis ir komandas līderis, bet pēdējā minūtē, kad normālas komandas paļaujas uz savu līderi, viņš aizmeta garām vienu no diviem soda metieniem un pēdējos divos uzbrukumos vairs metiena pozīcijās izvirzīts netika. Kāpēc? Tas bija jautājums, ko sociālajā tīklā "Twitter" uzdeva gan basketbola apskatnieki, gan līdzjutēji, tāpat arī tika uzsvērts, ka "Knicks" joprojām dara pārāk maz, lai palīdzētu Porziņģim situācijās, kad viņam klāt dodas otrs sedzējs.

 

 

 

 

 

Pēc Porziņģa beigās netrāpīja soda metiena Hārdevejs tika pie atlēkušās bumbas, bet pilnīgi nesaprotamā kārtā izvēlējās uzreiz izdarīt nesagatavotu metienu. Tas, protams, ir lēmums, kas tiktu kritizēts katrā basketbola rokasgrāmatā.

 

 

Hārdeveja sasteigtais metiens ievadīja Ņujorkai drausmīgu pēdējo minūti, par kuru grūti atrast ko pozitīvu. Kamēr Ņujorkas basketbola apskatnieki aprakstīja citu izgāztu epizodi pēc citas, Latvijas basketbola leģenda Valdis Valters pauda viedokli, kā zaudēt prot tikai "Knicks", bet atsevišķi "Knicks" līdzjutēji rūgti smējās, ka viņu komanda vismaz prot pārsteigt, atrodot jaunus veidus kā zaudēt.

 

 

 

 

 

 

 

Tāpat jautājumi radās par to, ko tieši Porziņģis darījis pirms izšķirošā uzbrukuma. Video atkārtojumā redzams, ka viņš tieši pirms auta izspēles kādam pamāj. Porziņģis pēc spēles to esot skaidrojis, ka viņš savu žestu veltījis tiesnesim, lai viņš pieskata potenciālu noteikumu pārkāpumu.

 

 

 

Par tiesnešiem runājot, amizanta un Ņujorkai neveiksmīga epizode izvērsās pēdējā ceturtdaļā, kad Kents Beizmors ieguva tiesības izpildīt trīs soda metienus, bet spēle atsākās jau pēc otrā. To uzreiz nepamanīja arī tiesneši, un Hārdevejs pēc Porziņģa piespēles tika pie 2+1. Taču tiesneši savu kļūdu tad pamanīja un lika Beizmoram atgriezties uz soda metiena līnijas, Hārdeveja grozu anulējot. Lai gan tiesneši par šo situāciju saņēma plašu kritiku, tomēr viņi darbojās saskaņā ar NBA noteikumiem, kas patiešām paredz, ka šādu kļūdu, ja pagājis mazāk par 24 spēles sekundēm, tiesnešiem ir jāizlabo.

 

 

 

 

 

Pēc spēles, protams, "Knicks" spēlētāju noskaņojumu nebija grūti uzminēt. Arī treneris Džefs Hornačeks pēc obligātās tikšanās ar medijiem bijis ļoti vīlies un nav slēpis savu riebumu pret notikušo, kamēr Kortnijs Lī to nosauca par apkaunojošāko zaudējumu sezonā. Tikmēr Hārdevejs ierakstīja vēl vienu mīnusiņu savā publiskajā rēķinā, ar žurnālistiem nemaz netiekoties.

 

 

 

 

Izmantotie resursi:

The official site of the NBA | NBA.com

Slēpts komentārs: pūce

  +3 [+] [-]

, 2018-02-04 23:41, pirms 6 gadiem
KP sāka slikti, spēles beigas labas. Bet Timij, nevajadzēja sasteigt pēc KP netrāpītā sodiņa..

  +8 [+] [-]

, 2018-02-04 23:44, pirms 6 gadiem
pūce rakstīja: ja KP būtu sametis kaut pusi no tā ko pirmajā puslaikā neiemeta... tad nu brīnās ko šim nedod bumbu a kurš dotu ja precizitāte 20%? labi ka vēl otrā puslaikā spēle aizgāja un stati savācās
lol, 20% pēdējā minūtē? protams, tāpēc nedeva ka KP pirmā puslaikā sūkāja bet otrajā sameta labi, tev iq tāds pats kā THJ

  +5 [+] [-]

, 2018-02-04 23:46, pirms 6 gadiem
Ko tādu es pirmo reizi redzēju jun skatos NBA jau 20 gadus!!!Runa iet par to pašu Kp garām aizmesto sodu,uzbrukumā izcīnīto bumbu un metienu!!!Nē nopeitni kāds var vismaz pamest ideju,kapēc viņš tā darīja...Esmu izdomājies visādi.....pilnīgi pret jebkādu loģiku!!!

  +1 [+] [-]

, 2018-02-04 23:47, pirms 6 gadiem
Ja nenotiks kāds brīnums, domāju, ka NYK nesasniegs pat 30 uzvaras sezonā šādi spēlējot

     [+] [-]

, 2018-02-04 23:49, pirms 6 gadiem
vareja vel pec beigu svilpes patiit laiku atpaklj,pirmoreiz kautko tadu redzu,un tas ir NBA vai tiesam dumbing down of society ir redzams aro seit ?

     [+] [-]

, 2018-02-05 00:08, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Ja nenotiks kāds brīnums, domāju, ka NYK nesasniegs pat 30 uzvaras sezonā šādi spēlējot
No pēdējām 28 spēlēm 20 ir pret komandām virs 0.500,tā ka ir cerības nesasniegt 30 uzvaras.

     [+] [-]

, 2018-02-05 01:49, pirms 6 gadiem
SVIESTS: Par tiesnešiem runājot, amizanta un Ņujorkai neveiksmīga epizode izvērsās pēdējā ceturtdaļā, kad Kents Beizmors ieguva tiesības izpildīt trīs soda metienus, bet spēle atsākās jau pēc otrā. To uzreiz nepamanīja arī tiesneši, un Hārdevejs pēc Porziņģa piespēles tika pie 2+1. Taču tiesneši savu kļūdu tad pamanīja un lika Beizmoram atgriezties uz soda metiena līnijas, Hārdeveja grozu anulējot. Lai gan tiesneši par šo situāciju saņēma plašu kritiku, tomēr viņi darbojās saskaņā ar NBA noteikumiem, kas patiešām paredz, ka šādu kļūdu, ja pagājis mazāk par 24 spēles sekundēm, tiesnešiem ir jāizlabo.

  +3 [+] [-]

, 2018-02-05 08:18, pirms 6 gadiem
KP 5 pārtvērtās un 5 bloki. 4/4 KP bija karsts... Labi neiemeta sodiņu, bet THJ lēmums + Oquin sajauca sevi ar Dirku/KP un Hornačekam te būtu pašam jāiet prom.

  +2 [+] [-]

, 2018-02-05 08:39, pirms 6 gadiem
Otro pusi nospēlēja ļoti labi - pat izcili. Smagi spēlēt komandā, kur katrs par sevi spēlē.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-05 10:22, pirms 6 gadiem
Principā šis viss tiešām sāk izskatīties pēc bieži iepriekš minētās "tankošanas", jo pēdējo spēļu laikā pārāk daudz parādās tādu brīžu, kuri vienkārši nepadodas loģiskam izskaidrojumam, gan no Hornačeka puses (jo īpaši, attiecībā uz spēlētāju rotāciju atslēgas brīžos), gan no spēlētājiem (acīmredzama vienaldzība un neieinteresētība veikt pēc iespējas vēlamākas darbības punktu gūšanai). Ja tas tiešām tā ir, tad nav saprotams, kādiem ānusiem jāaug galvā, lai iedomātos, ka tagad pareizi ir nomuļļāt teju pussezonu, lai tad draftā iegūtu kaķi maisā (pat Dončičs tāds būs)? Nu, pagājušo sezonu arī šādi nomuļļāja otru pusi sezonai, paņēma Nilikinu. Un bija to vērts māžoties? Laikam tikai Ņujorkas prātvēderi ko tādu var izdomāt. Mums to nesaprast. Vēl jo vairāk, ja komandas vadība katru nākamo gadu sagrauj to, ko itkā sākuši pārbūvēt iepriekšējā gadā. Nepabrīnīšos, ka tik ļoti kārotais tankošanas auglis Nilikina nākamgad sēdēs rezervē kā Ernangomess vai jau būs prom, jo paņems atkal kādu vecu vēzi kā Rouzs vai Jack. Tad kāpēc tankot?

  +1 [+] [-]

, 2018-02-05 10:27, pirms 6 gadiem
Otro pusi nospēlēja ļoti labi - pat izcili. Smagi spēlēt komandā, kur katrs par sevi spēlē.
tas arī izskaidro, kāpēc THJ pēc izcīnītās bumbas uzreiz plivināja pa grozu.. jo komandas interesēs bij protams maximāli ilgi pieturēt bumbu.. fak niga

  +1 [+] [-]

, 2018-02-05 13:26, pirms 6 gadiem
furios rakstīja: Ko tādu es pirmo reizi redzēju jun skatos NBA jau 20 gadus!!!Runa iet par to pašu Kp garām aizmesto sodu,uzbrukumā izcīnīto bumbu un metienu!!!Nē nopeitni kāds var vismaz pamest ideju,kapēc viņš tā darīja...Esmu izdomājies visādi.....pilnīgi pret jebkādu loģiku!!!
Faktiski jau ir 2 varianti -
1. ka THJ ir ļoti zems basketbola IQ un viņš nesaprot, ka šādā situācijā ir jānospēlē gudri un aukstasinīgi, nevis MJ stilā jāmet traks būt/nebūs metiens, jāņem visa atbildība uz sevi un, veiksmīga metiena gadījumā jāuzrauj kājās visa MSG. Ja MJ šādu metienu mestu(es gan nespēju iedomāties, ka MJ ko tādu darītu), tad noteikti arī iemestu. Iespējams, vecais Timijs Hardevejs dēlam ir iedevis savu skilu, bet basketbola gudrības aizmirsa.
2. ka THJ kaut ko sajauca ar uzbrukuma laika skaitīšanu un viņam likās, ka pēc KP sodiem laiks nav restartēts, respektīvi - ka uzbrukumam palikušas pāris sekundes. Ja tā, tad akmens Hornaseska dārziņā - tādas lietas no malas parasti pakliedz, ka spēlējam uzbrukumā tik un tik sekundes.

     [+] [-]

, 2018-02-06 19:23, pirms 6 gadiem
Emilio rakstīja: Faktiski jau ir 2 varianti -
1. ka THJ ir ļoti zems basketbola IQ un viņš nesaprot, ka šādā situācijā ir jānospēlē gudri un aukstasinīgi, nevis MJ stilā jāmet traks būt/nebūs metiens, jāņem visa atbildība uz sevi un, veiksmīga metiena gadījumā jāuzrauj kājās visa MSG. Ja MJ šādu metienu mestu(es gan nespēju iedomāties, ka MJ ko tādu darītu), tad noteikti arī iemestu. Iespējams, vecais Timijs Hardevejs dēlam ir iedevis savu skilu, bet basketbola gudrības aizmirsa.
2. ka THJ kaut ko sajauca ar uzbrukuma laika skaitīšanu un viņam likās, ka pēc KP sodiem laiks nav restartēts, respektīvi - ka uzbrukumam palikušas pāris sekundes. Ja tā, tad akmens Hornaseska dārziņā - tādas lietas no malas parasti pakliedz, ka spēlējam uzbrukumā tik un tik sekundes.
Nu, godīgi sakot, abi Tevis minētie varianti ir viens un tas pats variants - par skaidām THJ galvā