Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Popovičs pauž nožēlu par līdzjutēju attieksmi pret Lenardu

Popovičs pauž nožēlu par līdzjutēju attieksmi pret Lenardu
Gregs Popovičs pārmij vārdus ar bijušo ''Spurs'' spēlētāju Deniju Grīnu, priekšplānā - Kavai Lenards. Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Sanantonio ''Spurs'' komanda izcīnīja 21. uzvaru šosezon, mājās ar 125:107 pieveicot Toronto ''Raptors''. Ne ar tām labākajām atmiņām spēli atcerēsies ''Raptors'' līderis Kavai Lenards, kuram vietējā publika veltīja svilpienus un neglaimojošus apzīmējumus visa mača garumā.

27 gadus vecais Lenards kopš debijas NBA 2011. gadā aizvadīja septiņas sezonas ''Spurs'' rindās, taču pagājušosezon nospēlēja vien deviņas spēles. Pēc ilgstoša konflikta ar komandas vadību Lenards tika aizmainīts uz Toronto ''Raptors'', pretī saņemot Demāru Derouzenu. Kavai aizvadītās nakts mačs bija pirmā atgriešanās Sanantonio kopš aizmainīšanas, un tā neizvērtās diez ko silta.

Lenards tika izsvilpts un ūjināts teju visas spēles garumā, tāpat ''Spurs'' fani vienotā korī skandēja vārdu ''nodevējs'' brīdī, kad amerikānis izpildīja soda metienus. Pēc spēles sarunās ar žurnālistiem Kavai gan atzina, notikumi arēnā viņu nav pārāk stipri ietekmējuši. ''Jā, iespējams, gaidīju, ka tikšu izsvilpts. Bet spēju ar to tikt galā un izbaudīt mirkli. Tas mani tikai padarīs labāku,'' pārliecināts bija Lenards.

''Raptors'' vieglais uzbrucējs veltīja kritiku medijiem, norādot, ka tiem jāuzņemas daļa vainas par šādu līdzjutēju reakciju. ''Medijiem ļoti labi sanāk sagrozīt cilvēku prātus un ietekmēt viņus domāt noteiktā veidā. Tāpēc tas man nav pārsteigums, jo zināju, ka tā mediji rīkojas,'' atklāja Kavai.

Jautāts par to, vai kādreiz nožēlo to, kāda izvērtās pagājušā sezona un šķiršanās no ''Spurs'', Lenards bija lakonisks, un teica, ka pagātnē nelūkojoties: ''Jā, dažreiz. Bet šis ir jauns gads, jauna sezona. Es skatos tikai uz to, kas ir mums priekšā. Ja neskaita to, ka zaudējām spēli, es jūtos diezgan labi. Man prieks, ka laukumu atstāju vesels. Mums kā komandai ir vairākas lietas, kurām jāpievērš uzmanība, lai mēs kļūtu labāki. Bet pagātne ir pagātne, un es turpinu spēlēt. Es tiešām neatskatīšos uz to, kas kādreiz ir noticis, kamēr nebeigšu spēlēt. Cenšos kustēties uz priekšu un būt labāks tajā, ko darām.''

Pēc mača Lenards devās aprunāties ar ''Spurs'' galveno treneri Gregu Popoviču un dažiem komandas biedriem. Popovičs un Lenards draudzīgi apskāvās un sāka sarunu, līdz abus iztraucēja TV kameras. Popovičs lika operatoriem iet prom, un abi ar Lenardu devās uz ''Spurs'' soliņu, kur turpināja sarunu. ''Spurs'' galvenais treneris nebija priecīgs par to, kā Lenards tika uzņemts Sanantonio. ''Godīgi sakot, jutos slikti par to. Kavai ir stiprs raksturs. Mēs visi dzīvē pieņemam lēmumus, kas attiecas uz to, ko darīsim nākotnē, viņam ir tieši tādas pašas tiesības to darīt kā jebkuram no mums. Tāpēc, godīgi sakot, jutos slikti,'' atklāts bija Popovičs.

Ja Lenards tika bez žēlastības izsvilpts, tad cits ilggadējais ''Spurs'' basketbolists, kurš kopā ar Lenardu devās uz Toronto, Denijs Grīns saņēma lielas publikas ovācijas. Grīns gan atzina, ka šāda publikas reakcija pret komandas biedru, viņaprāt, nav pārsteigums. ''Domāju, ka tas bija gaidāms. Mēs varam cerēt, paredzēt, gaidīt ļaunāko, bet esmu šajā līgā pietiekami ilgi un zinu - kur būs svilpieni, būs arī gaviles. Nebiju vīlies. Pieļāvu abus scenārijus, tā kā tas nebija pārsteidzoši.''

Lielisku maču aizvadīja ''Spurs'' līderis Derouzens, kurš pirmoreiz karjerā savāca triple double - 21 punkts, 14 atlēkušās bumbas un 11 rezultatīvas piespēles. Basketbolists gan noliedza, ka spēle pret bijušo komandu izvērtusies emocionāla. ''Nē, nebija nekā tāda. Tas bija jautri. Ļoti jautra spēle. Bija neparasti iet laukumā un runāt visādas muļķības pret bijušajiem komandas biedriem. Bet to nevarētu nosaukt par emocionālu spēli.''

Izmantotie resursi:
Spurs fans welcome Kawhi Leonard back to San...
DeMar DeRozan highlights first matchup against...


, 2019-01-04 14:14, pirms 5 gadiem
Popam ir jāsaprot, ka fani izsvilpa Kavai nevis dēļ aiziešanas, bet dēļ veida KĀ viņš to izdarīja.
, 2019-01-04 14:28, pirms 5 gadiem
chev rakstīja: Popam ir jāsaprot, ka fani izsvilpa Kavai nevis dēļ aiziešanas, bet dēļ veida KĀ viņš to izdarīja.
Jap, ej pamāci Popu. Ko viņš vispār no NBA saprot.
, 2019-01-04 19:21, pirms 5 gadiem
Paraizi ir, nav ko turēt ļaunu uz citiem, jālaiž vaļā, jo īpaši vēl esi uzvarējis. Bet faniem nevar pārmest par apzinātu nespēlēšanu.
Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/Scanpix
2

Porziņģis un Bostona turpinās pirmās kārtas sēriju pret "Heat"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēles turpinās Bostonas "Celtics" un Kristaps Porziņģis, pulksten 2:00 Austrumu konferences pirmās kārtas sērijas otrajā spēlē uzņemot Maiami "Heat".
Tairīss Maksijs. Foto: USA Today Sports/Scanpix
5

''76ers'' aizsargs Maksijs atzīts par NBA sezonas progresējušāko spēlētāju

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Filadelfijas ''76ers'' aizsargs Tairīss Maksijs atzīts par aizvadītās regulārās sezonas progresējušāko spēlētāju.
Luka Dončičs un Pols Džordžs. Foto. AP. Scanpix
13

Dončičam 32+9 revanšā Losandželosā, Siakams lielisks uzvarā pār "Bucks"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadītas vairākas spēles. Vienā no tām Dalasas "Mavericks", pateicoties Lukas Dončiča 32 gūtajiem punktiem, viesos ar 96:93 pārspēja Losandželosas "Clippers". Indianas "Pacers" citā spēlē izdevās pārspēt bez Jaņņa Adetokunbo spēlējošo Milvoki "Bucks" un izlīdzināt rezultātu sērijā.