Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis operācijai oktobrī piekrita, jo domāja, ka NBA sezona sāksies vēlāk

Rolands Eliņš

Porziņģis operācijai oktobrī piekrita, jo domāja, ka NBA sezona sāksies vēlāk
Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/Scanpix

Kristaps Porziņģis šovakar piedalījās Dalasas "Mavericks" rīkotajā videokonferencē ar medijiem un pastāstīja, ka uztur cerību piedalīties NBA spēlēs jau šī mēneša beigās un ka kājas operācijas datums bijis izvēlēts ar domu, ka NBA jaunā sezona sāksies vēlāk.

Kristaps Porziņģis ceļgala savainojuma dēļ nevarēja pabeigt iepriekšējo sezonu, izlaižot savas komandas pēdējās spēles "play-off" sērijā pret "Clippers". Pēc tam viņam tika veikta meniska operācija oktobra pirmajā pusē, no kuras viņš turpina atgūties. Porziņģis kopā ar "Mavericks" piedalās vieglos treniņos un jau iepriekš bija izteicis cerību, ka pārāk daudz spēļu nenāksies izlaist, bet "Mavericks" vadība un treneri publiski norādījuši, ka ar Porziņģi neriskēs un ātrāk par janvāri negrasās viņu sūtīt laukumā.

Taču Porziņģis pats šovakar norādīja, ka cer doties laukumā jau sezonas atklāšanas spēlē Ziemassvētkos: "Šādu iespēju neizslēdzu. Bet nu tas ir tikai mans sacītais."

Porziņģa operācija notika krietni pēc iepriekšējās sezonas beigām, un viņš paskaidroja, kādēļ ticis nolemts par šādu aizkavēšanos. Proti, rudens sākumā klīda runas, ka NBA jauno sezonu līdz decembrim nepaspēs noorganizēt, un Porziņģis bijis ar pārliecību, ka jaunā sezona varētu sākties tikai februārī, un tādā gadījumā viņam būtu pieticis laika, lai no operācijas atgūtos pilnvērtīgi vēl pirms sezonas sākuma. "Turklāt arī gribējām nogaidīt, lai redzētu, vai operācija ir patiešām nepieciešama un vai nevar no tās izvairīties," skaidroja Porziņģis. "Taču domāju, ka sezonas sākumā izlaidīšu tikai dažas spēles."

Latvijas basketbola superzvaigznei tika vaicāts par viņa savainojumiem (iepriekš viņam bija krustenisko saišu plīsums) un vai viņš satraucas par to atkārtošanos. Porziņģis norādīja, ka daudz vairāk satrauktos, ja savainojumi rastos bez fiziska kontakta ar pretiniekiem, taču abi minētie savainojumi tikuši gūti tieši šādā veidā, proti, kontakta divcīņā. "Kad guvu savainojumu sērijā pret "Clippers" un nācās izlaist trīs spēles, man sirds salūza. Taču, kolīdz tas tapa skaidrs, teicu sev – cik ilgi tad būšu bēdīgs par to? Noskaņojos nākamajam solim – savas kājas saveršanai kārtībā pirms nākamās sezonas."

"Mavericks" pirmajā sezonā ar Porziņģi un Luku Dončiču kopā sastāvā ieguva septīto vietu Rietumu konferencē regulārajā sezonā, kuras izspēli gan pabojāja pandēmija, kas ļāva atgriezties izslēgšanas spēlēs. Porziņģim tā bija pirmā dalība NBA "play-off". "Visi ir labi noskaņoti par nākamo sezonu. Visi zina, ka esam spējīgi spert nākamo soli uz augšu," sacīja Porziņģis.

Slēpts komentārs: 4paka
Slēpts komentārs: geerra

  +8 [+] [-]

, 2020-12-04 01:25, pirms 3 gadiem
4paka rakstīja: Un ja sāktos ātrāk tad nepiekristu? wtf?
Tad taisītu ātrāk, rakstu izlasi.

  +2 [+] [-]

, 2020-12-04 08:38, pirms 3 gadiem
Visticamāk, ka sezona sāksies vēlāk, pašlaik vairāk kā 50 pozitīvi vīrusa nēsātāji!

  -4 [+] [-]

, 2020-12-04 08:49, pirms 3 gadiem
Tītars arī domāja

  +3 [+] [-]

, 2020-12-04 08:51, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Visticamāk, ka sezona sāksies vēlāk, pašlaik vairāk kā 50 pozitīvi vīrusa nēsātāji!
Sezona sāksies laicīgi.Jautājums ir tikai kuras komandas pirmās sēdēs karantīnā,un vai kādā brīdī pārtrauks spēlēt

     [+] [-]

, 2020-12-04 11:42, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Sezona sāksies laicīgi.Jautājums ir tikai kuras komandas pirmās sēdēs karantīnā,un vai kādā brīdī pārtrauks spēlēt
Pieļauju domu, ka viņus jau līdz sezonas sākumam varētu sapotēt, bet nu, protams, vēl jau īsti nav līdz galam skaidrs, cik iedarbīga būs vakcīna

     [+] [-]

, 2020-12-04 12:07, pirms 3 gadiem
JackDaniel rakstīja: Pieļauju domu, ka viņus jau līdz sezonas sākumam varētu sapotēt, bet nu, protams, vēl jau īsti nav līdz galam skaidrs, cik iedarbīga būs vakcīna
Ar tām vakcīnām varētu būt tāds pats backlash kāds bija uz spēlētāju testēšanu burbuļa sakarā..Kāpēc kaut kādiem **** NBA spēlētājiem jādabuj potes pirms citiem utt..
USA sakarā gāja runa par kaut kādū februāri un 100 miljoniem potējamo.

     [+] [-]

, 2020-12-05 08:58, pirms 3 gadiem
Kristapam vajadzētu arī pieņemt tādu režīmu kā to izdarīja Dāvis,un Dāvis pēc savainojumiem ļoti labi izskatās,par to skaļi nerunā.bet daudzi slaveni sportisti pieņem šāda veida dzīvesveidu un tas dod fantastiskus panākumus.