Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA pirmajās analīzēs saslimšana konstatēta 48 spēlētājiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NBA pirmajās analīzēs saslimšana konstatēta 48 spēlētājiem
Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija un Spēlētāju asociācija trešdien paziņoja, ka laika posmā no 24. līdz 30. novembrim Covid-19 analīzes veiktas 546 basketbolistiem, no kuriem 48 tās bijušas pozitīvas (11,38%).

Spēlētājiem atgriežoties pārstāvēto komandu pilsētās un sākot gatavošanos regulārajai sezonai, kas startēs 22. decembrī, tika veiktas analīzes. Lai basketbolists drīkstētu piedalīties treniņos, nepieciešamas trīs negatīvas analīzes. Sezonas laikā spēlētāji tiks pārbaudīti katru dienu.

Koronavīrusa klātbūtne ķermenī atrasta 8,8% pārbaudīto spēlētāju, kas ir mazāk nekā Amerikas Savienoto Valstu vidējais rādītājs šajā laika posmā - 10,2%. Tomēr tas ir augstāks nekā 5,3% (16 no 302), kad NBA veica basketbolistiem pirmās pārbaudes jūnija beigās, viņiem atgriežoties savās pilsētās un sākot gatavošanos play-off spēlēm.

Kopumā pirms Orlando burbuļa vairākas nedēļas ilgajā gatavošanās posmā saslimšana ar Covid-19 tika konstatēta 46 basketbolistiem. Pašā burbulī netika konstatētas nevienas pozitīvas analīzes. Par čempioni tika kronēta Lebrona Džeimsa un Entonija Deivisa pārstāvētā Losandželosas “Lakers”.

Nedēļas nogalē komandās tika nosūtīts 134 lappuses garš veselības un drošības protokols, kurā paskaidrots, ka basketbolistam, kuram bijušas pozitīvas analīzes, malā jāpavada desmit dienas, ja viņam nav slimības simptomu. Gadījumā, ja ir simptomi, spēlētājs treniņus drīkst atstākt desmit dienas pēc simptomu beigām.

Pirmās divas dienas pēc atgriešanās ierindā basketbolistam jāpavada, trenējoties individuāli. Tāpat nepieciešams veikt sirds pārbaudi, pirms tiek saņemta atļauja atgriezties treniņos kopā ar visu komandu. Tādējādi basketbolistam, kuram bijušas pozitīvas analīzes, nepieciešamas vismaz 12 dienas, lai varētu atsākt trenēties kopā ar komandas biedriem.

Pirmās pārbaudes spēles tiks aizvadītas 11. decembrī - mazāk nekā 12 dienas no pirmo analīžu veikšanas loga.

Skaties pasaules klases sporta tiešraides Go3!

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  -1 [+] [-]

, 2020-12-03 09:35, pirms 3 gadiem
Sezonas gaitā varēs spēlēt ar G-league sastāviem,jo nebūs ko laist laukumā kamēr komanda sēdēs mājās

     [+] [-]

, 2020-12-03 11:38, pirms 3 gadiem
mēs vēl ņirdzām par KHL, te būs tas pats variants