Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA apsver iespēju kausa izcīņas uzvarētāju apbalvot ar drafta izvēli

Agris Suveizda

NBA apsver iespēju kausa izcīņas uzvarētāju apbalvot ar drafta izvēli
Džeimss Hārdens. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vadība turpina apsvērt dažādus iespējamos līgas attīstības scenārijus. Kā jau ziņots iepriekš, NBA varētu ieviest kausa izcīņu, kas notiktu regulārās sezonas gaitā, un The New York Times žurnālists Marks Stains vēsta, ka tiek apsvērta doma kausa ieguvējai piešķirt papildu drafta izvēli.

Kamēr Eiropas basketbolā kausa vai superkausa izcīņa jau ir kļuvusi par diezgan ierastu notikumu, Ziemeļamerikā ir lielas šaubas par to, vai vēl viena turnīra aizvadīšana sezonas gaitā būs interesanta komandām un spēlētājiem. Iespējamo reformu publiski jau ir kritizējuši vairāki spēlētāji, Hjūstonas "Rockets" zvaigzni Džeimsu Hārdenu un viņa komandas biedru Pīdžeju Takeru ieskaitot.

Lai reforma gūtu piekrišanu, līgai būs jāizdomā pienācīga motivācija. Un kā viens no iespējamajiem variantiem komandu motivēšanai tiek virzīta papildu drafta izvēle kausa ieguvējai. Tas motivētu komandas izmantot optimālos sastāvus, taču spēlētāju motivēšanai gan visdrīzāk vajadzēs arī lielas naudas balvas.

Kā tika ziņots iepriekš, NBA izskata domu par kausa izcīņas rīkošanu. Tajā piedalītos visas komandas, kas aizvadītu četras spēles pret savas divīzijas pārstāvēm, un kausa izslēgšanas spēlēs iekļūtu astoņas vienības – visu sešu divīziju uzvarētājas un divas labākās no pārējām komandām.

NBA par līgas reformām, kas iekļautu arī regulārās sezonas saīsinājumu un, ļoti iespējams, arī komandu atkārtotu izsēšanu pēc konferenču pusfināliem, vēlas balsot nākamajā pavasarī. Pozitīva balsojuma gadījumā izmaiņas spēkā varētu stāties 2021./22. g. sezonā.

  +2 [+] [-]

, 2019-12-03 16:05, pirms 4 gadiem
jā jā... tā jau par maz spēļu un traumu šiem. Davai uztaisāt vēl arī nadeždu tiem, kuri netiek playoffā. Šie laikam nevar atēsties naudu. NBA ienes ļoti labu peļņu un izskatās, ka ir gatavi upurēt spēlētāju veselību, lai piepelnītos vēl vairāk.

  +2 [+] [-]

, 2019-12-03 16:12, pirms 4 gadiem
Sezona PO finālistiem ir minimums 98 spēles + vēl friendly games pirms sezonas.
Kādu kausa izcīņu šiem vēl vajag

  +1 [+] [-]

, 2019-12-03 16:26, pirms 4 gadiem
comon88 rakstīja: Sezona PO finālistiem ir minimums 98 spēles + vēl friendly games pirms sezonas.
Kādu kausa izcīņu šiem vēl vajag
Vēl uz izlasi, lai laiž visus!

  -2 [+] [-]

, 2019-12-03 16:26, pirms 4 gadiem
comon88 rakstīja: Sezona PO finālistiem ir minimums 98 spēles + vēl friendly games pirms sezonas.
Kādu kausa izcīņu šiem vēl vajag
Viss šis pasākums ir izdomāts, lai samazinātu spēles kuras komandas uzskata par nesvarīgām!
Šo kausa izcīņu ir plānots izspēlēt samazinot regulārās sezonas spēļu skaitu (daļu no regulārās sezonas spēlēm aizstāt ar kausu)

Šobrīd, ir dzirdēts, ka lielākajai daļai komandu spēļu skaits sezonā varētu pat samazināties (apmēram līdz 78 spēlēm), protams labākajām komandām tā sauktā regulārā sezona var sanākt pat 83 spēļu gara (ieskaitot šo kausu).

     [+] [-]

, 2019-12-03 17:00, pirms 4 gadiem
Nevajag nekādu vēl papildu kausu!

     [+] [-]

, 2019-12-03 17:22, pirms 4 gadiem
Doma jau nav slikta, ja kaut kādas spēles sezonas vidū nosauc par "kausa" spēlēm. Vienu dienu tu spēlē kausa spēli, otrā jau regulārās sezonas spēli.

Loģiski tad sanāk samazināt līgas spēļu par kausu spēļu skaitu, bet ko tad darīs, kad pienāks kausa izslēgšanas spēles? Uzvarētājs spēlēs B2B2B2B tu vēlreiz bek?

     [+] [-]

, 2019-12-03 17:29, pirms 4 gadiem
chubaki rakstīja: Vēl uz izlasi, lai laiž visus!
Nebūs nekādas izlases. Līgumos atrunās, ka uz izlases spēlēm nedrīskt doties.

     [+] [-]

, 2019-12-03 17:39, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Nebūs nekādas izlases. Līgumos atrunās, ka uz izlases spēlēm nedrīskt doties.
Es kaut kur lasīju, ka sezonu vispār saīsinās uz 30 spēlēm un tad būs 10 spēļu kauss un pārējā sezona pakārtota izlasei, lai visi džeki var kopā trenēties visa gada garumā. Laikam tad tie džeki, kas netiek izlasēs paliek ar 40 spēlēm gadā. Bet kāda viņiem problēma. Klubiem nauda daudz. Var maksāt to pašu summu pelnot 2x mazāk. Kaut gan ja tā padomā.... šito es nekur nelasīju. Tikko pats izdomāju. Jo taču ir jāizdabā visiem tiem, kuri pie TV ekrāna grib redzēt mūsējos izlasē. Par Eirolīgu vispār bija vēl trakāks stāsts, bet man pagaidām izdoma aptrūkās.

     [+] [-]

, 2019-12-03 17:42, pirms 4 gadiem
Hardenam vismaz kādu kausu iespēja būtu vinnēt !!!

  +2 [+] [-]

, 2019-12-03 18:09, pirms 4 gadiem
Treneris pirms kausa izcīņas spēles : "Veči, saraujam! Jo labāk jūs šodien nospēlēsiet, jo stiprāku konkurentu par vietu sastāvā iegūsiet! "

  -1 [+] [-]

, 2019-12-03 18:14, pirms 4 gadiem
An2 rakstīja: Treneris pirms kausa izcīņas spēles : "Veči, saraujam! Jo labāk jūs šodien nospēlēsiet, jo stiprāku konkurentu par vietu sastāvā iegūsiet! "
Kur var kaut ko tik stulbu izdomāt?

Tad tagad, pirms katras spēles pēdējā vietā esošai komandai uzmundrinājums ir tāds, kā rakstīji?

Un teiksim Lebronam arī pirms spēles treneris iečukst - tu tikai nezaudē, tas mums dos augstāku piku, ar kuru pēc 2 sezonām aizvietosim tieši tevi!!!!

     [+] [-]

, 2019-12-03 19:49, pirms 4 gadiem
Number 0 rakstīja: jā jā... tā jau par maz spēļu un traumu šiem. Davai uztaisāt vēl arī nadeždu tiem, kuri netiek playoffā. Šie laikam nevar atēsties naudu. NBA ienes ļoti labu peļņu un izskatās, ka ir gatavi upurēt spēlētāju veselību, lai piepelnītos vēl vairāk.
klubam jau ir vairāk kā ~9 spēlētāji... lai sadala savus spēkus... lai izvērtē turnīru nozīmīgumu... kā tas ir Anglijā ar regulāro čempionātu un visādiem kausiem (uz kuriem nereti tiek sūtīti rezervisti)...

     [+] [-]

, 2019-12-03 20:13, pirms 4 gadiem
Gatis rakstīja: klubam jau ir vairāk kā ~9 spēlētāji... lai sadala savus spēkus... lai izvērtē turnīru nozīmīgumu... kā tas ir Anglijā ar regulāro čempionātu un visādiem kausiem (uz kuriem nereti tiek sūtīti rezervisti)...
Bet no tā cieš parastā līga. Nafig kādam mazpilsētas fanelim iet uz spēli, ja pretī neredz teiksim ManU labākos džekus?