Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Novickis: "Porziņģim un Dončičam priekšā vēl tāls ceļš"

Novickis: "Porziņģim un Dončičam priekšā vēl tāls ceļš"
Dirks Novickis un ASV 44. prezidents Baraks Obama 2012. gada 9. janvārī Baltajā namā. Foto: Reuters/Scanpix

"Viņi ir jauni. Viņiem ir izaugsmes iespējas. Daudz talanta, taču jāturpina smagi strādāt," Dalasas basketbola leģenda Dirks Novickis pauda prieku par Kristapa Porziņģa un Lukas Dončiča sadarbības sākumu.

Spēka uzbrucējs Teksasas klubā “Mavericks” aizvadīja 21 sezonu (1998-2019). Novickis aizveda “rikšotājus” līdz pirmajam NBA titulam (2011), kļuva par regulārās sezonas vērtīgāko spēlētāju (2007) un četrpadsmit reizes tika iebalsots līgas Zvaigžņu spēlē (2002-2012, 2014, 2015, 2019).

Vācu superzvaigzne 2006. gadā uzvarēja NBA trīspunktu metienu konkursā, bet nākamajā sezonā kļuva par “50-40-90 kluba” dalībnieku, uzrādot izcilus vidējos rādītājus metienos no spēles un brīvmetienos. Ceturtdien, 31. oktobrī, šķērsiela blakus “American Airlines Center” tika nosaukta Novicka vārdā (Nowitzki way).

Tiekoties ar žurnālistiem, Novickis pauda prieku par jauno zvaigžņu devumu. “Mēs jau gaidījām sekmīgu sākumu. Tāpēc iepriekšējā sezonā paudu sajūsmu, kad “Mavericks” izdevās veikt Kristapa Porziņģa darījumu. Dalasa un “rikšotāju” fanu bāze iztēlojās, ka Porziņģis un Dončičs dos klubam spēcīgu pacēlumu, labi spēlējot kopā.

Latvietis un slovēnis pirmajās trīs spēlēs divatā sameta attiecīgi 57, 49 un 62 punktus. Kolorado augstkalnē abiem talkā nāca “Mavericks” rezervisti, norādīja Novickis. “Palīgu devums ir salīdzinoši daudz neprognozējamāks – katru vakaru var izšaut kāds cits. Iepriekšējā nakts Denverā tam bija lielisks pierādījums, viņi atnesa mums uzvaru.”

Novicka pirmā sezona Dalasā nebija vienkārša. Spēka uzbrucējs vidēji 20,4 minūtēs guva 8,2 punktus un izcīnīja 3,4 atlēkušās bumbas, bet “Mavericks” nopelnīja bilanci 19-31. “Biju tik sarūgtināts, ka apsvēru iespēju atgriezties Vācijā. (Lēciens no otrās Bundeslīgas uz NBA) bija kā izlēkšana no lidmašīnas, cerot, ka izplētnis atvērsies.” (Citāts no grāmatas “Dirk Nowitzki – German wunderkind”, CoPress Munich, 2004)

“Mavericks” superzvaigzne uzskata, ka Kristapam un Lukam jābūt pacietīgiem. “Vēl ir agrs. Par ātru būt priecīgiem un apmierinātiem. Priekšā gaida tāls ceļš. Treneris Kārlails acīmredzami noskaņo viņus smagam darbam, lai varētu izcīnīt uzvaras. Cerams, viņi palīdzēs Dalasai atgriezties izslēgšanas spēlēs. Fani ir to pelnījuši.”

Video: Dirka Novicka vērtējums par “Mavericks” jauniešiem


, 2019-11-03 19:00, pirms 4 gadiem
Andža (Andriņš) teiktu, ka Porziņģis savu ceļu jau ir nogājis. Atstrādāt kontraktu un vairs nestrādāt nevienu dienu mūžā! Lukam gan vēl jāpašancē.
, 2019-11-03 22:31, pirms 4 gadiem
M rakstīja: Andža (Andriņš) teiktu, ka Porziņģis savu ceļu jau ir nogājis. Atstrādāt kontraktu un vairs nestrādāt nevienu dienu mūžā! Lukam gan vēl jāpašancē.
Biedriņam bija izvēle - operāciju virkne un invaliditāte vai beigt karjeru. KP cerams nenāksies izvēlēties.
, 2019-11-04 15:11, pirms 4 gadiem
Pacietība ir šī visa stāsta atslēgas vārds!
Ja Mavs būs pacietīgi un fani neprasīs titulu jau pirmajā gadā, tad viss būs kārtībā..
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
3

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.