Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Ģenerālmenedžeri: MVP būs Lebrons, labākais debitants - Dončičs

Ģenerālmenedžeri: MVP būs Lebrons, labākais debitants - Dončičs
Lebrons Džeimss un Kristaps Porziņģis, Foto: AP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu ģenerālmenedžeri ik gadu atbild uz aptaujas jautājumiem par dažādām līgā aktuālām tēmām un izsaka savas prognozes par gaidāmo sezonu. Šī gada aptaujā par galveno favorīti atkal nosaukta Goldensteitas "Warriors", bet uz sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu galvenais kandidāts ir Losandželosas "Lakers" uzbrucējs Lebrons Džeimss.

Šāda aptauja tiek veikta jau 17. gadu pēc kārtas, bet jau trešo gadu pēc kārtas par galveno favorīti tiek nosaukta "Warriors" vienība, kas saņēmusi 87% balsu. Tas gan ir par sešiem procentiem mazāk nekā pirms gada. Kā nākamās reālākās kandidātes uz titulu atzītas divas - Bostonas "Celtics" un Hjūstonas "Rockets", abām tiekot pa 7% balsu.

90% ģenerālmenedžeru paredz, ka Austrumu konferencē uzvaru svinēs Bostona, bet atlikušie desmit procenti liek uz Toronto "Raptors". Filadelfijas "76ers" kopējā ieskaitē atvēlēta trešā vieta, bet par ceturto cīnīsies Milvoki "Bucks" un Indianas "Pacers". Rietumos līdzīga situācija - "Warriors" uzvaru prognozē 90% aptaujāto, kamēr uz "Rockets" liek 10%. Par trešo vietu ģenerālmenedžeri paredz cīņu starp "Thunder" un "Jazz". Dāvja Bertāna pārstāvētā "Spurs" saņēmusi 2% balsu un dala 6./7. vietu ar "Trail Blazers".

30% aptaujas dalībnieku uzskata, ka par sezonas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP tiks atzīts "Lakers" jaunieguvums Lebrons Džeimss, bet par trim procentiem mazāk ticis "Warriors" superzvaigznei Kevinam Durentam. "Pelicans" spēka uzbrucēja Entonija Deivisa cerības tiek vērtētas ar 17%, bet pagājušās sezonas MVP Džeimss Hārdens saņēmis 10% balsu.

Savukārt uz jautājumu, ar kuru spēlētāju, ģenerālmenedžeri sāktu būvēt jaunu komandu, lielākā daļa atbildējusi - "Bucks" grieķu uzbrucējs Jannis Adetokunbo (30%). Tāpat trijniekā ticis Entonijs Deiviss (23%) un Kevins Durents (20%), bet pagājušās sezonas uzvarētājs Karls Entonijs Taunss no "Timberwolves" šogad netiek minēts vispār. Lebrons šajā vērtējumā saņēmis ceturto augstāko rādītāju (17%), bet aizvien ir līderis starp tiem, pret kuriem pretinieku treneriem jāveic lielākie taktiskie pielāgojumi. Turklāt šogad Džeimss uzvarējis daudz pārliecinošāk - ja pirms gada tie bija 48%, tad tagad jau 60% balsu.

Ģenerālmenedžeri uzskata, ka izlaušanās sezonu aizvadīs "Nuggets" aizsargs Džamals Marejs (20%), kuram šī būs trešā sezona līgā. "Lakers" uzbrucējs Brendons Ingrems un "Celtics" uzbrucējs Džeisons Teitums saņēmuši 10% balsu.

Par labāko līgas saspēles vadītāju pārliecinoši atzīts "Warriors" līderis Stefens Karijs (57%), bet tuvākais sekotājs Rasels Vestbruks ("Thunder") saņēmis vien 17% balsu. Labākais otrais numurs - vēl pārliecinošāk (73%) Džeimss Hārdens, vieglais uzbrucējs - Lebrons Džeimss (57%), spēka uzbrucējs un centrs - Entonijs Deiviss (attiecīgi 37% un 40%). Pirmo četru nosaukto pozīciju spēlētāji ir tie paši, kas pirms gada, bet centra pozīcijā Deiviss un Džoels Embīds ("76ers") apsteiguši Entoniju Taunsu.

Par labāko starpsezonā paveikto darbu atzīti "Lakers" darījumi (70%), bet Toronto tikusi pie 20%, un tas sasaucas arī ar jautājumu par labāko darījumu, piesaistot vienu konkrētu spēlētāju - Džeimsam 97% un Kavai Lenardam 3% balsu. Visnenovērtētākais darījums, ģenerālmenedžeru prāt, ir Tairīka Evansa došanās uz "Pacers" (13%), bet otro vietu dala virkne darījumu (Derouzens uz "Spurs", Pārkers uz "Bulls", Rendls uz "Pelicans", Šrēders uz "Thunder"). Tiek prognozēts, ka pārliecinoši progresējušākās komandas gods tiks "Lakers" (80%).

Par pārsteidzošāko darījumu nosaukts Demarkusa Kazinsa līgums ar "Warriors" (35%), seko Kavai Lenarda un Demāra Derouzena apmaiņa starp "Spurs" un "Raptors" (29%), kā arī Pola Džordža palikšana "Thunder" (19%). Salīdzinoši neilgu laiku pirms sezonas Džimija Batlera pieprasītā aizmainīšana no "Timberwolves" saņēmusi 6% balsu, kas ir ceturtais rādītājs.

Ja NBA pirmgadnieki neizrādīja cieņu Eiropas dārgakmenim Lukam Dončičam savā aptaujā, tad ģenerālmenedžeri gan - Dončičs saņēmis pārliecinoši lielāko balsu skaitu (43%) jautājumā par to, kurš būs labākais līgas debitants. Tiesa, jautājumā par to, kurš būs labākais spēlētājs no šogad draftētajiem, Dončičam trešais rezultāts (17%), bet pirmo vietu dala "Suns" centrs Deandrē Eitons un "Grizzlies" centrs Džerens Džeksons (abiem pa 27% balsu).

Par labāko veikumu draftā lielākās uzslavas "Clippers" (27%), kas maiņas darījumā tika pie "Hornets" ar 11. numuru izvēlētā aizsarga Šaja Gilgeusa-Aleksandra. Savukārt "Lakers" menedžments saņēmis atzinību (13%) par ukraiņu snaipera Svjatoslava Mihaiļuka draftēšanu otrajā kārtā ar kopējo 47. numuru.

Par pārliecinoši labāko spēlētāju, kurš nav ziemeļamerikānis, nosaukts Jannis Adetokunbo - 73% balsu. Otrais labākais ģenerālmenedžeru vērtējumā ir Latvijas valstsvienības un Ņujorkas "Knicks" spēka uzbrucējs Kristaps Porziņģis, kurš saņēmis 10% balsu. Trešo vietu dala Dončičs un Nikolā Jokičs ("Nuggets"), kuriem pa 7% balsu katram. Adetokunbo par labāko tika atzīts arī pirms gada, kad saņēma 69% balsu.

Ja Dončičs bija pārliecinošs līderis pirms gada nosauktajos labākajos spēlētājos ārpus NBA (69%), tad šobrīd šis gods ticis citam Madrides "Real" aizsargam Serhio Juļam (39%). Otrais labākais - Nando De Kolo no CSKA (29%), bet trešais - "Khimki" aizsargs Aleksejs Šveds (14%). Vēl balsis saņēmuši: Jans Veselijs ("Fenerbahce"), 18 gadus vecais R.Dž.Barets, kurš aizvadīs sezonu Dūka universitātē pirms nākamā gada drafta, Sidnejas komandā dzimtajā Austrālijā spēlējošais centrs Endrjū Boguts, kā arī itāliešu spēka uzbrucējs Nikolo Melli ("Fenerbahce").

Par labāko aizsardzības spēlētāju nosaukti divi - "Jazz" centrs Rūdijs Gobērs un "Raptors" uzbrucējs Kavai Lenards (abiem pa 37% balsu). Labākais perimetra spēlētājs aizsardzībā ir Lenards (60%), groza tuvumā - Gobērs (80%), bet visdaudzpusīgākais aizsardzības spēlētājs - Dreimonds Grīns no "Warriors" (53%). Labākā aizsardzības komanda ir "Jazz" (45%), tai seko "Celtics" (34%), "Warriors" (17%) un "Thunder" (3%).

Par labāko galveno treneri atzīts Breds Stīvens no "Celtics" (47%), bet "Spurs" leģendai Gregam Popovičam tikušas 30% balsu. Labākais galvenais treneris, kurš prot motivēt un menedžēt cilvēkus, ir Popovičs (47%), viņa māceklis Stīvs Kers no "Warriors" saņēmis otro lielāko balsu skaitu (20%), bet trešais ir jau pieminētais Stīvenss (17%). "Celtics" vadonis atzīts par labāko, kurš spēj veikt pielāgojumus spēles laikā (53%). Stīvs Kers izveidojis labāko uzbrukumu (40%), bet Kvins Snaiders ar Jūtas "Jazz" - labāko aizsardzību (33%).

Par labāko asistentu nosaukts Rons Adamss no "Warriors" (17%), bet Popoviča asistentam Etorem Mesinam tikušas 13% balsu. Tāpat kā pirms gada, arī šobrīd ģenerālmenedžeri redz, ka no šobrīd aktīvajiem spēlētājiem par labāko treneri nākotnē varētu kļūt "Rockets" saspēles vadītājs Kriss Pols (25%).

"Warriors" esot skatāmākā komanda līgā (60%), un tai ir arī vislielākās mājas spēļu priekšrocības (50%). Par komandu ar daudzsološāko kodolu, nosaukta Filadelfijas "76ers" (47%), bet ne pārāk tālu ir arī Bostona (33%). Par atlētiskāko spēlētāju atzīts Vestbruks (48%), par labāko metēju - Stefens Karijs (73%), par ātrāko ar bumbu - Vestbruks (50%), par labāko, kurš kustas bez bumbas - Klejs Tompsons ("Warriors", 53%). Labākā piespēlētāja gods ticis Lebronam (50%), labākajam rezervista gods - Lū Viljamsam no "Clippers" (41%). Par lielāko cīnītāju atzīts Stīvens Adamss ("Thunder", 33%), par labāko līderi un daudzpusīgāko - Lebrons (attiecīgi 30% un 63%). Lebrons arī tiek uzskatīts par spēlētāju ar lielāko spēles izpratni (IQ), saņemot 70% balsu. 40% ģenerālmenedžeru pēdējo sekunžu metienu uzticētu Durentam, 27% - Karijam, bet Lebrons būtu trešā izvēle (17%).

Izvēloties noteikumu, ko labprāt mainītu, ģenerālmenedžeri visvairāk balsu atdevuši izslēgšanas turnīra dalībnieku noteikšanai (nevis pa konferencēm, bet labākās 16 līgas komandas) - 18%. Drafta loterijas sistēmu mainīt vēlētos 14%, bet mazāk spēļu regulāro sezonu - 11%.

Ar visu balsojumu var iepazīties šeit: NBA.com 2018-19 GM Survey | NBA.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-10-03 19:47, pirms 6 gadiem
VoldinshGB rakstīja: Un kas bus Podrinkis?
Skabarka tavā acī!😂
, 2018-10-03 19:52, pirms 6 gadiem
VoldinshGB rakstīja: Un kas bus Podrinkis?
"Par pārliecinoši labāko spēlētāju, kurš nav ziemeļamerikānis, nosaukts Jannis Adetokunbo - 73% balsu. Otrais labākais ģenerālmenedžeru vērtējumā ir Latvijas valstsvienības un Ņujorkas "Knicks" spēka uzbrucējs Kristaps Porziņģis, kurš saņēmis 10% balsu."
, 2018-10-03 19:59, pirms 6 gadiem
Nu, dzīvosim-redzēsim, bet nav īsti loģiska pamatojuma Dončiča stumšanai uz šo balvu, ņemot vērā, ka JOPROJĀM nav NEVIENA spēle-pat ne pārbaudes-nospēlēta ar NBA komandu!? Turklāt, tas ka ir 100% skaidrs, fiziski viņam būs vairāki kritumi/kāpumi, gluži kā KO gadījumā utt!? Pēc redzētā vasaras līgā-tur ir vairāki, kas par šo balvu nopietni cīnīsies ar savu spēli-ne uzdāvinātām balvām Eiropā!!!
, 2018-10-03 20:00, pirms 6 gadiem
jocker rakstīja: "Par pārliecinoši labāko spēlētāju, kurš nav ziemeļamerikānis, nosaukts Jannis Adetokunbo - 73% balsu. Otrais labākais ģenerālmenedžeru vērtējumā ir Latvijas valstsvienības un Ņujorkas "Knicks" spēka uzbrucējs Kristaps Porziņģis, kurš saņēmis 10% balsu."
VIspār interesanti cipari.KP noteikti ir zaudējis procentus,jo par viņu daudzi jau piemirsuši,bet tajā pat laikā Jokičam vēl mazāk
, 2018-10-03 20:41, pirms 6 gadiem
Laikam piemirsts, ka Embīds nav ziemeļamerikānis. Baigi nepamatoti tik milzīgs procents negrieķim
, 2018-10-03 22:09, pirms 6 gadiem
viedoklis rakstīja: Nu, dzīvosim-redzēsim, bet nav īsti loģiska pamatojuma Dončiča stumšanai uz šo balvu, ņemot vērā, ka JOPROJĀM nav NEVIENA spēle-pat ne pārbaudes-nospēlēta ar NBA komandu!? Turklāt, tas ka ir 100% skaidrs, fiziski viņam būs vairāki kritumi/kāpumi, gluži kā KO gadījumā utt!? Pēc redzētā vasaras līgā-tur ir vairāki, kas par šo balvu nopietni cīnīsies ar savu spēli-ne uzdāvinātām balvām Eiropā!!!
NEVIENAM CITAM rookijam arī nav neviena NBA spēle nospēlēta. Pārbaudenes un SL neskaitās.
, 2018-10-03 22:30, pirms 6 gadiem
NEBŪS NE MVP LEBRONS, NE DONČICS LABĀKAIS RŪKIJS
, 2018-10-03 22:49, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: NEVIENAM CITAM rookijam arī nav neviena NBA spēle nospēlēta. Pārbaudenes un SL neskaitās.
Tiem citiem ir SL un pārbaudes spēle pret citiem NBA klubiem, kamēr virtulim nav NE viena, NE otra!? Un pat NCAA ir DAUDZ tuvāk NBA, nekā Eirolīga...
, 2018-10-03 23:18, pirms 6 gadiem
viedoklis rakstīja: Tiem citiem ir SL un pārbaudes spēle pret citiem NBA klubiem, kamēr virtulim nav NE viena, NE otra!? Un pat NCAA ir DAUDZ tuvāk NBA, nekā Eirolīga...
SL spēlē rezervisti un pārbaudenēs arī galvenie spēki nespēlē uz 100% tā kā tās spēles vari iebāzt sev dziļi vienā vietā, burger-rijēj. NCAA spēlē jaunieši, kas pēctam pat vairs neturpina profesionālo karjeru, Eirolīgā spēlē nobrieduši vīrieši un augstāks līmenis par tām spēlēm ir tikai NBA. Un tajā pašā NBA katru gadu varētu atrast pa kādai miskastes komandai, kas tankojas, kura būtu vājāka par daļu eirolīgas komandu.
Luka Dončičs un Pols Džordžs. Foto. AP. Scanpix
1

Dončičam 32+9 revanšā Losandželosā, Siakams lielisks uzvarā pār "Bucks"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadītas vairākas spēles. Vienā no tām Dalasas "Mavericks", pateicoties Lukas Dončiča 32 gūtajiem punktiem, viesos ar 96:93 pārspēja Losandželosas "Clippers". Indianas "Pacers" citā spēlē izdevās pārspēt bez Jaņņa Adetokunbo spēlējošo Milvoki "Bucks" un izlīdzināt rezultātu sērijā.
Dž. Dž. Rediks. Foto: GABRIELLA RICCIARDI / ESPN IMAGES
8

Rediks ir kandidāts uz Bertāna pārstāvētās "Hornets" galvenā trenera amatu

NBA klubs Šarlotas "Hornets", kurai ir līgums uz nākamo sezonu ar Dāvi Bertānu, meklē jaunu galveno treneri, un "Athletic" ziņo, ka kā kandidāts tiek izskatīts Dž. Dž. Rediks, bijušais NBA basketbolists, šobrīd TV personība un basketbola komentētājs.
Džeilens Bransons uzbrukumā. Foto. AFP. Scanpix
25

"Knicks" dramatiska uzvara, Marejs ar sirēnlauzi noslēdz atspēlēšanos pret "Lakers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie otrajām uzvarām pirmās kārtas sērijās tikušas Ņujorkas "Knicks" un Klīvlendas "Cavaliers", kas uzvarēja attiecīgi Filadelfijas "76ers" (104:101) un Orlando "Magic" (96:86). Arī čempione Denveras "Nuggets" tikusi pie otrās uzvaras sērijā – tā atspēlējās no -20 un, pateicoties Džamala Mareja uzvaras metienam, līdz ar spēles beigu signālu nokārtoja čempiones uzvaru pret Losandželosas "Lakers" (101:99).