Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dvaits Hovards pieķerts, ienesot Hjūstonas lidostā šaujamieroci

Rolands Eliņš

Dvaits Hovards pieķerts, ienesot Hjūstonas lidostā šaujamieroci
Dvaits Hovards
Foto: AFP/Scanpix

NBA kluba "Rockets" centra spēlētājs Dvaits Hovards iekļuvis nepatikšanās pagājušās nedēļas nogalē Hjūstonas lidostā, kad viņa ceļasomā atrasts pielādēts šaujamierocis. Policija, kura notikušo šonakt apstiprināja oficiāli, gan viņam apsūdzības nav izvirzījusi.

Dvaits Hovards, kurš astoņas reizes piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē, pagājušajā piektdienā tika aizturēts Džordža Buša vārdā nosauktajā Hjūstonas lidostā, kur pārmeklēšanas laikā viņa ceļasomā tika atrasts šaujamierocis. Neoficiāli un baumu līmenī par šo atgadījumu atsevišķi Ziemeļamerikas mediji vēstīja jau iepriekš, savukārt šonakt Hjūstonas polijas preses sekretārs Kese Smits to apstiprināja kā notikušu faktu.

Hovards esot pateicis policijai, ka ierocis pieder viņam, un viņam tika atļauts atdot ieroci, kā arī pēc tam iesēsties sev paredzētajā reisā. Nekādas kriminālas apsūdzības Hovardam netika izvirzītas, jo saskaņā ar Teksasas štata likumiem personas ar attiecīgo atļauju drīkst pārnēsāt šaujamieročus, turklāt sākot ar 2016. gada pirmo janvāri šis likums tiks vēl paplašināts, sniedzot papildu iespējas ieroču īpašniekiem.

Kese Smits norādījis, ka Hjūstonas lidostā cilvēki ar šaujamieročiem tiek aizturēti visai bieži, un Hovarda gadījums, kad apsūdzības netiek izvirzītas, ne ar ko īpašu neizceļas, turklāt pagājušā gada laikā par šādu pārkāpumu piespriesti vien pāris sodi.

Tiesa, Hovardu, visticamāk, problēmas no NBA vai savas "Rockets" komandas. "Rockets" paziņojusi, ka nesniegs nekādus komentārus līdz nebūs ievākusi visu vajadzīgo informāciju. NBA jau ir pieredze saistībā ar savu spēlētāju iekļūšanu nepatikšanās ar šaujamieročiem un iespējams, ka Hovards varētu saņemt disciplinārsodu vai arī izlaist dažas sezonas pirmās spēles.

Pats spēlētājs, kurš tiek uzskatīts par vienu no labākajiem NBA centriem un pagājušajā sezonā viņš vidēji spēlē guva 15.8 punktus un savāca 10.5 atlēkušās bumbas, ESPN centieniem uzzināt viņa viedokli par notikušo neatsaucās.

Izmantotie resursi:
Dwight Howard of Houston Rockets detained at...

  +3 [+] [-]

, 2015-09-03 10:33, pirms 9 gadiem
Ieiet lidostā ar ieroci ir ''nekas īpašs''. Tajā ziņā tā valsts ir pilnīgs sviests.

  -1 [+] [-]

, 2015-09-03 10:58, pirms 9 gadiem
Un ar ko šī ziņa ir tik īpaša?

  +5 [+] [-]

, 2015-09-03 11:03, pirms 9 gadiem
būtu lidostā ar pielādētu ieroci iegājis kāds civilais iedzīvotājs - labākajā gadījumā_apcietinātu, sliktākajā_uz vietas piežmiegtu..... bet tas tak Howards - nekas īpašs. Kur tad slavenā āmīšu demokrātija - viens sēdētu, citam nekas.... nba špīleriem vispār normāla visatļautība - brauc šmigā, vicina stroķus ģērbtuvēs, ienes tos lidostā, mūžīģi visi zem zaļā - arī pie stūres, sit skuķus untt... tā var turpināt un turpināt.

     [+] [-]

, 2015-09-03 11:10, pirms 9 gadiem
bosslv rakstīja: būtu lidostā ar pielādētu ieroci iegājis kāds civilais iedzīvotājs - labākajā gadījumā_apcietinātu, sliktākajā_uz vietas piežmiegtu..... bet tas tak Howards - nekas īpašs. Kur tad slavenā āmīšu demokrātija - viens sēdētu, citam nekas.... nba špīleriem vispār normāla visatļautība - brauc šmigā, vicina stroķus ģērbtuvēs, ienes tos lidostā, mūžīģi visi zem zaļā - arī pie stūres, sit skuķus untt... tā var turpināt un turpināt.
Tādas nu ir to bagāto un slavenu priviēģijas, bet parasti šai dzīvei ir arī daudzas sliktās puses, ko tu drošvien arī saproti

  +1 [+] [-]

, 2015-09-03 11:28, pirms 9 gadiem
pie tēvoča Sema nedrīkst atņemt ieročus :
baltajiem - tāpēc ka melnie uzreiz skries virsū
melnajiem - lai var viegli pie naudas tikt, strādāt tak negribas
Dvaitam gan nevajadzētu žēloties par naudas trūkumu, vairāk lielummānija puisim

  -1 [+] [-]

, 2015-09-03 11:30, pirms 9 gadiem
vins jau nav kkads kriminalists,bet slaveniba kam jaizsargajas.vinam ierocis bija soma nevis vins saudijas ar vinu pa lidostu.diezgan logiski ka vis ok

  -1 [+] [-]

, 2015-09-03 11:56, pirms 9 gadiem
Bik nesapratu- ienesa lidostā un taisījās vēl ar visu stroķi lidot un tas būtu atļauts? Vai vnk bija kādu sagaidīt vai ko?!

  +1 [+] [-]

, 2015-09-03 11:59, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Bik nesapratu- ienesa lidostā un taisījās vēl ar visu stroķi lidot un tas būtu atļauts? Vai vnk bija kādu sagaidīt vai ko?!
Gan jau, ka šis uz savu privāto lidmašīnu gājis

     [+] [-]

, 2015-09-03 12:26, pirms 9 gadiem
Dzhony'sTeamate rakstīja: Gan jau, ka šis uz savu privāto lidmašīnu gājis
Howard was allowed to board a later flight.

  +1 [+] [-]

, 2015-09-03 14:32, pirms 9 gadiem
Pasaule tagad ir traka. Tepat vācijā pazīstamais bokseris Čars aizgāja uz makdonaldu bez stroķa - un lūdzu, kāds cits bija paņēmis līdzi...