Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Porziņģis pēc "play-off" sasniegšanas: "Šis ir nevis sprints, bet maratons"

Porziņģis pēc "play-off" sasniegšanas: "Šis ir nevis sprints, bet maratons"
Kristaps Porziņģis bloķē Devina Bukera metienu. Foto: AP/Scanpix

Neskatoties uz vēl vienu sāpīgu zaudējumu, jubilāra Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda svētdien oficiāli garantēja vietu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā, latvietim uzsverot, ka viss vēl ir tikai priekšā.

"Mavericks" ar 115:117 piekāpās Fīniksas "Suns", līdz ar to Teksasas vienība zaudējusi abos mačos pēc NBA sezonas atsākšanās. Vienība bez uzvarām oficiālās spēlēs ir jau 144 dienas, bet vismaz varēja svētdien priecāties par oficiālu iekļūšanu izslēgšanas turnīrā - pirmoreiz kopš 2016. gada. Tā Rietumu konferencē vairs nevar nokrist zemāk par septīto vietu.

"Tas ir nozīmīgi," par vietu izslēgšanas turnīrā teica "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails. "Mēs esam priecīgi par to. Protams, mums patiktu tur vietu nodrošināt ar pašiem savu uzvaru. Garantēt septīto vietu ir labi, bet mēs ieradāmies šeit, lai celtos uz augšu."

"Tāds bija mūsu sezonas mērķis - iekļūt izslēgšanas turnīrā," pauda viens no "Mavericks" līderiem Luka Dončičs, kuram svētdien bija 40 punkti, 11 rezultatīvas piespēles un astoņas atlēkušās bumbas. "Nav nozīmes, kas nāk pretī, tu vēlies uzvarēt. Mēs mācīsimies no savām šodienas kļūdām, sākot otro puslaiku jābūt spēcīgākiem un fiziskākiem."

Pēdējās sekundēs Porziņģim bija iespēja ar tālmetienu izraut uzvaru, bet viņš kļūdījās. Tas šajā spēlē bija tipiski "Mavericks", kas trāpīja vien sešus no 31 trejača, turklāt otrajā puslaikā šī attiecība bija 1/18.

"Mūsu mērķis bija iekļūt izslēgšanas turnīrā un mēs to sasniedzām," saka 30 punktus sametušais latvietis. "Mēģināsim uzvarēt katrā spēlē, kas mums atlikusi regulārajā turnīrā, un tad skatīsimies, kur tas mūs novedis. Šis nav sprints. Šis ir maratons. Šādām spēlēm mums ir jākļūst kā motivācijai, lai kļūtu labāki. Šis ir vēl viens smags zaudējums, bet tā ir daļa no procesa. Neļausim, lai šādas spēles atkārtojas."

Pēdējās piecās spēlēs (arī pirms pārtraukuma) "Mavericks" trešajās ceturtdaļās kopā apspēlēta par 26 punktiem. Vienība šajā laikā spējusi izcīnīt tikai vienu uzvaru.

"Acīmredzams, ka šajā mačā uzvarētājs tika noteikts trešajā ceturtdaļā," secina Kārlails. "Mēs paveicām labas lietas ceturtajā, bet, kad spēlē tik vāji trešajā, nepieciešams atgūt pārāk daudz. Otro puslaiku iesākām ar vairākiem vājiem uzbrukumiem un viss aizgāja mums sliktā virzienā."

No 2016. gada sastāva "Mavericks" rindās palikuši vienīgi Hosē Huans Barea un Dvaits Pauels. Tikmēr pamatsastāva spēlētāji Dončičs, Porziņģis un Dorians Finlijs-Smits šosezon debitēs izslēgšanas turnīrā.


Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.