Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Slovēņiem trešais NBA spēlētājs: "Nuggets" paraksta līgumu ar Čančaru

Andrejs Siliņš

Slovēņiem trešais NBA spēlētājs: "Nuggets" paraksta līgumu ar Čančaru
Vlatko Čančars. Foto: FIBA

Tāpat kā Latvijai, arī Slovēnijai no nākamās sezonas būs trīs spēlētāji Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) - Denveras "Nuggets" klubs parakstījis līgumu ar 22 gadus veco uzbrucēju Vlatko Čančaru.

"Nuggets" aizrunāja tiesības uz Čančaru 2017. gada draftā, izvēloties vieglo uzbrucēju ar 49. numuru otrajā kārtā. Abas puses vienojās, ka spēlētājam jāpaliek Eiropā, lai turpinātu pilnveidoties un nobriest - sekoja vēl viena sezona Belgradas "Mega Bemax", bet pagājušajā sezonā Čančars pārstāvēja Spānijas ACB līgas klubu "San Pablo Burgos".

34 spēlēs ACB līgā pagājušajā sezonā Čančars vidēji 23 minūtēs guva 10,0 punktus, izcīnīja 3,7 atlēkušās bumbas un atdeva 1,2 rezultatīvas piespēles. Šovasar Čančars pārstāvēja "Nuggets" Lasvegasas vasaras līgā, vidēji gūstot 8,8 punktus, izcīnot 4,3 bumbas pie groziem un atdodot 2,3 piespēles.

206 centimetrus garais basketbolists pārstāvēja Slovēnijas izlasi jau 2017. gada Eiropas čempionātā, kad slovēņi kļuva par Eiropas čempioniem. Tiesa, pašam tobrīd tikai 20 gadus vecajam Čančaram toreiz bija maza loma (vidēji 14 minūtēs 2,4 punkti). Pasaules kausa kvalifikācijā Čančars jau spēlēja nozīmīgāku lomu, vidēji 25 minūtēs gūstot 11,1 punktu un izcīniot 3,3 bumbas. Spēlēs pret Latviju Čančars guva attiecīgi astoņus un deviņus punktus.

Slovēnijai nākamajā sezonā būs trīs NBA spēlētāji - 12. sezonu pēc kārtas aizvadīs Gorans Dragičs, kurš aizvien pārstāvēs Maiami "Heat", bet otro sezonu aizvadīs Luka Dončičs, kurš spēlēs kopā ar Kristapu Porziņģi Dalasas "Mavericks" rindās. Kopumā Čančars būs jau 11. slovēņu spēlētājs NBA (vēl viens ir amerikānis Entonijs Rendolfs, kurš dzimis Vācijā, bet kopš 2017. gada ir arī Slovēnijas pilsonis).

  +1 [+] [-]

, 2019-08-03 10:04, pirms 5 gadiem
Siliņ, 20 gadīgam džekam 14 minūtes ir maza loma komandā? Tā ir gandrīz pusotra ceturtdaļa.Tad sanāk tiem kam bija vidēji 3-4 minūtes laukumā tie principā nemaz komandā nebija? Un tu vēl esi LV izlases spēlētāja brālis. Lai brālis tevi pamāca.