Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Vests: ""Clippers" un "Lakers" fināls uzstādītu jaunus TV reitingu rekordus"

Andrejs Siliņš

Vests: ""Clippers" un "Lakers" fināls uzstādītu jaunus TV reitingu rekordus"
Džerijs Vests. Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) leģenda Džerijs Vests izteicies, ka vislabprātāk Rietumu konferences finālā sagaidītu abu Losandželosas komandu dueli - "Lakers" pret "Clippers".

Vests visu spēlētāja karjeru pavadīja tikai "Lakers" rindās - 14 sezonas. 1969. gadā Vesta "Lakers" finālsērijā ar 3-4 atzina Bostonas "Celtics" pārākumu, taču, vidēji gūstot 38 punktus, tieši Vests saņēma fināla MVP balvu. Tas aizvien ir vienīgais gadījums NBA vēsturē kad finālsērijas MVP saņēmis zaudētāju komandas spēlētājs. Savu vienīgo NBA gredzenu Vests izcīnīja trīs gadus vēlāk - 1972. gadā.

Pēc spēlētāja karjeras Vests kļuva par funkcionāru, ilgus gadus strādāja "Lakers", tostarp bija atbildīgs par Kobes Braientu iegūšanu, vēlāk palīdzēja Goldensteitas "Warriors" no līgas izsmiekla pārtapt par čempionu dinastiju, bet kopš 2017. gada ir "Clippers" konsultants.

"Tas būtu neticami labi basketbolam, ja atrastos veids, kā "Lakers" un "Clippers" varētu izspēlēt Rietumu konferences finālu," Vests cer, ka koronavīrusa pandēmijas dēļ apturētā sezona tomēr vēl atsāksies. "Domāju, ka mēs redzētu rekordus TNT [televīzijas] reitingos. [Lielākā daļa] skatītāju justu līdzi "Lakers", bet viss kārtībā. Ir briesmīgi vienkārši sēdēt, kad nav iespējas just līdzi nevienam."

Sezonas apturēšanas brīdī Rietumu konferences vadībā bija "Lakers" ar 49 uzvarām un 14 zaudējumiem, bet "Clippers" ar 44 panākumiem un 20 neveiksmēm ieņēma otro pozīciju. Tiesa, tikai par vienu uzvaru mazāk bija Denveras "Nuggets". Visas līgas līdere tikmēr bija Austrumu konferencē spēlējošā Milvoki "Bucks" (53-12), bet vairāk uzvaru nekā "Clippers" bija arī otrajā vietā esošajai Toronto "Raptors" (46-18).

Izmantotie resursi:
NBA TV

  -1 [+] [-]

, 2020-05-03 15:29, pirms 4 gadiem
tiešām Goldensteita bija līgas izsmiekls ?

     [+] [-]

, 2020-05-04 21:29, pirms 4 gadiem
Bija bija izsmiekls līdz 7.gadam, kad pārsteidza mavericks ar mūsu Biedriņu sastāvā - ar nostaļģiju paskatos hailaitus - un no 8.-12.gadam arī bija padibenes.