Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Lai atsāktu sezonu, NBA būs vajadzīgi aptuveni 15 000 testu

Andrejs Siliņš

Lai atsāktu sezonu, NBA būs vajadzīgi aptuveni 15 000 testu
Foto: AP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vadība arvien vēlas pabeigt sezonu, taču brīdī, kad tas varētu notikt, būs nepieciešams milzīgs skaits koronavīrusa testu - aptuveni 15 000.

Testu ražotāji apliecinājuši, ka šādu skaitu testu iespējams saražot, taču tai pašā laikā nevar garantēt, ka NBA pasūtījuma dēļ neciestu iespēja saražot nepieciešamo skaitu pārējai ASV sabiedrībai. NBA komisārs Adams SIlvers noskaņots saprātīgi un negrasās veikt šādu pasūtījumu, kamēr ir tik milzīgs pieprasījums pēc testiem pārējā sabiedrības daļā.

Iepriekš kļuva zināms, ka maijā nenotiks NBA drafta loterija un pirmsdrafta fiziskās pārbaudes, kas, visticamāk, nozīmēs arī paša drafta pārcelšanu. NBA vadība arī arvien vairāk nosveras par labu plānam nākamās sezonas sākumu pārcelt uz decembri. Sezonas sākuma pārcelšana uz vēlāku laiku palielina iespēju, ka spēles varētu aizvadīt pie pilnām tribīnēm.

Ja šī sezona tiks izspēlēta līdz galam un noslēgsies septembrī vai pat oktobrī, nākamās sezonas pārcelšana par pāris mēnešiem ir neizbēgama. 2020./2021. gada sezona tādā gadījumā beigtos jūlijā vai augustā, kas savukārt būtu smags trieciens Tokijas olimpisko spēļu basketbola turnīram, kas paredzēts tieši šajā laikā. Jāatgādina, ka NBA vadība apspriedusi ideju par šāda sezonas formāta ieviešanu pastāvīgi, nevis tikai pandēmijas dēļ, kas varētu atstāt lielu iespaidu uz FIBA kalendāru.

NBA sezona tika pārtraukta 11. martā.

Izmantotie resursi:
ESPN