Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Slovēniju līdz EČ titulam aizvedušais Kokoškovs kļūs par "Suns" galveno treneri

Ints Megnis
Ints Megnis

Slovēniju līdz EČ titulam aizvedušais Kokoškovs kļūs par "Suns" galveno treneri
Igors Kokoškovs
Foto: nba.com

Serbu speciālists Igors Kokoškovs, kurš pagājušā gada septembrī aizveda Slovēniju līdz sensacionālam Eiropas čempiontitulam, kļūs par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Fīniksas "Suns" galveno treneri. Līdz ar to viņš būs pirmais galvenais treneris NBA vēsturē, kurš dzimis un uzaudzis ārpus Ziemeļamerikas.

Pēc neveiksmīgās sezonas, kurā izcīnīta tikai 21 uzvara un ieņemta pēdējā vieta Rietumu konferencē, "Suns" aktīvi meklēja jaunu galveno treneri. Pozīcija turklāt bijusi vakanta jau kopš sezonas sākuma - Ērls Vatsons no darba tika atbrīvots pēc trim mačiem, atlikušo sezonas daļu komandu kā pagaidu galvenajam trenerim vadot Džejam Triāno.

Jau ilgāku laiku par vienu no reālākajiem kandidātiem uz galvenā trenera vietu tika uzskatīts serbs Igors Kokoškovs. Lai gan Kokoškovam kopš 2010. gada ir arī ASV pilsonība, speciālists dzimis, audzis, mācījies un sācis trenera karjeru tieši Serbijā. Pēdējos 18 gadus Kokoškovs bijis asistents dažādos NBA klubos - Losandželosas "Clippers", Detroitas "Pistons", Fīniksas "Suns", Klīvlendas "Cavaliers", Orlando "Magic" un Jūtas "Jazz". 2000. gadā viņš kļuva par pirmo neamerikāni, kurš NBA strādā par trenera palīgu, turklāt vēl gadu pirms tam līdzīgu panākumu sasniedza arī NCAA.

Zīmīgi, ka šī gada NBA draftā ar pirmo numuru, visticamāk, tiks izvēlēta slovēņu zvaigzne Luka Dončičs. "Suns" vienība būs lielākā favorīte uz pirmo numuru, tomēr drafta loterija gaidāma vien 15. maijā.

"Suns" vienībā viņš strādāja no 2008. līdz 2013. gadam, savukārt Soltleiksitijas komandā Kokoškovs darbojas trešo sezonu, asistējot galvenajam trenerim Kvinam Snaideram, kurš iepriekš izteicās, ka simtprocentīgi atbalstītu "Suns" vēlmi nolīgt Kokoškovu.

Tagad "Suns" komanda pavēstījusi, ka Kokoškovs darba pienākumus sāks pildīt pēc "Jazz" sezonas beigām, jo tā šobrīd ir sasniegusi Rietumu konferences pusfināla sēriju, kuras otrajā mačā trešdien viesos uzvarēja favorīti Hjūstonas "Rockets".

"Igors visā savā basketbola karjerā bijis pionieris un mūsu klubam sniegs ļoti lielu augstākā līmeņa trenēšanas pieredzi. Viņš bijis viens no pirmajiem neamerikāņu treneru palīgiem gan NCAA, gan NBA, kā arī aizveda Slovēnijas izlasi līdz Eiropas čempionu titulam, kas bija pirmais panākums valsts vēsturē," apkopojis "Jazz" vienības ģenerālmenedžeris Raiens Makdono.

2004. gadā ar Detroitas "Pistons" vienību Kokoškovs kļuva par NBA čempionu.

Kā galvenais treneris Kokoškovs strādājis tikai jaunatnes basketbolā, vienu sezonu Serbijā ar pieaugušo komandu un izlašu līmenī. Tajā Kokoškovs vadījis Gruziju un Slovēniju, bet asistenta lomā - arī Serbijas un Melnkalnes izlasi. Gruzijas izlasi Kokoškovs ieveda Eiropas čempionāta elitē un vadīja trijos finālturnīros (2011, 2013, 2015).

Pirms diviem gadiem Kokoškovs tika izcelts par Slovēnijas galveno treneri, vispirms aizvadīja perfektu kvalifikācijas turnīru (6-0) un pēc tam sekoja vēl izcilāks 2017. gada finālturnīrs - deviņas uzvaras deviņās spēlēs un Eiropas čempiontituls. Ceļā uz titulu Kokošova vadītie slovēņi ceturtdaļfinālā uzveica Latviju.

Līdz ar jaunā kvalifikācijas formāta ieviešanu Kokoškovs bija spiests pamest galvenā trenera posteni izlasē, taču aizvien veic konsultanta pienākumus.

Izmantotie resursi:
Phoenix Suns hire Igor Kokoskov as new head...

  +5 [+] [-]

, 2018-05-03 08:55, pirms 6 gadiem
Tagad jau tiešām nelaidīs garām Luku,lai draftētu Aytonu

     [+] [-]

, 2018-05-03 09:07, pirms 6 gadiem
Raksts par slovenijas treneri, bet video par to ka divi melnie lecas Sportacentrs logika

  +1 [+] [-]

, 2018-05-03 09:32, pirms 6 gadiem
Vispār iespaidīgi sasniegumi šim trenerim! Lai veicas!

Es vispār nezkapēc biju domājis, ka Deivids Blats arī ir eiropas treneris, bet nekā

  +2 [+] [-]

, 2018-05-03 10:06, pirms 6 gadiem
Kā jau te iepriekš izteicos - tagad par visiem 100% var apgalvot, ka Suns ies pēc Dončiča. Kopā ar Benderu veidos lielisku jauno Eiropas talantu duo + , protams, Bukers.

  +4 [+] [-]

, 2018-05-03 10:26, pirms 6 gadiem
Savulaik Bagatskis teica, ka nekad neviens Eiropas treneris NBA netrenēs... Pārāk daudz pļāpā tas Bagijs - vienmēr visu un par visiem zin labāk kā citi. Tagad aptaisījās ar savu prognozi. Priekā!

  +2 [+] [-]

, 2018-05-03 11:19, pirms 6 gadiem
with first pick the Pheonix Suns select Luka Dončic from Slovenia

  +4 [+] [-]

, 2018-05-03 11:33, pirms 6 gadiem
Ivijis rakstīja: Vispār iespaidīgi sasniegumi šim trenerim! Lai veicas!

Es vispār nezkapēc biju domājis, ka Deivids Blats arī ir eiropas treneris, bet nekā
Dzimis Bostonā, žīdu ģimenē, 20+ gadu vecumā pārvācās uz Izraēlu - pēc universitātes.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-03 12:09, pirms 6 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Savulaik Bagatskis teica, ka nekad neviens Eiropas treneris NBA netrenēs... Pārāk daudz pļāpā tas Bagijs - vienmēr visu un par visiem zin labāk kā citi. Tagad aptaisījās ar savu prognozi. Priekā!
Vispār Bagijam nav izredžu arī iet šo ceļu? Caur NCAA kā asistents, un pēc tam tālāk uz NBA?

  -1 [+] [-]

, 2018-05-03 12:30, pirms 6 gadiem
Mjaaa,ja Bagijs buutu bijis gudraaks,pareizi buutu nokomplekteejis izlasi un talontiigaak novadijis,tad varbuut tagad vinhs buutui aicinaats uz NBA...,bet tagad atrodas pie sasistas siles ,neviens neveiksminieku nenjem

  +1 [+] [-]

, 2018-05-03 12:47, pirms 6 gadiem
norden rakstīja: Mjaaa,ja Bagijs buutu bijis gudraaks,pareizi buutu nokomplekteejis izlasi un talontiigaak novadijis,tad varbuut tagad vinhs buutui aicinaats uz NBA...,bet tagad atrodas pie sasistas siles ,neviens neveiksminieku nenjem
Nu izbeidz! Paskaties cik jau ilgi Kokoškovs ņemas pa NBA,kā palīgs!

     [+] [-]

, 2018-05-03 12:53, pirms 6 gadiem
Ivijis rakstīja: Vispār Bagijam nav izredžu arī iet šo ceļu? Caur NCAA kā asistents, un pēc tam tālāk uz NBA?
Kokoškovs ilgus gadus un pacietīgi uz to gāja no pašas apakšas. Sāka ne jau kā pirmais asistents. Tādu komandās ir daudz. Cik zinu, Bagijs bija cerējis, ka pēc EČ viņam dos top asistenta darbu, bet nekā. Īpaši variantus pašreiz neredzu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-05-03 13:36, pirms 6 gadiem
Žēl, ka Bagijs nevilka līdzi Latvijas izlases līmenim, padomju skola. Reāli Eiropas čempī bija 2 "jaunā viļna" izlases, pārējie favorīti turējās ar vakardienas vecajiem kadriem. Latvija -Slovenija bija īstais fināls un čempja lieliskākā spēle. Laikam vajag vēl 20 gadus, lai izaugtu arī patiesi brīvu un nacionālu treneru paaudze,

     [+] [-]

, 2018-05-03 15:25, pirms 6 gadiem
Autor, cik klašu izglītība tev ir? pat virsrakstā nespēj komatus salikt!!!

     [+] [-]

, 2018-05-03 16:08, pirms 6 gadiem
norden rakstīja: Mjaaa,ja Bagijs buutu bijis gudraaks,pareizi buutu nokomplekteejis izlasi un talontiigaak novadijis,tad varbuut tagad vinhs buutui aicinaats uz NBA...,bet tagad atrodas pie sasistas siles ,neviens neveiksminieku nenjem
mjā, reāli gudri pateikts. Nez ko varēja labāk nokomplektēt mūsu izlasē? Kur tad bija tie slēptie talantu resursi, ko Bagatskis noignorēja? Mēs zaudējām nākamajiem Eiropas čempioniem ļoti līdzīgā spēlē, kur ļoti daudz ko izšķīra talanta un pieredzes trūkums, spēlētāju kļūdas un neiemestie metieni. Es spēli pret Slovēniju esmu noskatījies vairākas reizes, neredzu tur nekādi to, ka tieši treneru kļūdas izšķīra spēles likteni. Vajag mazliet atzīt un skatīt realitāti, pretī bija komanda, kas nezaudēja ne reizi, turklāt spēlējot pret visām top komandām, Spāniju, Franciju, serbiju

     [+] [-]

, 2018-05-03 17:07, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: Tagad jau tiešām nelaidīs garām Luku,lai draftētu Aytonu
ko tad Suns darīs ar Bukeru ? čalim arī tikai 22 gadi un spēlē tajā pašā pozīcijā kur Dončičš. Varbūt Dončičam dotu vadīt saspēli?

     [+] [-]

, 2018-05-03 20:45, pirms 6 gadiem
Siliņam laikam ar svētkiem visas dienas jau sāk jukt.
CLE - TOR
Sērijas otrā spēle paredzēta naktī uz sestdienu.

GSW - NOP
Sērijas trešais mačs paredzēts naktī uz svētdienu Ņūorleānā.

Kas tās pa normālām kļūdām?

     [+] [-]

, 2018-05-03 21:08, pirms 6 gadiem
ventilators rakstīja: ko tad Suns darīs ar Bukeru ? čalim arī tikai 22 gadi un spēlē tajā pašā pozīcijā kur Dončičš. Varbūt Dončičam dotu vadīt saspēli?
Bookers ir shooting guard. Viņš var arī pa point guard.

     [+] [-]

, 2018-05-03 21:52, pirms 6 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Siliņam laikam ar svētkiem visas dienas jau sāk jukt.
CLE - TOR
Sērijas otrā spēle paredzēta naktī uz sestdienu.


GSW - NOP
Sērijas trešais mačs paredzēts naktī uz svētdienu Ņūorleānā.

Kas tās pa normālām kļūdām?
Kā tev HOU drātīte?
Atliek cerēt, ka CP3 nav no LAC lāstu paņēmis līdzi!

     [+] [-]

, 2018-05-03 22:25, pirms 6 gadiem
valjero rakstīja: Kā tev HOU drātīte?
Atliek cerēt, ka CP3 nav no LAC lāstu paņēmis līdzi!
Kā kā... ko padarīt. Bij un izbija zāģis