Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Taunss ierodas Ņujorkā pie Porziņģa pēc revanša

Rolands Eliņš

Taunss ierodas Ņujorkā pie Porziņģa pēc revanša
Kristaps Porziņģis un Karls Entonijs Tauns
Foto: Ņujorkas "Knicks" kolāža

Sezonas otro un pēdējo maču pret Minesotas „Timberwolves” šonakt 2:30 aizvadīs Kristaps Porziņģis un Ņujorkas „Knicks”, kamēr Dāvis Bertāns un „Spurs” 3:30 uzņems „Wizards”.

Pirms divām dienām Ņujorkas „Knicks” gandrīz izlaida drošu uzvaru ārā no rokām, un tikai Karmelo Entonija metiens pēdējā sekundē ļāva izvairīties no papildlaika pret „Timberwolves”. Entonijs ar šo metienu lieku reizi atgādināja, ka ir elites līmeņa spēlētājs, taču tāpat arī nevarēja pamanīt, ka spēles pirmās 47 ar pusi minūtes nekādi nebija stāsts par Entoniju. Tas bija stāsts par Kristapu Porziņģi un Karlu Entoniju Taunsu.

Kamēr Porziņģis guva 29 punktus, atkārtojot savas NBA karjeras trešo rezultatīvāko spēli, Taunss sameta 47 punktus, bez žēlastības izmantojot „Knicks” neprasmi apturēt viņu bez noteikumu pārkāpuma. Taunss arī savāca 18 atlēkušās bumbas, kamēr Porziņģis jau atkal trāpīja trīs tālmetienus. Visās trijās savstarpējās spēlēs pret "Timberwolves" Porziņģis līdz šim uzvarējis, taču vienmēr visai sīvā cīņā (106:104, 103:95, 107:102). Savukārt Taunsam spēlēs pret Ņujorku un Porziņģi izdevies gūt jau pieminētos 47 punktus, kā arī 25 un 24 punktus pagājušās sezonas spēlēs.

Neskatoties uz „Knicks” centra Žoakima Noā nespēlēšanu potītes traumas dēļ, Porziņģis pret Taunsu tiešā divcīņā iesaistījās reti, par ko pats latvietis pēcspēles intervijā pauda nelielu nožēlu. Par Noā iziešanu laukumā šonakt pagaidām vēl nav skaidrības, taču ASV basketbola apskatnieki norāda, ka viņš tik un tā pagaidām nav būtiski uzlabojis „Knicks” aizsardzību.

Tāpat spēlē pret „Timberwolves” ne to labāko sniegumu parādīja Deriks Rouzs, kurš otrā puslaika sākumā ātri nopelnīja trīs piezīmes, kuru dēļ Taunss un „Wolves” varēja izvērsties uzbrukumā, pēc katra „Knicks” pārkāpuma līdz pat ceturtdaļas beigām izpildot soda metienus. Savukārt spēles pēdējās minūtēs treneris Džefs Hornačeks nekautrējās Rouzu izteiksmīgi nosēdināt rezervē. „Jums jāvaicā trenerim, kāpēc tā,” izteicās Rouzs. „Es vienkārši izpildu viņa rīkojumus, tāpēc nav korekti vaicāt man, kāpēc tiku nosēdināts rezervē pēdējās minūtēs.”

„Knicks” uzvaras galvenais iemesls bija veiksmīgā rezervistu darbība. Kamēr Minesotas rezervisti kopā guva nieka piecus punktus, Ņujorka sagaidīja pienesumu veselu 43 punktu apjomā. Lietuvietis Mindaugs Kuzminsks trāpīja četrus tālmetienus, ko no viņa varbūt katrā spēlē nevarēs sagaidīt, bet Brendons Dženingss guva 12 punktus un izdalīja septiņas rezultatīvas piespēles. Tikmēr Minesotai katra rezervista iziešana laukumā bija acīmredzams kvalitātes kritums laukumā.

„Timberwolves” viesos pagaidām uzvarējusi tikai divās spēlēs no deviņām, kamēr „Knicks” var lepoties ar savā laukumā visai pieklājīgu uzvaru bilanci 7-3. Tiesa, Minesotas sakarā gan nedrīkst aizmirst, ka tai nākas lielāko daļu savu maču aizvadīt Rietumu konferencē, turklāt gūto un ielaisto punktu ziņā „Timberwolves” ir pat priekšā Porziņģa komandai. „Knicks” vidēji spēlē zaudējusi ar 3.1 punktu starpību, kamēr „Timberwolves” tikai ar 1.0, kas priekš konferences priekšpēdējās vietas ir pārsteidzoši augstais septītais labākais rādītājs Rietumu konferencē.

Savukārt Dāvis Bertāns un „Spurs” mēģinās izvairīties no kārtējās neveiksmes savā laukumā. Ja izbraukumā „Spurs” paņēmusi maksimumu (11 spēlēs 11 uzvaras), mājās gūtas tikai četras uzvaras astoņās spēlēs. Šonakt viesos ieradīsies „Wizards”, kuras bilance izbraukumā ir pavisam pieticīga (1-6), un sezonas pirmajā savstarpējā spēlē ar 112:100 uzvarēja Sanantonio.

Bertāns iepriekšējā mačā pret Vašintonu nospēlēja 11 minūtes un punktus neguva. Taču pēdējās piecās spēlēs Bertāns trīsreiz pārsniedzis septiņu punktu robežu, turklāt izcēlies ar lielisku metienu precizitāti 70% apmērā.

„Spurs” iepriekšējā mačā nepiedalījās Tonijs Pārkers, Pau Gazols un Manu Džinobili, kuriem visiem šonakt vajadzētu atgriezties ierindā, taču atpūtu varētu izpelnīties Kavai Lenards vai Lamarkuss Oldridžs. „Spurs” nodomus gan paredzēt grūti, un tas taps skaidrs tikai dažas stundas pirms spēles sākuma, taču šobrīd „Spurs” ir pieejami visi spēlētāji, kas nozīmē, ka Bertāns rezervistu hierarhijā ieņem vietu ārpus pirmā piecinieka nomaiņas, proti, vispirms laukumā dodas Diveins Dedmons un Deivids Lī, kamēr Bertāns vēlāk un atkarībā no spēles gaitas.

Tikmēr pārliecinoši labākais „Spurs” rezervists ir Petijs Milzs, kurš sezonas sākumā arī kļuvis par komandas labāko saspēles vadītāju, pagaidām visai pārliecinoši pārspējot Pārkeru. Milzs gan sākumsastāvā nedodas, taču viņa nākšana laukumā vienmēr saasina spēles ritējumu, un viņš bija galvenais iemesls „Spurs” iepriekšējai uzvarai Dalasā, kurā Austrālijas aizsargs izcēlās ar 23 punktiem.

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

1 2 3 4 5 6 7 232 komentāri

     [+] [-]

, 2016-12-02 18:42, pirms 7 gadiem
NY uzvarēs 106:92

  +3 [+] [-]

, 2016-12-02 18:42, pirms 7 gadiem
Mājās arī Knicks viņus paņems

     [+] [-]

, 2016-12-02 18:43, pirms 7 gadiem
Mana prognoze Kp 20 plus punkti,Taunss stabili,ka sita vairs neardisies,vairakos Taunsa uzbrukumos vismaz 5os vai 6esos likas,ka tiesnesi pietiesa,nu nebija tur nekads sods!Laikam jau majas sienas nospeleja savu.MSG arena nevajadzetu but tik lielam problemam noturet Tounsu,bet nu gan aju savus 20 plus pnkt savaks,tapat kaa KP!!!Prognozeju Knicks uzvaru ar 7 lidz 12 pt starpibu,pec speles paskatisiemies!!!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-02 18:53, pirms 7 gadiem
Es gribētu redzēt epizodiski tieši KP pret Taunsu arī aizsardzībā.

  +6 [+] [-]

, 2016-12-02 18:58, pirms 7 gadiem
Tauns kaut salādēs 100 pt, Minesotai tāpat nav lemts vinnēt

     [+] [-]

, 2016-12-02 19:08, pirms 7 gadiem
Ceru, ka Melo pārtrauks savus 25% no spēles, kaut kad viņam ir jāuzkrīt pēc šiem ķieģeļiem.
KP ar Taunsu būs atkal entuziasma pilni pierādīt sevi viens otram. To, ka Taunsam nebūs 47pt spēle tas ir skaidrs, redzēsim.
Rozem šodien būtu teorētiski jāierāda vieta Rubio, bet gribētu defa redzēt pret Rubio tieši Jeningsu.

     [+] [-]

, 2016-12-02 19:10, pirms 7 gadiem
A kas tur ar Kortniju Lī? - man liekas kaut ko dzirdēju ka trauma bijusi pagājušā spēlē? - jeb es ceru ka tomēr ne; Kortnijs Lī ir normāls vidusmēra spēlētājs,.
Ar Noah gan izskatās ka iegrābušies; uz 4 gadiem;

  -3 [+] [-]

, 2016-12-02 19:14, pirms 7 gadiem
oxa rakstīja: A kas tur ar Kortniju Lī? - man liekas kaut ko dzirdēju ka trauma bijusi pagājušā spēlē? - jeb es ceru ka tomēr ne; Kortnijs Lī ir normāls vidusmēra spēlētājs,.
Ar Noah gan izskatās ka iegrābušies; uz 4 gadiem;
Tapat kaa tas bija ar Lopezu,nesaprotu kapec vini nem tadu centrus kas nevar ne pustalo iemest ne soda metienu....Nez kur vini saskatija Noah kautko tik labu!!!PEc sezonas jatiek vala no sita traumatiskaa speletaja,kas neko vairak par kadu atlecoso bumbu izdarit nevar!Nekur jau tie apskatnieki nav kludijusies,ka aizsardzibu Noah nu nekadigi nav uzlabojis,piedaloties spele....

  +1 [+] [-]

, 2016-12-02 19:15, pirms 7 gadiem
redzēsim kā nY būs izpildījusi mājas darbu- sakārtojusi aizsardzību. KP šoreiz būs vairāk punktu kā Taunsam. Viņam haļavas vairs nebūs

  +1 [+] [-]

, 2016-12-02 19:22, pirms 7 gadiem
Ļoti vajadzīga vinne. Cerams ka Dāvis ar sametīs savus punktus

  +2 [+] [-]

, 2016-12-02 19:39, pirms 7 gadiem
Ja Taunsam netiesās par labu un nedos iespēju gūt 20 punktus no sodametienu līnijas tad Timberwolves nav nekādu cerību pret KP!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-12-02 19:42, pirms 7 gadiem
furios rakstīja: Tapat kaa tas bija ar Lopezu,nesaprotu kapec vini nem tadu centrus kas nevar ne pustalo iemest ne soda metienu....Nez kur vini saskatija Noah kautko tik labu!!!PEc sezonas jatiek vala no sita traumatiskaa speletaja,kas neko vairak par kadu atlecoso bumbu izdarit nevar!Nekur jau tie apskatnieki nav kludijusies,ka aizsardzibu Noah nu nekadigi nav uzlabojis,piedaloties spele....
Noah veel kaut ko pozitiivu dara,a Roze tikai s.udus taisa

     [+] [-]

, 2016-12-02 19:46, pirms 7 gadiem
kramblers rakstīja: Noah veel kaut ko pozitiivu dara,a Roze tikai s.udus taisa
Nu es atkal skatos taa ka ja grib uz kautko ceret,ir jatiek valjaa no quinn,Noah,sashkas...Noah vietaa ir jabut kam labakam....sogad simpatize bez nosauktajiem parejie rezervisti,Hernangomesz izskatas ka varetu nakotne buut.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-12-02 19:59, pirms 7 gadiem
furios rakstīja: Nu es atkal skatos taa ka ja grib uz kautko ceret,ir jatiek valjaa no quinn,Noah,sashkas...Noah vietaa ir jabut kam labakam....sogad simpatize bez nosauktajiem parejie rezervisti,Hernangomesz izskatas ka varetu nakotne buut.
Quinnam tik jaadod speeleet un vinjs buus labs, izcils nee, bet labs, optimaals. Par sashku jaa, ar ko kp fifu rambaas ?

     [+] [-]

, 2016-12-02 20:05, pirms 7 gadiem
Nu butu bijis ideali,ja Derek Williams butu palicis komanda,tad quinn vispar nebutu nekam derigs jaunaja sastava...Saska jau ari nekm citam derigs isti nav,es ar gribetu par paris citroniem pec katra Kristapa skaista groza guvuma vai bloka vinu apsveikt!!!Vispar es butu ar mieru to darit par velti!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-02 20:15, pirms 7 gadiem
Lasot Melo veltīto slavas dziesmu raksta sākumā, jau nodomāju, ka man jābeidz dzert, ka tā rādās.

     [+] [-]

, 2016-12-02 20:49, pirms 7 gadiem
furios rakstīja: Nu butu bijis ideali,ja Derek Williams butu palicis komanda,tad quinn vispar nebutu nekam derigs jaunaja sastava...Saska jau ari nekm citam derigs isti nav,es ar gribetu par paris citroniem pec katra Kristapa skaista groza guvuma vai bloka vinu apsveikt!!!Vispar es butu ar mieru to darit par velti!
Vinjs jau regulaari lec kaajaas, solinja karseejs

     [+] [-]

, 2016-12-02 20:59, pirms 7 gadiem
Skatos, ka KP6 varētu pārakstīt vēsturi un pacelt Latvijas basketu vēl nebijušā līmenī.
Pēc viņa nodraftēšanas un fantastiskā snieguma parādīšas, amerikāņu GM vairs neskatīsies uz latviešu jaunajiem talantiem ar tik lielu skepsi un izrādīs lielāku interesi par viņiem. Lielāka iespēja tikt draftētiem.
Mums aug iespaidīga basketbola paaudze. 2 nba jau tagad. Pasečniks un kurucs iespējams pievienosies nākamgad( ceru). 4 nba spēlētāji - tas ir nopietni, plus vēl Timma un Bertāns vecākais, kuri balansē uz nba robežas. Iespaidīgi.

     [+] [-]

, 2016-12-02 21:01, pirms 7 gadiem
Progres2015 rakstīja: Skatos, ka KP6 varētu pārakstīt vēsturi un pacelt Latvijas basketu vēl nebijušā līmenī.
Pēc viņa nodraftēšanas un fantastiskā snieguma parādīšas, amerikāņu GM vairs neskatīsies uz latviešu jaunajiem talantiem ar tik lielu skepsi un izrādīs lielāku interesi par viņiem. Lielāka iespēja tikt draftētiem.
Mums aug iespaidīga basketbola paaudze. 2 nba jau tagad. Pasečniks un kurucs iespējams pievienosies nākamgad( ceru). 4 nba spēlētāji - tas ir nopietni, plus vēl Timma un Bertāns vecākais, kuri balansē uz nba robežas. Iespaidīgi.
PAr Pasecniku Kurucu mani mac saubas...Ks tur ar to Smitu bija?

     [+] [-]

, 2016-12-02 21:14, pirms 7 gadiem
Progres2015 rakstīja: Skatos, ka KP6 varētu pārakstīt vēsturi un pacelt Latvijas basketu vēl nebijušā līmenī.
Pēc viņa nodraftēšanas un fantastiskā snieguma parādīšas, amerikāņu GM vairs neskatīsies uz latviešu jaunajiem talantiem ar tik lielu skepsi un izrādīs lielāku interesi par viņiem. Lielāka iespēja tikt draftētiem.
Mums aug iespaidīga basketbola paaudze. 2 nba jau tagad. Pasečniks un kurucs iespējams pievienosies nākamgad( ceru). 4 nba spēlētāji - tas ir nopietni, plus vēl Timma un Bertāns vecākais, kuri balansē uz nba robežas. Iespaidīgi.
Šmits nākamais!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-02 21:15, pirms 7 gadiem
Progres2015 rakstīja: Skatos, ka KP6 varētu pārakstīt vēsturi un pacelt Latvijas basketu vēl nebijušā līmenī.
Pēc viņa nodraftēšanas un fantastiskā snieguma parādīšas, amerikāņu GM vairs neskatīsies uz latviešu jaunajiem talantiem ar tik lielu skepsi un izrādīs lielāku interesi par viņiem. Lielāka iespēja tikt draftētiem.
Mums aug iespaidīga basketbola paaudze. 2 nba jau tagad. Pasečniks un kurucs iespējams pievienosies nākamgad( ceru). 4 nba spēlētāji - tas ir nopietni, plus vēl Timma un Bertāns vecākais, kuri balansē uz nba robežas. Iespaidīgi.
Andžejam pavisam noteikti NBA grīda nespīd.

     [+] [-]

, 2016-12-02 21:20, pirms 7 gadiem
Budah rakstīja: Quinnam tik jaadod speeleet un vinjs buus labs, izcils nee, bet labs, optimaals. Par sashku jaa, ar ko kp fifu rambaas ?
Ar Kuzminski!

     [+] [-]

, 2016-12-02 21:23, pirms 7 gadiem
arvils rakstīja: Andžejam pavisam noteikti NBA grīda nespīd.
daudz kas var notikt - lai gan protams, iespēja ir ar 0 ar vēl vairākām nullēm aiz komata. piemēram, kaspars bērziņš brauca uz vasaras līgu 24 gadu vecumā.

     [+] [-]

, 2016-12-02 21:41, pirms 7 gadiem
Ja Melo beidzot sāks normāli, mest tad Wolves nav izredžu!
Slēpts komentārs: toms_kranihs_104137610074211

  +4 [+] [-]

, 2016-12-02 21:53, pirms 7 gadiem
toms_kranihs_104137610074211 rakstīja: Towns 42+15,
KP 15+7.
Eh. Eksperts atradies.
Neapkauno kobru un lasies prom no sportacentra.

     [+] [-]

, 2016-12-02 22:20, pirms 7 gadiem
oxa rakstīja: A kas tur ar Kortniju Lī? - man liekas kaut ko dzirdēju ka trauma bijusi pagājušā spēlē? - jeb es ceru ka tomēr ne; Kortnijs Lī ir normāls vidusmēra spēlētājs,.
Ar Noah gan izskatās ka iegrābušies; uz 4 gadiem;
Noa vietā vajadzēja Howardu ņemt.

     [+] [-]

, 2016-12-02 22:29, pirms 7 gadiem
Tas, ka Anžeju nākamgad nodraftēs ir par 80% droši. Tādu Kurucu NBA pa pilnam, bet domāju, ka drafts arī būs ( un augstāks kā Pasečbikam). Vai nākamgad redzēsim kādu no viņiem uz NBA dēļiem? Diez vai. Kaut gan Anžeju varētu paņemt muskuļus pakačāt un kā beņķa spēlētājs pēc laika varētu būt tīri ok.

     [+] [-]

, 2016-12-02 22:48, pirms 7 gadiem
furios rakstīja: Tapat kaa tas bija ar Lopezu,nesaprotu kapec vini nem tadu centrus kas nevar ne pustalo iemest ne soda metienu....Nez kur vini saskatija Noah kautko tik labu!!!PEc sezonas jatiek vala no sita traumatiskaa speletaja,kas neko vairak par kadu atlecoso bumbu izdarit nevar!Nekur jau tie apskatnieki nav kludijusies,ka aizsardzibu Noah nu nekadigi nav uzlabojis,piedaloties spele....
Pirms 3 gadiem Noah bija DPOY. +5 asisti. +meta pustālos +sodus meta 75%. Vienkārši monstrs. Tā kā tavs novērtējums garām. Iekšās ir.... jāgaida, kad nāks ārā.

     [+] [-]

, 2016-12-02 22:50, pirms 7 gadiem
furios rakstīja: Nu butu bijis ideali,ja Derek Williams butu palicis komanda,tad quinn vispar nebutu nekam derigs jaunaja sastava...Saska jau ari nekm citam derigs isti nav,es ar gribetu par paris citroniem pec katra Kristapa skaista groza guvuma vai bloka vinu apsveikt!!!Vispar es butu ar mieru to darit par velti!
Man kauns, ka tev atbildēju uz iepriekšējo komentu, neizlasot šito tekstu. Williams un O`kvins vienā pozīcijā.... wakey wakey...

Viņu pat nesauca Derek...

  +1 [+] [-]

, 2016-12-02 22:51, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Pirms 3 gadiem Noah bija DPOY. +5 asisti. +meta pustālos +sodus meta 75%. Vienkārši monstrs. Tā kā tavs novērtējums garām. Iekšās ir.... jāgaida, kad nāks ārā.
Nezinu ka bija,bet paskaties uz vina metienu tehniku no pustala un soda metieni?Tur tapat ka Biedrinam pilnigas auzas ar metiena tehniku no krutim un apaksejais ka mazam meitenem KAs tur var but?

  +1 [+] [-]

, 2016-12-02 22:53, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Man kauns, ka tev atbildēju uz iepriekšējo komentu, neizlasot šito tekstu. Williams un O`kvins vienā pozīcijā.... wakey wakey...

Viņu pat nesauca Derek...
nejauc gadienā Dereku ar D-Will?

     [+] [-]

, 2016-12-02 22:54, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Man kauns, ka tev atbildēju uz iepriekšējo komentu, neizlasot šito tekstu. Williams un O`kvins vienā pozīcijā.... wakey wakey...

Viņu pat nesauca Derek...
Kada starpiba ka sauca?Vnk ir jaatlasa liekie lai ir cina par vietu sastava!!!Quinn vienigi labi bumbas lasa,tas gan!!!Kludas padaudz!!!
1 2 3 4 5 6 7 232 komentāri