Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Porziņģim 16+9, Dalasa nenosargā uzvaru, papildlaikā dominē izcilais Džeimss

Porziņģim 16+9, Dalasa nenosargā uzvaru, papildlaikā dominē izcilais Džeimss
Kristaps Porziņģis pret "Lakers" un Lebronu Džeimsu. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā Kristaps Porziņģis ar 16 gūtiem punktiem palīdzēja Dalasas „Mavericks” spēlē pret Losandželosas „Lakers”. Dalasai neizdevās nosargāt trīs punktu vadību pamatlaika pēdējās sekundēs un papildlaikā tika zaudēts ar 110:119. Ar „triple-double” izcēlās gan Luka Dončičs Dalasai, gan Lebrons Džeimss Losandželosas sastāvā.

Kristaps Porziņģis devās laukumā sākumsastāvā un nospēlēja 37 minūtes, kurās tika pie 16 punktiem (1p. 3/6, 2p. 5/13, 3p. 1/3), 12 no tiem pirmajā puslaikā. Porziņģim arī deviņas atlēkušās bumbas, divas no tām uzbrukumā, taču arī piecas piezīmes un divas kļūdas. Porziņģa +/- rādītājs šoreiz bija mīnus 13.

Porziņģim šī bija pirmā sezonas spēle bez nevienas rezultatīvas piespēles (iepriekš vidēji spēlē 3.3, karjeras augstākais rādītājs) un pirmā spēle bez bloķēta metiena. Līdz ar to pienāca beigas 21 spēli ilgajai sērijai, ko Porziņģis aizsāka jau pirms savas traumas 2018. gada sākumā, kad Porziņģis katrā mačā bija trāpījis vismaz vienu tālmetienu un bloķējis vismaz vienu metienu.

„Mavericks” pēc teicamā sezonas sākuma šī bija sezonas otrā neveiksme (3-2), turklāt arī iepriekšējais zaudējums tika piedzīvots sīvā spēles galotnē. Luka Dončičs šonakt guva savu karjeras desmito „triple-double”, iemetot 31 punktu, izdalot 15 rezultatīvas piespēles un savācot 13 atlēkušās bumbas. Slovēnis trāpīja 10 no 23 metieniem no spēles, taču arī pieļāva sešas kļūdas. Dončičs mača izskaņā divcīņā ar Dvaitu Hovardu saņēma netīšu sitienu pa galvu, kas sāka asiņot. Dončičs maču turpināja, taču pastāv iespēja, ka viņam nākamajās dienās tiks veiktas pārbaudes par smadzeņu satricinājumu, saskaņā ar NBA protokolu.

Dončiča „triple-double” šonakt tomēr palika Lebrona Džeimsa ēnā. „Lakers” superzvaigzne guva 39 punktus, izdalīja 16 rezultatīvas piespēles un savāca 12 atlēkušās bumbas. Viņam ar 31 punktu palīdzēja Entonijs Deiviss, un „Lakers” guva savu ceturto uzvaru piecās spēlēs šosezon.

„Lakers” mača sākums gan neizdevās veiksmīgs, un Porziņģis vispirms ar pustālo metienu pāri Džeimsam, pēc tam tālmetienu ātri guva septiņus punktus. Divu piezīmju dēļ Porziņģis gan tika nomainīts jau ceturtdaļas vidū, bet ceturtdaļas izskaņā „Mavericks” netrāpīja desmit metienus pēc kārtas, tāpat gan saglabājot vadību ar 25:20.

Dalasa atradās vadībā praktiski visas spēles garumā, turklāt dominēja zem groziem, neskatoties uz ”Lakers” auguma pārsvaru, kad laukumā reizē bija gan Džeimss, gan Deiviss, gan Hovards. Dalasa savāca par 20 atlēkušajām bumbām vairāk, daudz precīzāk uzbruka no tālās distances un vairākkārt nonāca pozīcijā, kad atradās 10-15 punktu vadībā un varēja atrauties vēl tālāk, taču Džeimss un Deiviss to nepieļāva. Otrā puslaika sākumā "Lakers" izrāvienu izdevās apturēt Porziņģim, kurš trieca bumbu grozā no augšas pēc Dončiča piespēles, bet kopumā latvietis grozam otrajā puslaikā uzbruka retāk.

Pamatlaika izskaņā Dalasai pēc Doriana Finnija-Smita tālmetiena izdevās panākt 102:100, un „Lakers” savu uzbrukumu neizmantoja, turklāt vēlu uzsita sodu. Sešas sekundes pirms beigām Dalasas centrs Dvaits Pauels varēja visu nokārtot, taču viņš trāpīja tikai vienu no diviem soda metieniem, un „Lakers” pēdējā uzbrukumā izspēlēja bumbu uz laukuma stūri, no kurienes Denijs Grīns līdz ar beigu signālu aukstasinīgi panāca 103:103. Jāpiemin, ka uz pēdējo uzbrukumu nomainīti bija gan Porziņģis, gan Dončičs.

Papildlaikā abi Dalasas līderi bija atpakaļ laukumā, taču „Lakers” jau bija ieskrējusies. Džeimss un Deiviss papildlaikā guva 15 no 16 „Lakers” punktiem, turklāt Džeimss izcēlās ar efektīgu epizodi, kad zem groza reizē nomānīja gan Porziņģi, gan Dončiču, tiekot pie diviem punktiem ar sodu. Porziņģis papildlaikā izdarīja tikai divus metienus pa grozu, abas reizes kļūdoties.

Lebrons papildlaikā reizē apspēlē gan Porziņģi, gan Dončiču

Dalasas sastāvā pirmoreiz šosezon laukumā tika sūtīts Bobans Marjanovičs, kurš 11 minūtēs guva četrus punktus un izdarīja rezultatīvu piespēli Porziņģim. Pauels guva 14 punktus, bet Tims Hārdevejs pievienoja 11 punktus.

Dalasai nākamā spēle paredzēta pēc divām dienām viesos pret Džeimsa bijušo komandu Klīvlendas „Cavaliers”, kas pagaidām tikusi pie bilances 2-3, tiesa, savā laukumā pagaidām vēl nezaudējot ne reizi.

Izmantotie resursi:
NBA.com: Promo


Slēpts komentārs: VapeNation
, 2019-11-02 06:30, pirms 4 gadiem
Tā arī zūd parliecība , ja tev neiekrīt pāris metieni , pie nākamās oespējas jau baidies mest un meklē kādi citu , laai komandu nenorakt .
, 2019-11-02 06:31, pirms 4 gadiem
KP tiešām slikta spēle, skumji šādi zaudēt kad vēl 6 sek. līdz beigām ir +3.
OT jau viss bija skaidrs ar KP kļūdu.
Riebjas LAkers tāpēc ir divtik lielas dusmas par šo zaudējumu.
, 2019-11-02 06:31, pirms 4 gadiem
1 sodiņa pietrūka pamatlaikā; tāda neraža;
, 2019-11-02 06:31, pirms 4 gadiem
Tā uz sitiena šķiet traģiskākā spēle KP karjerā. Bet nu spēles MVP Klebers 0.5 sec pirms beigām iet bloķēt Lebronu groza apakšā pie +3 un atstāj Grīnu uz trīņa. Reāls brainfarts džekam. Lukas piespēles gan šodien skaistas.
, 2019-11-02 06:31, pirms 4 gadiem
NBA - where amazing happens... ';
, 2019-11-02 06:32, pirms 4 gadiem
1) āzis Klebērs uztaisīja spēli pie +3 aizejot palīdzēt pret Lebronu uz groza apakšu un atstājot Deniju Grīnu brīvu
2) KP diemžēl ļoti neveiksmīga spēle- visos izšķirošajos notikumos vai nu nepiedalījās vai kļūdījās. Vēl jāieskrienas pēc traumas, jo pagaidām Deivis viņu salika vienos vārtos
, 2019-11-02 06:32, pirms 4 gadiem
Lai arī 16 p, tomēr KP jākļūst daudz drošākam un jāiet uz danku. Otrkārt, Dirkam jāpastrādā un jāiemāca, kā izbrīvēt sev metienu, ar tādu augumu vnk jākrāmē pustālie visu laiku. Jau kuro spēli redzu, ka pret mazākiem džekiem zaudē pārliecību un nevar iemest. NY laikos kkā drošāk meta. Bet ja godīgi nezinu, izskatās, ka KP paliks tāda pati miesas būve, vienīgais jāstrādā uz atlētismu un stiegrainību, viņam jāspēlē līdzīgi AD.
Slēpts komentārs: abs-1982
, 2019-11-02 06:34, pirms 4 gadiem
Visa vaina tiesnesim, kas neiedeva uzbrukuma sodu Howardam par Curry turēšanu, jo viņš būtu laicīgi nosedzis Greenu. Noteikti komisija izskatīs un atzīs kļūdu, bet ko tas maina.
, 2019-11-02 06:34, pirms 4 gadiem
sapnis rakstīja: 1) āzis Klebērs uztaisīja spēli pie +3 aizejot palīdzēt pret Lebronu uz groza apakšu un atstājot Deniju Grīnu brīvu
2) KP diemžēl ļoti neveiksmīga spēle- visos izšķirošajos notikumos vai nu nepiedalījās vai kļūdījās. Vēl jāieskrienas pēc traumas, jo pagaidām Deivis viņu salika vienos vārtos
Ne jau viņa sedzamais bija Grīns.. tu spēli vispār skatījies, vai vnk pamodies tik agri, lai sūdu iekomentētu? KP pret Davis bija max 5 epizodes, kur viens pret otru duelējās.
, 2019-11-02 06:34, pirms 4 gadiem
AD šajā spēlē tik meta no 1 vietas un neviens viņu nevarēja nosegt , James 3pts ielidoja kādi 4 lkm vai 5 , KP vairs nebija pārliecināts par saviem spēkiem un meta ar drebošām rokām. Un protams tiesneši , pie Green 3 pts metiena tur 100% bija foul pret Curry , Hovard viņu turēja aiz krekla un tā Greens palika pilnīgi brīvs. Daudz piezīmes nedeva un visas deva pret MAVS . Kā pareizi viens fans uzrakstija , melnajam soģim nepatika ka eiropieši uzvar .
, 2019-11-02 06:34, pirms 4 gadiem
KP šodien izskatījās saguris, pirmajā puslaikā vēl kaut ko rādīja, bet pēc tam pilnībā nekas. Aktivitāte ļoti zema. No tām 9 AB daudzas tādas, kuras paņemtas bez cīņas, interesanti, ka arī nevienā no epizodēm viņam nelika segt Deivisu.

Kopumā Mavs izskatījās neslikti, atgūs pilnībā spēļu formu KP un būs labi.

Luka, protams, parādījā augstāko klasi!

P.S. Interesanti kā Burka no ESPN komentē - kad Lebrons trāpa ar roku Lukam pa zodu - "Kontakts?! Kāds kontakts, tur nekā nebija" un tad otrā pusē Lebrons nopelna uzbrukuma piezīmi atgrūžot ar roku sedzēju - "Kaut kā šodien nekonsekventi svilpj uzbrukuma sodus"
Slēpts komentārs: abs-1982
, 2019-11-02 06:37, pirms 4 gadiem
abs-1982 rakstīja: ponchiks vienk pretigs speletajs un dod visiem bumbu iznjemot kp liekas ka porzingji ipashi nemil shaja komanda pec trulja pat high five neiedeva vienk aizgaja garam
Jā, jā, atkal latviešus visur apbižo
, 2019-11-02 06:38, pirms 4 gadiem
Vnk Džeims paņēma priekšā visu Dalasu. Un Kristapu uzbrukumā maz iesaista. Iedod bumbu tad,kad nav ko ar to īsti iesàkt. Dončičs vilka spēli un beigās arī noraka to. Ja tā turpināsies,tad Kristapam varētu sākt rasties pretenzijas pret Dončiču. Cik rezultatīvas piespēles Dončičs atdeva Porziņğim. Es pa lielam tikai redzēju to,ka pēc piespēlēm vieglus punktus guva Klebers,Powell.
Tad vēl ir jautājums par to epizodi,kad Dončičs galvu sasita. Ja bumba bija Dalasai vai tad tiesnešiem nevajadzēja spēli apturēt?
, 2019-11-02 06:39, pirms 4 gadiem
Spēle tika pazaudēta pamatlaika pēdējā aizsardzībā. Noteikti koncentrēšanās pēdējās sekundēs ir ļoti apgrūtināta, bet Lebrona gājiens zem groza pāris sekundes līdz beigām jau bija uzvara. Vienkārši vajadzēja paiet malā un bloķēt perimetru.
, 2019-11-02 06:39, pirms 4 gadiem
Lielie puikas parādīja kā veči kapā. James un Dāvis ..... . KP ļoti mīksti bez jebkāda azarta un cīņas.
, 2019-11-02 06:40, pirms 4 gadiem
KP pret Devisu spèlēja tik pirmajā ceturdaļā , tàlāk viņu sedza Powel . Un par to ka Luka nedeva KP piespēles , neaizmirstam ka basketbols nav 2 spēlētāju spēle, un manuprāt KP bija daudz bumbas ko viņš neizmantoja , un beigās jau labàk tādam nemaz nepiespēlēt. Es uzskatu ka KP neprecizitāte tieši noraka visas izredzes , vajadzēja viņu sēdināt nost .
, 2019-11-02 06:41, pirms 4 gadiem
autins rakstīja: KP šodien izskatījās saguris, pirmajā puslaikā vēl kaut ko rādīja, bet pēc tam pilnībā nekas. Aktivitāte ļoti zema. No tām 9 AB daudzas tādas, kuras paņemtas bez cīņas, interesanti, ka arī nevienā no epizodēm viņam nelika segt Deivisu.

Kopumā Mavs izskatījās neslikti, atgūs pilnībā spēļu formu KP un būs labi.


Luka, protams, parādījā augstāko klasi!


P.S. Interesanti kā Burka no ESPN komentē - kad Lebrons trāpa ar roku Lukam pa zodu - "Kontakts?! Kāds kontakts, tur nekā nebija" un tad otrā pusē Lebrons nopelna uzbrukuma piezīmi atgrūžot ar roku sedzēju - "Kaut kā šodien nekonsekventi svilpj uzbrukuma sodus"
Bet nu tai atkārtojumā tiešām nevarēja redzēt,ka būtu trāpijis..
, 2019-11-02 06:42, pirms 4 gadiem
Number 0 rakstīja: Ne jau viņa sedzamais bija Grīns.. tu spēli vispār skatījies, vai vnk pamodies tik agri, lai sūdu iekomentētu? KP pret Davis bija max 5 epizodes, kur viens pret otru duelējās.
Draudziņ, nu tev basketbols ir tik pat saprotams kā āzim aklās zarnas operācijas. Saproti, ko nozīmē pielikt bloku, samainīties ar sedzējiem un randomā aizskriet, kur nevajag?
, 2019-11-02 06:44, pirms 4 gadiem
Neviens spēli neskatās, bet gudri komentē... Ko KP varēja norkat? Mačš bija uzvarēts, Karijs par ātru izlēca uz Grīnu un viss.. Būtu uzvarējuši, neviena lieka runa nebūtu. Un slovēņu pa.ts, tiešām ignorē KP. NEKAS nav pret Luku, lielisks basketbolists, bet šādi ignorēt spicāko veci komandā...
, 2019-11-02 06:52, pirms 4 gadiem
Finklijs15 rakstīja: Neviens spēli neskatās, bet gudri komentē... Ko KP varēja norkat? Mačš bija uzvarēts, Karijs par ātru izlēca uz Grīnu un viss.. Būtu uzvarējuši, neviena lieka runa nebūtu. Un slovēņu pa.ts, tiešām ignorē KP. NEKAS nav pret Luku, lielisks basketbolists, bet šādi ignorēt spicāko veci komandā...
nez ko tur skatīties un redzēt - pirms spēles bija skaidrs, ka Dalasa noraks spēli
, 2019-11-02 06:53, pirms 4 gadiem
Lukam ka tik nebūs smadzeņu satricinājums, esot uz soliņa pat raustījies. Bet KP nebija baigi variantu pret AD, sajūta ka viņš raustās no viņa. Man liekas, ka KP vēl jāpierod un jāatgūst pārliecība, nav ko raustīties.
, 2019-11-02 06:54, pirms 4 gadiem
Spicajam vajadzētu patrenēt precizitāti
, 2019-11-02 07:04, pirms 4 gadiem
Luka stabīli iet uz MVP. Viņš ir baltais vienradzis, jaunais Dirks Novickis.
, 2019-11-02 07:07, pirms 4 gadiem
Podriņķim viss kā parasti, 1 spēlē izšauj un tad 5 spēlēs traucē saviem komandas biedriem.
, 2019-11-02 07:11, pirms 4 gadiem
Nu skatoties spēli, radās pārliecība, ka slovēnis vispār nespēlē aizsardzībā. Baigi daudz punkti izgāja caur viņu. Es varbūt kļūdos, bet šķiet, ka tas triple double nespēja kompensēt to, ko viņš aizsardzībā salaida.
Slēpts komentārs: teamo
, 2019-11-02 07:21, pirms 4 gadiem
teamo rakstīja: Lukam 15 piespēles, bet Podriņķim 0, taču Sportacentra pokemoni brēc ka Luka savtigs, nedot piespēlēs
Luka ir monstrs. Šaubu nav. Monstrs. Tu jūti līdzi Slovēnijas basketbolistam un ņirgājies par latviešu basketbolistu? Bieži sita skolā?🙁 žēl.. Ja būtu redzējis - pieslēgtos.🙁 Izsistu no tevis okupanta domāšanu.😊
, 2019-11-02 07:24, pirms 4 gadiem
teamo rakstīja: Podriņķim viss kā parasti, 1 spēlē izšauj un tad 5 spēlēs traucē saviem komandas biedriem.
Tevi mammucis ar straponu, vai tētis ar pincīti bērnībā pataisīja par sabiedrības pabiru?🙁 visu var labot.😊
, 2019-11-02 07:29, pirms 4 gadiem
Nu pietiks tikai ierakstit, ka Porzingim karteja izgashanas un visiem uzreiz baigais patriotisms radisies. No 5 spelem, tikai viena spele ir bijusi normala. Metienu precizitate zem katras kritikas. Daudzi raksta, ka pec traumas japaiet laikam. Jus maz pashi tam ticat. Laikam soda meshanu ari traumas ietekmejushas. Porzingis vairak par gadu vareja vinus trenet, bet ka meta, ta ari turpina mest garam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-11-02 07:32, pirms 4 gadiem
VapeNation rakstīja: Porziņģis ir labāks basketbolists, nekā Dončičs.
Hahaha
Mugjila
, 2019-11-02 07:33, pirms 4 gadiem
VapeNation rakstīja: Porziņģis ir labāks basketbolists, nekā Dončičs.
Protams, ka Porziņģis ir nesalīdzināmi labāks basketbolists, nekā Dončičš!

Dončičš tikai skraida pa laukumu, kamēr Porziņģis veikli pārvietojas, parādoties visnegaidītākajās vietās! Porziņģim tikai vajadzētu iemācīties pārsteigt pretiniekus, skrienot ar saliektiem ceļiem vai uzmetušam kūkumu, un tad, nonākot metiena pozīcijās, pēkšņi iztaisnoties pilnā augumā!!! Neviens sedzējs tad nespētu viņu nobloķēt!!!
Vēl Porziņģim nedaudz jāpatrenējas metienos ar abām rokām no abām pusēm, lai varētu pamānīt ar labo roku, bet mest ar kreiso, un otrādi.
Runājot par Porziņģa katrā spēlē gūto punktu daudzumu - domāju, ka tur viss ir vienkārši. Vairāk jāmet pa grozu. Parēķiniet paši - ja spēles laikā Porziņģis izmestu vismaz 60 divpunktu metienus, tad pilnīgi pietiktu ar 28% precizitāti, lai gūtu 33 vai 34 punktus, nerunājot nemaz par trīspunktu un soda metieniem!!! Un gan jau vēl paveiktos, un kāds metiens iekristu tāpat vien, bez tēmēšanas!!! Jo galīgi bez veiksmes nevar - tā tomēr ir NBA, labākā basketbola līga Pasaulē!!!
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.