Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis algos savu fizioterapeitu, Hārdevejs domā tikai par "play-off"

Agris Suveizda

Porziņģis algos savu fizioterapeitu, Hārdevejs domā tikai par "play-off"
Kristaps Porziņģis
Foto: AP/Scanpix

Lai arī dārgais jaunieguvums Tims Hārdevejs sacīja, ka Ņujorkā ir atgriezies tikai ar vienu domu – iekļūt "play-off", bukmeikeri vēl pirms Karmelo Entonija aizmainīšanas Nacionālās basketbola asociācijas komandai Ņujorkas "Knicks" gaidāmajā sezonā paredzēja vien 31 uzvaru 82 spēlēs. Kopš Entonija maiņas par "Knicks" jauno līderi kļuvis latvietis Kristaps Porziņģis, no kura šosezon tiks gaidīts rezultatīvs un produktīvs sniegums.

"Tas ir kas tāds, ko vēlējos jau kopš pirmās dienas," Kristaps Porziņģis komentēja šovasar iegūto Ņujorkas "Knicks" līdera lomu. "Es tikai turpināju strādāt, lai kļūtu labāks un tuvotos šai lomai. Un es turpināšu augt kā spēlētājs, un cerams, ka arī mēs, kā komanda, spēsim katru gadu kļūt arvien labāki." Latvietis piebilda, ka lomas maiņa nav mainījusi sajūtas pirms sezonas, taču viņš labi apzinās, ko mediju un fanu spiediens nozīmē Ņujorkā: "Saprotams, kad viss rit lieliski, tu vari būt Dieva vietā, bet, kad klājas slikti, viņi var vēlēties tevi nogalināt. Tā ka man šeit, Ņujorkā, vienkārši jābūt mentāli spēcīgam, un tad viss būs kārtībā."

Visu sezonu kopā ar Porziņģi būs viņam labi zināmais spāņu fizioterapeits Manolo Valdivjeso, kurš ar liepājnieku šovasar strādāja arī Latvijas izlasē un kura darbu apmaksās pats Porziņģis. Valdivjeso dzīvos Ņujorkā un dosies līdzi arī uz izbraukumiem. "Viņš mani un manu ķermeni pazīst vislabāk, un viņš ar mani strādāja, kad man vēl bija tikai 17-18 gadi. Ja varēšu izlaist mazāk spēļu nekā pagājušajā sezonā, tad tas būs tā vērts." Jāatzīmē, ka Porziņģa brāļi Jānis un Mārtiņš vēl nav atgriezušies ASV, jo ir aizkavējusies viņu darba vīzu pagarināšana, vēsta New York Daily News. No brāļiem tiekot prasīts apliecinājums, kādēļ viņi ir svarīgi Kristapam un kādēļ viņiem nepieciešama darba vīza. Pagājušajā gadā vīzas tika nokārtotas bez sarežģījumiem.

Arī "Knicks" ģenerālmenedžerim Skotam Perijam tika vaicāts par to, ka visa atbildības nasta šosezon uz saviem pleciem būs jāiznes Porziņģim: "Nekad nevēlos tik lielu spiedienu likt izturēt vienam pašam spēlētājam. Viņš zina, ka viņam ir vajadzīgi pilnīgi visi komandas biedri, lai palīdzētu šai komandai gūt panākumus. Vēlamies agresīvi strādāt, lai šo komandu konkurētspējīgu padarītu pēc iespējas ātrāk. Bet mēs arī vēlamies to izdarīt pareizā veidā."

Tikmēr "Knicks" skaļākais jaunpienācējs Tims Hārdevejs regulārajā sezonā domā tikai un vienīgi par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs: "Man nav nekādu gaidu. Es sagaidu, ka šī komanda iekļūs "play-off", un neko vairāk. Tas sāksies jau ar pirmo treniņu." Hārdevejs, atgriežoties "Knicks", tika pie 71 miljona ASV dolāru četros gados, kas tiek uzskatīts par vienu no pārmaksātākajiem līgumiem šovasar: "Man ir pilnīgi vienalga, patiešām. Cilvēkiem ir jātiek tam pāri un jāiet uz priekšu. Tā šobrīd jau ir pagātne. Mums ir jābūt gataviem sezonai, un es esmu koncentrējies uz komandu – esmu ieradies uzvarēt! Un es zinu, ka visi komandas biedri, treneri un vadība man uzticas."

Ņujorkas "Knicks" pirmo pārbaudes spēli aizvadīs naktī uz trešdienu, plkst. 2:30 pēc Latvijas laika uzņemot Bruklinas "Nets". Galvenais treneris Džefs Hornačeks pirmajās pārbaudes spēlēs solīja sastāva rotāciju un spēlēt ar dažādiem starta pieciniekiem. Vakardienas treniņā "Knicks" sākumsastāvā bez Porziņģa tika iespēlēti arī četri jaunpienācēji – ar astoto numuru draftētais franču saspēles vadītājs Franks Ntilikinā, jau pieminētais Hārdevejs, kā arī Dags Makdermots un Eness Kanters, kuri no Oklahomasitijas "Thunder" tika iemainīti pret Karmelo Entoniju. Rons Beikers potītes savainojuma dēļ pret "Nets", visdrīzāk, nespēlēs.

Ņujorkas ”Knicks” pārbaudes spēles

DatumsLaiksPretinieksVieta
04.102:30NetsMadison Square Garden (Ņujorka)
07.102:00WizardsVerizon Center (Vašingtona)
09.102:30NetsBarclays Center (Ņujorka)
10.102:30RocketsMadison Square Garden (Ņujorka)
14.102:30WizardsMadison Square Garden (Ņujorka)

Izmantotie resursi:
Kristaps Porzingis on being the focal point of...
Here's Tim Hardaway answer to a question about...
Tim Hardaway Jr. was asked today about his...
Scott Perry talked to MSG's Alan Hahn at the...
Porzingis is opening his own wallet to stay...
Porzingis brothers have return to U.S. delayed...

     [+] [-]

, 2017-10-02 09:39, pirms 7 gadiem
Frenks vakar izskatijās ļoti iespaidīgi atklātajā treniņa spēlē.Nebutu pārsteigums ja tiešām viņš būtu starting pg vismaz sezonas sākumā.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-02 09:43, pirms 7 gadiem
Cerams, ka tādu starta piecinieku izmantos arī sezonas laika - visi jauni un talantīgi, tik jādod iespēja progresēt. Visvairāk bailes par to ka francūzi iesēdinās dziļā benķī..

  +3 [+] [-]

, 2017-10-02 09:54, pirms 7 gadiem
Pārbaudes spēle pret Nets būs naktī uz trešdienu, nevis uz ceturtdienu, kā minēts rakstā.

  +4 [+] [-]

, 2017-10-02 09:55, pirms 7 gadiem
naurisk rakstīja: Pārbaudes spēle pret Nets būs naktī uz trešdienu, nevis uz ceturtdienu, kā minēts rakstā.
Taisnība, paldies.
Slēpts komentārs: Kā Tev iet, Bērziņ?

  +4 [+] [-]

, 2017-10-02 10:16, pirms 7 gadiem
Bračkām ar darba vīzu dēļ Endija Millera biroja epopejas varētu būt arī problēma.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-02 10:23, pirms 7 gadiem
Cik var saprast tad Ņujorkā uz doto brīdi nav arī KP vecāki, nu brāļi vismaz klātienē 6dien varēja Mairi atbalstīt

  +2 [+] [-]

, 2017-10-02 10:28, pirms 7 gadiem
Vasarā Vienradzis diezgan labi uztrenēja Briedi. Varbūt arī ziemā jāpaņem pārtraukums, lai Rīgā pasparingotu ar Mairi un viņu paskolotu?

  +3 [+] [-]

, 2017-10-02 10:30, pirms 7 gadiem
Es tiešām ceru, ka NYK fani neaprīs visu komandu, KP ieskaitot. Cerīgais ir tas, ka NY ir jau izdzīvojusies pa padibenēm,tālāk jau vairs noiet nevar, līdz ar to arī ja kāsīs baigi bet jaunie cīnīsies, ceru viņus sapratīs. Vispār es ceru, ka Jeff pielietos savu stratēģiju, ko savu laik Suns, kad bija run n' gun, jo domāju ar ātru basi šai komandai ir cerības, lēnais pozicionālais basis galīgi nestrādā šiem kadriem, jo nav tik augsts talants lai indiv apspēlētu 1vs1.

  +3 [+] [-]

, 2017-10-02 10:45, pirms 7 gadiem
kāpēc nav raksta kāds rezultāts bija Ņujorkas treniņā un kā katrs spēlētājs izskatījās?

     [+] [-]

, 2017-10-02 11:54, pirms 7 gadiem
cobham rakstīja: Es tiešām ceru, ka NYK fani neaprīs visu komandu, KP ieskaitot. Cerīgais ir tas, ka NY ir jau izdzīvojusies pa padibenēm,tālāk jau vairs noiet nevar, līdz ar to arī ja kāsīs baigi bet jaunie cīnīsies, ceru viņus sapratīs. Vispār es ceru, ka Jeff pielietos savu stratēģiju, ko savu laik Suns, kad bija run n' gun, jo domāju ar ātru basi šai komandai ir cerības, lēnais pozicionālais basis galīgi nestrādā šiem kadriem, jo nav tik augsts talants lai indiv apspēlētu 1vs1.
Tad jau Kanters,Kvins nederēs ātram basim. Un KP jāliek pa pieci! Reāli šim sastāvam vajag kvalitatīvu PG un es garantēju, ka viņi būtu PO, jo metēji netrūkst vajag, tādu, kas izkārto metienus! Redzēsim, kā izskatīsies Jack un Seshions un jaunais Francūzis, cerams, ka Bakers būs pielicis!

     [+] [-]

, 2017-10-02 12:05, pirms 7 gadiem
Bračkām jameklē darbs...
Es dzirdēju, ka Celtniekiem termiņi spiežot, meklē papildspēkus...

  -1 [+] [-]

, 2017-10-02 13:08, pirms 7 gadiem
Knicks obligāti nepieciešams pieredzējis saspēlnieks, manuprāt viņiem jāskatās Eiropas virzienā uz kādu ar labu pieredzi eirolīga un labu aizsardzību.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-02 13:55, pirms 7 gadiem
Raitcha rakstīja: Bračkām jameklē darbs...
Es dzirdēju, ka Celtniekiem termiņi spiežot, meklē papildspēkus...
Var jau ironizēt par bračku dzīvošanu uz Kristapa rēķina (lai gan nekad neuzzināsim, vai viņš būtu tur, kur ir, bez ģimenes atbalsta), taču, anyway, ir smieklīgi, ka kāds klerks mēģina regulēt, ko KP ņemt par menedžeri un ko neņemt...

     [+] [-]

, 2017-10-02 14:11, pirms 7 gadiem
Ká var rakstít ka Kp ir kļuvis par jau o líderi ja vińś pat nevienu spéli nav aizvadijis???Viss ir japaráda laukumu bet nu protams lai izdodas kļút par tádu

     [+] [-]

, 2017-10-02 16:53, pirms 7 gadiem
elements rakstīja: Var jau ironizēt par bračku dzīvošanu uz Kristapa rēķina (lai gan nekad neuzzināsim, vai viņš būtu tur, kur ir, bez ģimenes atbalsta), taču, anyway, ir smieklīgi, ka kāds klerks mēģina regulēt, ko KP ņemt par menedžeri un ko neņemt...
Cik senāk redzēti video, tad viens no brāļiem ( Nemācēšu pateikt tieši kurš ) ar viņu vasarā daudz strādāja, vismaz pirms drafta tajā vasarā gan.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-02 16:54, pirms 7 gadiem
Adrenalin rakstīja: Cik senāk redzēti video, tad viens no brāļiem ( Nemācēšu pateikt tieši kurš ) ar viņu vasarā daudz strādāja, vismaz pirms drafta tajā vasarā gan.
Jānis.

  +3 [+] [-]

, 2017-10-02 16:55, pirms 7 gadiem
Raitcha rakstīja: Bračkām jameklē darbs...
Es dzirdēju, ka Celtniekiem termiņi spiežot, meklē papildspēkus...
Nu nebūs viņi tavi kolēģi stroikā. Samierinies. Lai kā Tu vēlētos, bet piedod.

     [+] [-]

, 2017-10-02 17:05, pirms 7 gadiem
Skatoties cik austrumi palikuši vāji, paly off ir reāli pat ar šādu sastāvu.
1. Cavs
2. Celtics
3. Toronto
4.... un vairāk nopietnu pretendentu nav

     [+] [-]

, 2017-10-02 17:12, pirms 7 gadiem
DainixDT rakstīja: Skatoties cik austrumi palikuši vāji, paly off ir reāli pat ar šādu sastāvu.
1. Cavs
2. Celtics
3. Toronto
4.... un vairāk nopietnu pretendentu nav
Wizards?

     [+] [-]

, 2017-10-02 17:13, pirms 7 gadiem
DainixDT rakstīja: Skatoties cik austrumi palikuši vāji, paly off ir reāli pat ar šādu sastāvu.
1. Cavs
2. Celtics
3. Toronto
4.... un vairāk nopietnu pretendentu nav
toronto ir bet wizards nav?sēdi un klusē ekspert.Wizard ir ļoti lielas iespējas būt pirmajiem konferencē.pagājušogad atpalika par triš uzvarām no pirmās.Celtics defense zudis,Caviem roze spēlēs pirmo pussezonu.Bucks jau ari'var izšaut,ja Maker un Giannis būs progresējuši +Kā jabari izskatīsies.Neaizmirsti Heat un melno zirdziņu 76ers.

     [+] [-]

, 2017-10-02 17:13, pirms 7 gadiem
KUR RAKSTS KA GIANNIS TĒTIS NOMIRA???KAD TOMASAM MĀSA NOMIRA BIJA RAKSTS

     [+] [-]

, 2017-10-02 18:38, pirms 7 gadiem
DainixDT rakstīja: Skatoties cik austrumi palikuši vāji, paly off ir reāli pat ar šādu sastāvu.
1. Cavs
2. Celtics
3. Toronto
4.... un vairāk nopietnu pretendentu nav
Rēali ir 30 uzvaras, kādi vēl playoff?

     [+] [-]

, 2017-10-02 23:10, pirms 7 gadiem
KP pelnīs Timijam algu :////
Bračkkas par šoferiem var fraktēt, ja kas!

     [+] [-]

, 2017-10-03 14:10, pirms 7 gadiem
Takš Wizardiem bez Vola un BĪla un pārmaksātā Portera nekā cita nav... Wizardi palika krietni vājāki šajā vasarā.

     [+] [-]

, 2017-10-03 14:41, pirms 7 gadiem
Ivijis rakstīja: Takš Wizardiem bez Vola un BĪla un pārmaksātā Portera nekā cita nav... Wizardi palika krietni vājāki šajā vasarā.
Kas viņiem palika vājāks? Pag. sezonu noslēdza ar 66%+ bilanci.

Tur viss notiksies.