Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Latviešu pārstāvēto komandu duelī "Nets" nozīmīga uzvara

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Latviešu pārstāvēto komandu duelī "Nets" nozīmīga uzvara
Rodions Kurucs. Foto: Twitter.com/brooklynnets.

Svētdien, 2. augustā, Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) svarīgā spēlē aci pret aci tikās Anžeja Pasečņika un Dāvja Bertāna pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" un Rodiona Kuruca Bruklinas "Nets". Pelnītu uzvaru spēles izskaņā ar 118:110 guva Kuruca komanda.

Bruklinas "Nets" komandai no visām astoņām regulārās sezonas spēlēm NBA burbulī, iespējams, tieši šī bija vissvarīgākā, jo, lai noturētu Vašingtonas "Wizards" pietiekamā attālumā no astotās vietas un tādējādi izvairītos no "play-in" spēlēšanas, ļoti svarīgi bija gūt panākumu tieši savstarpējā mačā. Tāds pats uzdevums, tikai ar pretēju mērķi, proti, pietuvoties astotajai vietai līdz piecu uzvaru tiesai ("play-in" spēlē tādā gadījumā, ja devītajā vietā esošā komanda no astotās pozīcijas neatpaliek par vairāk kā četrām spēlēm), bija arī Vašingtonas "Wizards" vienībai. Abas komandas regulāro sezonu atsāka ar zaudējumiem - "Nets", trešajā ceturtdaļā nonākot iedzinējos pat ar 30 punktu starpību, piekāpās Orlando "Magic" basketbolistiem (118:128), bet "Wizards" atzina Fīniksas "Suns" pārākumu (112:125).

"Nets", kuri rādīja ļoti sliktu sniegumu aizsardzībā jau iepriekšējā mačā, kad savā grozā ielaida 128 punktus (turklāt "Magic" neguva nevienu punktu spēles pēdējās septiņās minūtēs), iesāka arī šo spēli, slikti spēlēdami savā laukuma pusē, pēc pirmajām četrām minūtēm nonākot iedzinējos ar 2:11. Pēc pieprasītā minūtes pārtraukuma ātri izdevās mainīt spēles gaitu un arī uzlabot metienu precizitāti otrā laukuma galā. Pēc pirmās ceturtdaļas 24:21 Bruklinas labā. Džerets Alens un Džo Heriss, kuri abi pirmajās divpadsmit minūtēs guva septiņus punktus, izcēlās ar vairākām spilgtām epizodēm gan uzbrukumā, gan aizsardzībā.

Rodions Kurucs, kā jau ierasts, laukumā devās pirmās ceturtdaļas vidū, bet pirmie punkti tika gūti no soda metienu līnijas otrās ceturtdaļas sākumā. Kopumā otrajā ceturtdaļā abu komandu izpildījumā bija līdzīgs basketbols, un pēc "Wizards" centra spēlētāja Tomasa Braienta diviem trāpītiem tālmetieniem un izprovocētas piezīmes uzbrukumā pirmā puslaika beigās spēlētāji pārtraukumā devās pie neizšķirta rezultāta 54:54. Jāpiemin, ka Džerets Alens ar t.s. "Statue of Liberty" danku otrajā ceturtdaļā pārspēja Bruklinas "Nets" sezonas rekordu bumbas triecienos grozā no augšas - šis bija jau 171. danks 2019./20. gada sezonā.

Otrajā puslaikā abas komandas turpināja spēlēt punkts punktā. Četras ar pusi minūtes līdz trešās ceturtdaļas beigām laukumā devās arī otrs Latvijas spēlētājs Anžejs Pasečņiks, kuram uz muguras bija vēstījums "Equality" (Vienlīdzība). Jau pēc pavisam neilga brīža ar metienu no groza apakšas arī viņš ierakstīja savu vārdu starp punktu guvējiem šajā spēlē. Ceturkšņa beigās nepilnas divas minūtes abi latvieši atradās vienlaicīgi uz laukuma, un viņiem izdevās uzspēlēt arī vienam pret otru, kad Kurucam kā centra spēlētājam nācās segt tieši 2,18 m garo Pasečņiku.

Ceturtajā ceturksnī trīs tālmetienus, lai palīdzētu "Nets" noturēties spēlē, trāpīja Džo Heriss, bet lūzuma punkts notika piecas minūtes līdz pamatlaika beigām pie rezultāta 100:100, kad ar individuālo meistarību un spēju izprovocēt noteikumu pārkāpumus izcēlās "Nets" aizsargs Kariss Leverts. Pateicoties viņam, Bruklina ieguva astoņu punktu pārsvaru (110:102), ko veiksmīgi noturēja līdz mača beigām un svinēja uzvaru ar 118:110. Tieši Leverts ar 34 puntkiem bija komandas rezultatīvākais spēlētājs, kamēr "double-double" (22 punkti, 15 atlēkušās bumbas) atkal Džereta Alena rēķinā. Džo Heriss, trāpīdams sešus no septiņiem trīspunktu metieniem, iemeta 27 punktus. "Wizards" līderis šajā mačā bez šaubām bija Tomass Braients, kurš spēja gūt 30 punktus un 13 atlēkušās bumbas.

Rodions Kurucs laukumā nospēlētajās 16:52 minūtēs guva divus punktus (2/2 soda metieni, 0/3 divpunktu metieni, 0/1 tālmetieni), trīs atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, divas kļūdas, četras personīgās piezīmes, kā arī trešo labāko +/- rādītāju komandā +11. Iepriekšējā mačā nespēlējušais Anžejs Pasečņiks laukumā pavadīja 3:44 minūtes, kuru laikā izcēlās ar diviem punktiem (0/0 soda metieni, 1/1 divpunktu metieni, 0/0 tālmetieni), vienu kļūdu, divām personīgajām piezīmēm un pozitīvu +/- rādītāju +4.

Bruklinas "Nets" savu nākamo spēli aizvadīs 4. augusta vakarā pulksten 20:30 pēc Latvijas laika, tiekoties ar Austrumu konferences līdervienību Milvoki "Bucks" (54-12), kamēr ASV galvaspilsētas komandai sarežģītais spēļu kalendārs jāturpina jau rītdienas vakarā, kad pulksten 23:00 pēc Latvijas laika komanda tiksies ar Indiānas "Pacers" (40-26).

NBA regulārā sezona, 2./3. augusts

SpēleRezultāts
Nets - Wizards118:110
Celtics - Trail Blazers22:30
Grizzlies - Spurs23:00
Magic - Kings1:00
Rockets - Bucks3:30
Suns - Mavericks4:00

     [+] [-]

, 2020-08-02 23:55, pirms 4 gadiem
Noskatījos gandrīz visu spēli. Nu nepatīk man Leverts, nu vāks, iepriekšējo spēli izmeta pie 20 metieniem, šodien vēl vairāk-labi, ka vismaz komanda uzvarēja. Individuālists. Pirms spēles ar ORL pie key moments pievieno- atkarīgs kā nospēlēs leverts, nu wtf. Širmis aizvērās un uzmeta 6-17 fg. Atnāks atpakaļ 6 iztrūkstošie plejeri un visi par tādu Levertu aizmirsīs.
Bet kāpēc nespēlēt normālu komandas spēli?!?

  +2 [+] [-]

, 2020-08-03 00:17, pirms 4 gadiem
Impērija rakstīja: Noskatījos gandrīz visu spēli. Nu nepatīk man Leverts, nu vāks, iepriekšējo spēli izmeta pie 20 metieniem, šodien vēl vairāk-labi, ka vismaz komanda uzvarēja. Individuālists. Pirms spēles ar ORL pie key moments pievieno- atkarīgs kā nospēlēs leverts, nu wtf. Širmis aizvērās un uzmeta 6-17 fg. Atnāks atpakaļ 6 iztrūkstošie plejeri un visi par tādu Levertu aizmirsīs.
Bet kāpēc nespēlēt normālu komandas spēli?!?
Tāda sajūta, ka pirmo reizi skaties NBA. Tas ir tikai normāli, ka ir komandas līderis, kas izmet vairāk metienus, samierinies vai neskaties

  +2 [+] [-]

, 2020-08-03 04:15, pirms 4 gadiem
D-Mob rakstīja: Tāda sajūta, ka pirmo reizi skaties NBA. Tas ir tikai normāli, ka ir komandas līderis, kas izmet vairāk metienus, samierinies vai neskaties
Šaubos ka tā teiktu viņš ja kurucs tik daudz mestu,vai tik daudz vispār pie šprices tiktu.

     [+] [-]

, 2020-08-03 09:11, pirms 4 gadiem
Kā iznāca galvenie spēki tā Kurucs apjuka. Beigās to truli tak bija jāmet,ja grib tajā individuālistu čupā izsisties. Citādi jau viņš izskatījas labi, bet, lai tiktu pie nopietnākas rotacijas viņam jākļust par kaut kādu mega defa spēletāju,kas viņš pagaidam nav. Tas eksperments būt par centru arī ir kaut kāds sviests

     [+] [-]

, 2020-08-03 10:18, pirms 4 gadiem
Kā parasti skatāma spēle ar WSH piedalīšanos. Bet būtībā G-league spēle. WSH var izcelt tikai Braientu, izskatās labā formā beidzot - laikam vienīgais tur patreiz tur velk NBA 1. maiņas līmeni un lieliski met 3p.metienus.
Nets komandā labi izskatījās tie paši vadošie spēlētāji: Hariss, Alens un Laverts (viņš var nepatikt, bet tāds ir viņa stils, 2. piecinieka enerģiska vilkšana uz priekšu ar agresīvu iešanu uz grozu ar daudz metieniem). Čiozza arī lieliski iejuties komandā. Lielie veterāni jaunpienācēji (Tomass, džonsons) izskatās bēdīgi. Bet īstenībā sen jau. Nedomāju, ka nākamgad būs komandā, vai vispār NBA. varēja labāk, kādu jauno paņemt komandā uz šīm spēlēm.

     [+] [-]

, 2020-08-03 12:03, pirms 4 gadiem
Bons Reikers rakstīja: Kā parasti skatāma spēle ar WSH piedalīšanos. Bet būtībā G-league spēle. WSH var izcelt tikai Braientu, izskatās labā formā beidzot - laikam vienīgais tur patreiz tur velk NBA 1. maiņas līmeni un lieliski met 3p.metienus.
Nets komandā labi izskatījās tie paši vadošie spēlētāji: Hariss, Alens un Laverts (viņš var nepatikt, bet tāds ir viņa stils, 2. piecinieka enerģiska vilkšana uz priekšu ar agresīvu iešanu uz grozu ar daudz metieniem). Čiozza arī lieliski iejuties komandā. Lielie veterāni jaunpienācēji (Tomass, džonsons) izskatās bēdīgi. Bet īstenībā sen jau. Nedomāju, ka nākamgad būs komandā, vai vispār NBA. varēja labāk, kādu jauno paņemt komandā uz šīm spēlēm.
Piekrītu, kur loģika bija beogās turēt to Tomasu.. Tad jau labāk Kuruca pieredzi audzētu