Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Ibaka noliedz baumas par neīsto vecumu: "Neesmu dzimis džungļos"

Ibaka noliedz baumas par neīsto vecumu: "Neesmu dzimis džungļos"
Seržs Ibaka
Foto: The Canadian Press/PA Images

Nepilnus 28 gadus vecais Kongo dzimušais Spānijas izlases spēka uzbrucējs Seržs Ibaka savā profilā mikroblogošanas vietnē Twitter publicējis paziņojumu saistībā ar nesenajām baumām, ka NBA komandas pārāk neticot viņa oficiāli norādītajam vecumam.

Baumas aizsāka ESPN žurnālists, kurš The Full 48 podkāstā izteica šādu komentāru: "Lai cik neērti arī nebūtu ko tādu teikt, bet līga, nē, nevis līgas vadība, bet gan komandas uzskata, ka [Ibaka] ir vecāks nekā viņa norādītais gadu skaits. Vai tā ir vai nav un kāda ir ētiskā puse šādiem vārdiem, nezinu. Bet tas ietekmē viņa situāciju brīvo aģentu tirgū."

Šonakt Seržs Ibaka sociālajos tīklos publicēja savu atbildi: "Esmu lepns par to, no kurienes nāku un kāda ir mana izcelsme. Esmu arī lepns par smago darbu, kuru ieguldīju, lai kļūtu par profesionālu basketbolistu. Esmu ļoti vīlies, ka ir neliela sabiedrības daļa, kas izplata baumas un rada ziņas, kas balstītas uz stereotipiem un kurām nav nekādu pierādījumu. Esmu sarūgtināts, ka šajos laikos arvien vēl ir uz izcelsmi balstīti aizspriedumi un ka mums, afrikāņiem, reizēm nākas aizstāvēties.

Piedzimu Kongo galvaspilsētā Brazavilā. Pilsētā, kurā dzīvo vairāk nekā viens miljons cilvēku. Pilsētā ar slimnīcām, iedzīvotāju reģistru un administrāciju. Piedzimu gādīgā, mīlošā un vienotā ģimenē. Es nepiedzimu džungļos. Zinu, ka dzīvojam ātro ziņu pasaulē, kurā valda baumas, bet domāju, ka medijiem, runājot par tēmām, kas var aizskart cilvēkus, atbildību vajadzētu uztvert nopietni.

Zinu, kas es esmu un no kurienes es nāku, un tāpat to zina cilvēki, kuri mani patiešām pazīst. Skumji, ka daudzi cilvēki būs izlasījuši šīs baumas un būs izdarījuši viltus pieņēmumu, kas par patiesību var tikt uzskatīts mūžīgi, jo varbūt nebūs izlasījuši to, ko pašreiz rakstu. Skaidrs ir tas – lai kas arī nenotiktu, neviens man nevar atņemt lepnumu par manām saknēm un mīlestību pret basketbolu."

Visas iepriekšējās sezonas līgā pavadījis Oklahomasitijas "Thunder", Ibaka iepriekšējā vasarā nokļuva Orlando "Magic", bet sezonu pabeidza Toronto "Raptors". Izslēgšanas spēlēs Ibaka starta pieciniekā sāka visus desmit mačus, vidēji laukumā bija nepilnu 31 minūti, guva 14,3 punktus un izcīnīja 6,5 atlēkušās bumbas.

Izmantotie resursi:
Serge Ibaka Releases Statement Regarding Age...
https://twitter.com/sergeibaka_7/st...


, 2017-07-02 15:45, pirms 7 gadiem
Ja būtu tāds patriots tad spēlētu Kongo izlasē nevis Spānijas
, 2017-07-02 16:41, pirms 7 gadiem
Neesmu rasists, bet melnādainajiem tiešām ir grūti noteikt vecumu.
, 2017-07-02 17:39, pirms 7 gadiem
Tik lepns par savu izcelsmi, bet tik un tā pārstāv Spāniju.
Man jau liekas, ka eksotisku zemju pārstāvjiem tieši būtu jāpārstāv savas valstīs, nevis jāpastiprina jau tā spēcīgās izlases.
, 2017-07-02 17:51, pirms 7 gadiem
Amon Goeth rakstīja: Ja būtu tāds patriots tad spēlētu Kongo izlasē nevis Spānijas
, 2017-07-02 17:51, pirms 7 gadiem
Ja tu būtu īstens patriots, tad tu rakstītu vāveru vai laužņu portālā!
, 2017-07-02 17:53, pirms 7 gadiem
Šo vajag panemt uz knicks blakus KP. Un vel kadu Tairiku Evansu panjemt, kas varetu sniegt pienesumu areja linija.
, 2017-07-02 18:09, pirms 7 gadiem
Kongo džungļos, palmu ēnā!
, 2017-07-02 18:11, pirms 7 gadiem
Lūk mums bija patrioti - Gundars Vētra, Igors Miglinieks - teica - sorry LV izlase, mēs jau čaļiem apsolījām PSRS izlasē!
, 2017-07-02 18:27, pirms 7 gadiem
Nav dūmu bez uguns.
, 2017-07-02 18:35, pirms 7 gadiem
Ibaka is the third youngest of 18 children born to his father, Desire Ibaka.
-----
Ibaka izrādās ir 3 jaunakais no 18 bērniem savā kārtīgajā un mīlošajā ģimenē, un cik labi ka katram zināms precīzs dzimšanas datums!
, 2017-07-02 18:37, pirms 7 gadiem
His father played professionally in Africa and for the national team of the Republic of Congo. His mother, Amadou Djonga, was a member of the national team of the Democratic Republic of Congo, the country formerly known as Zaire. They passed down a passion for the sport & 18 children.
, 2017-07-02 18:58, pirms 7 gadiem
oxa rakstīja: Ibaka is the third youngest of 18 children born to his father, Desire Ibaka.
-----
Ibaka izrādās ir 3 jaunakais no 18 bērniem savā kārtīgajā un mīlošajā ģimenē, un cik labi ka katram zināms precīzs dzimšanas datums!
Senčiem droši vien ir pierakstu blociņš, kad kuru apsveikt
, 2017-07-02 18:59, pirms 7 gadiem
oxa rakstīja: His father played professionally in Africa and for the national team of the Republic of Congo. His mother, Amadou Djonga, was a member of the national team of the Democratic Republic of Congo, the country formerly known as Zaire. They passed down a passion for the sport & 18 children.
Nez par kuru laiku viņa spēlēja??????????????
, 2017-07-02 21:59, pirms 7 gadiem
oxa rakstīja: Ibaka is the third youngest of 18 children born to his father, Desire Ibaka.
-----
Ibaka izrādās ir 3 jaunakais no 18 bērniem savā kārtīgajā un mīlošajā ģimenē, un cik labi ka katram zināms precīzs dzimšanas datums!
Acīmredzot Tev vēl nav bērnu..tad no Tavas puses nebūtu šāds koments!
, 2017-07-03 06:23, pirms 7 gadiem
Gan jau,ka vecāki vēl lēkāja pa kokiem un nepazina kalendāru.
, 2017-07-03 11:04, pirms 7 gadiem
oxa rakstīja: Ibaka is the third youngest of 18 children born to his father, Desire Ibaka.
-----
Ibaka izrādās ir 3 jaunakais no 18 bērniem savā kārtīgajā un mīlošajā ģimenē, un cik labi ka katram zināms precīzs dzimšanas datums!
Tad jau tu noteikti apšaubi arī OKC Jaunzēlandes spēlētāja Adamsa patieso vecumu, jo arī viņš ir dzimis 18 bērnu ģimenē un ir jaunākais bērns. Vai varbūt nē - jo viņš ir baltais un tāpēc tavuprāt viss ir kārtībā?
, 2017-07-03 12:20, pirms 7 gadiem
Ļoti liels Kongo patriots. bet pārstāv Spānijas izlasi, mda.
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
3

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.