Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

NBA izmeklēšana: Hilam vajadzēja atkārtot liktenīgo soda metienu Grīna pārkāpuma dēļ

NBA izmeklēšana: Hilam vajadzēja atkārtot liktenīgo soda metienu Grīna pārkāpuma dēļ
Džordža Hila soda metiens
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā basketbola līga pēc spēlēm publicē ziņojumus, kuros pārbauda pēdējo divu minūšu laikā pieņemtos tiesnešu lēmumus un pieļautās kļūdas. Izņēmums nebija arī finālsērijas pirmais duelis, un secināts, ka Goldensteitas "Warriors" uzbrucējs Dreimonds Grīns pasaudzēts divas reizes.

Vakar Goldensteitas "Warriors" izcīnīja uzvaru, savā laukumā ar 124:114 pagarinājumā pārspējot Klīvlendas "Cavaliers". Pamatlaika izskaņa pārvērtās par haosu – Džordžs Hils 4,7 sekundes pirms beigām netrāpīja soda metienu, taču atlēkušo bumbu uzbrukumā izcīnīja Dž. R. Smits, tādējādi dodot viesiem vēl vienu iespēju izraut uzvaru. Ja vien Smits zinātu rezultātu – viņam šķitis, ka "Cavaliers" ir viena punkta pārsvars, pēc dueļa atklāja komandas galvenais treneris Tairons Lū – un būtu izdarījis metienu, nevis dotos centra virzienā, mēģinot iztērēt atlikušās sekundes.

Tomēr Nacionālās basketbola asociācijas veiktā pārbaude liecina, ka šādai situācijai nemaz nevajadzēja notikt, ja vien tiesneši nebūtu pielaiduši divas kļūdas. Brīdī, kad Hils pēc precīzā soda metiena aizmeta garām otro, soda laukumā pārāk ātri iegājis Goldensteitas "Warriors" uzbrucējs Dreimonds Grīns, tādējādi iegūstot neatļautas priekšrocības. Ja tiesneši to būtu ievērojuši, Hilam tiktu dota iespēja atkārtot otro soda metienu, un tobrīd rezultāts bija neizšķirts.

Tāpat tiesneši palaida garām Grīna pārkāpumu 12,1 sekundi pirms pamatlaika beigām, kad viņš saķēra Lebrona Džeimsa roku, ierobežojot pretinieka pārvietošanās spējas. Mirkli vēlāk Džeimss piespēlēja Hilam, pret kuru noteikumus pārkāpa Klejs Tompsons. Ja tiesneši fiksētu pārkāpumu, uz soda metiena līnijas stātos Džeimss, kurš mača garumā realizēja desmit no 11 soda metieniem.

Izmeklēta tika arī situācija 36,4 sekundes pirms pamatlaika beigām – Kevins Durents devās caurgājienā, bet viņa ceļā stājās Džeimss, izprovocējot piezīmi. Tomēr pēc atkārtojuma skatīšanās lēmums tika mainīts, piezīmi piešķirot Lebronam. "Tiesnešu brigāde nebija pilnīgi pārliecināta, vai Džeimss atradās ārpus ierobežotās zonas. Atkārtojums ļāva secināt, ka viss bija kārtībā, taču tiesneši vērtēja arī to, vai Džeimss bija ieņēmis pareizu pozīciju. Noteikumi atļauj arī šādu atkārtojumu. Bija redzams, ka Džeimss nav ieņēmis pareizu pozīciju, jo viņš pagrieza ķermeni un kustējās Durenta virzienā, kad notika sadursme."

Izmantotie resursi:
Draymond Green of Golden State Warriors had two...


, 2018-06-02 08:45, pirms 6 gadiem
Un jeega no tā??? Tad atdodiet uzvaru Cavaliers. Figņa kaut kāda. Tāpat neviens tiesnesis tur nemācās no savām kļūdām...
Bet nu tas viss nemaina faktu, ka JR ir lohs. Pret celtics Alu Horfordu arī vins iegrūda mugurā, ka šis gandrīz stīpā ielidoja! Dumb as fuuckk.
, 2018-06-02 09:05, pirms 6 gadiem
Ari nesaprotu kada jega publiski iztirzat kludas,kuru atzisana vairs neko nemaina?Serija ir 1-0 GSW laba!Sim macam bija jabut Cavs.Smits no bomza,kas vareja iemest 3pt parverties par pedigako bomzi.
Curry totali besi ar savu izradisanos.Ta stulba plecu deja pret Hou.Pret Cavs pec tala 3pt puslaika beigas ari kaut kadu sudu radija...
, 2018-06-02 09:19, pirms 6 gadiem
Cerbers24 rakstīja: Ari nesaprotu kada jega publiski iztirzat kludas,kuru atzisana vairs neko nemaina?Serija ir 1-0 GSW laba!Sim macam bija jabut Cavs.Smits no bomza,kas vareja iemest 3pt parverties par pedigako bomzi.
Curry totali besi ar savu izradisanos.Ta stulba plecu deja pret Hou.Pret Cavs pec tala 3pt puslaika beigas ari kaut kadu sudu radija...
Tad jau tev Lebrons arī besī ar savu deju pēc svarūgiem metieniem, kur viņš tās rokas uz leju krata? vai arī tas tev netraucē?
, 2018-06-02 09:20, pirms 6 gadiem
Šis viss gan jau veidots, lai cilvēkiem viestu skaidrību par strīdīgām epizodēm spēļu noslēgumos. Bet nu nevaru nepiekrist par GSW, nepatīk tas viņu lecīgums..
, 2018-06-02 09:25, pirms 6 gadiem
Kada tad Lebronam ir deja???Vinsh parasti nikni uzsit sev pa krutim.Tas izskatas viriskigi.Daudzi ta dara,lai uzvilktu sevi.A Curry kaut kada izradisanas uz publiku
, 2018-06-02 09:35, pirms 6 gadiem
Cerbers24 rakstīja: Kada tad Lebronam ir deja???Vinsh parasti nikni uzsit sev pa krutim.Tas izskatas viriskigi.Daudzi ta dara,lai uzvilktu sevi.A Curry kaut kada izradisanas uz publiku
Kas tev liek domāt.ka Curry ar savu deju sevi neuzvelk?
, 2018-06-02 09:36, pirms 6 gadiem
Cerbers24 rakstīja: Kada tad Lebronam ir deja???Vinsh parasti nikni uzsit sev pa krutim.Tas izskatas viriskigi.Daudzi ta dara,lai uzvilktu sevi.A Curry kaut kada izradisanas uz publiku
reku vinja dels atkaarto! Deelam labak sanaak nekaa teevam! Bet neko viiriskjiigu neredzu!
https://www.youtube.com/watch?v=AVE...
, 2018-06-02 09:39, pirms 6 gadiem
Visvairāk par visu man besī Grīna mērkaķošanās.
Tāda uzvedība nav normāla un ir jāsoda. Interesanti, kas notiks ar NBA ja visi šādi sāks gorīties un tirināties kā Grīns?
, 2018-06-02 09:43, pirms 6 gadiem
Cerbers24 rakstīja: Ari nesaprotu kada jega publiski iztirzat kludas,kuru atzisana vairs neko nemaina?Serija ir 1-0 GSW laba!Sim macam bija jabut Cavs.Smits no bomza,kas vareja iemest 3pt parverties par pedigako bomzi.
Curry totali besi ar savu izradisanos.Ta stulba plecu deja pret Hou.Pret Cavs pec tala 3pt puslaika beigas ari kaut kadu sudu radija...
Vecīt, viņš ir notrēnējies līdz tādam līmenim, ka var pontoties. Citam patīk pēc laba uzbrukuma skaļi nobļauties vai nopirsties, kāda atšķirība, katram savs rituāls.
, 2018-06-02 09:53, pirms 6 gadiem
народ, недавно нашел уникальный способ как быстро накачать пресс (и другие мышцы) без физических усилий, диет и прочей лабуды. После двух недель использования миостимулятора убрал пивное пузу и начали проступать кубики, подкачал бицепс и ноги, а жена убрала в талии пару сантиметров и сделала красивый живот. Дa и прикoл что нe надo ничeгo дeлать прocтo надeл и включил, этo рeальнo cамый лeнивый и быcтрый cпocоб похудеть и подкaчатьcя, да и стоит копейки. Вот здесь я о нем и вычитал--- Блог Домашнего качка
, 2018-06-02 10:02, pirms 6 gadiem
Atklāts pierādījums ka tiesneši velk warriorus, bet bandwagoni no priekiem bikses te pieliek...
, 2018-06-02 10:12, pirms 6 gadiem
Es vnk izteicu viedokli,ka man ta Curry pontosanas nepatik.Var tacu redzet,kad uzvelk sevi,un ,kad izradas.Bet ja,vinam ir liela parlieciba par sevi.Kas ir tas ir Curry.
Cavs jau principa var uzvaret kadu speli tikai tad,ja GSW kada spele ieslegs pofigismu.
, 2018-06-02 10:22, pirms 6 gadiem
Cerbers24 rakstīja: Es vnk izteicu viedokli,ka man ta Curry pontosanas nepatik.Var tacu redzet,kad uzvelk sevi,un ,kad izradas.Bet ja,vinam ir liela parlieciba par sevi.Kas ir tas ir Curry.
Cavs jau principa var uzvaret kadu speli tikai tad,ja GSW kada spele ieslegs pofigismu.
Protams, katram savs viedoklis. Cavs varēja iepriekšējo spēli uzvarēt, tad būtu vēl pārliecinātāki, bet tagad jācīnas par 1 uzvaru.
, 2018-06-02 10:45, pirms 6 gadiem
rezgalis007 rakstīja: Un jeega no tā??? Tad atdodiet uzvaru Cavaliers. Figņa kaut kāda. Tāpat neviens tiesnesis tur nemācās no savām kļūdām...
Bet nu tas viss nemaina faktu, ka JR ir lohs. Pret celtics Alu Horfordu arī vins iegrūda mugurā, ka šis gandrīz stīpā ielidoja! Dumb as fuuckk.
Līga parāda savu caurspīdību un paškritikas spēju, kā arī pārtrauc debates par tiesnešu darbību medijos un soctīklos. Tas, vai tiesneši mācās no savām kļūdām, diemžēl vairs nav līgas atbildība.
, 2018-06-02 10:47, pirms 6 gadiem
Nesaprotu, par ko ņemšanās? Bumbu taču ieguva komanda, pret kuru tika iegūtas "neatļautas priekšrocības". Pieņemsim, ka ir atkārtots brīvmetiens. Ja trāpa, tad +1 paliek 4,7 sekundes, taču pēdējais uzbrukums Warriors. Ja netrāpa atkārtoto brīvmetienu, tad maza varbūtība, ka otrreiz tiktu pie atlēkušās bumbas uzbrukumā, un, attiecīgi, pretiniekam paliktu kādas 3,5 sekundes. Situācija, kas tiesnešu darbības (negribu to saukt par kļūdu) dēļ izveidojās, bija visdrošākā priekš Klīvlendas - vai nu uzvara ar pēdējo sekunžu metienu vai pagarinājums. Abos pārējos variantos pastāvēja arī reālas zaudējuma iespējas jau pamatlaikā.
, 2018-06-02 11:04, pirms 6 gadiem
DainixDT rakstīja: Atklāts pierādījums ka tiesneši velk warriorus, bet bandwagoni no priekiem bikses te pieliek...
Tu laikam najobs esi. Atklaats pieradijums ir tas, ka NBA vadiiba atklati velk Cavaliers.... Jo kada gan shim rakstam ir jega?(un es nedomaju te sc.com, bet vispareejo liigas kluudu iztirzashanu)... Jega ir tada, ka liiga shadaa veidaa megina ietekmet tiesneshu darbu... Un tici man jau nakamajaa machaa mes to redzesim.

P.s. Man shajaa serijaa favorita nav, jo no abaam komandaam vemiens naak.
, 2018-06-02 11:27, pirms 6 gadiem
Man liekas, es iepriekš neesmu redzējis, ka skatās atkārtojumu un maina uzbrukuma sodu uz aizsardzības sodu.

Ok, skatījās vai ir ārpus apļa, bet par sodu nez vai vajadzēja mainīt. Tad jau tādas epizodes ir miljoniem pēdējo 2 minūšu laikā, kuras skatīties.....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-06-02 12:10, pirms 6 gadiem
Pirmajos divos finālos es biju par Warriors. Komanda man likās simpātiska un biju šīs komandas fans un biju finālos pret Lebronu, bet viss mainījās,kad no savas konferences niknākās konkurentes tika dabūts tās līderis. Es no fana kļuvu par antifanu. Ciest nevaru Warriors- Durants ir staigule, Grīns pērtiķis, Karijs kaut kăds trīceklis. Tompsons arī sāk kaitināt.
Savukārt Lebrons kurš arī ir pārstāvējis komandu kurā ir vairăkas zvaigznes pierāda,ka pat tādu miskasti kā Cavaliers spēj aizvest uz finālu. Lai kāds no iepriekš pieminētajiem pamēğina ko tādu izdarīt. Lebronu esmu sācis ļoti cienīt.
, 2018-06-02 12:12, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Nesaprotu, par ko ņemšanās? Bumbu taču ieguva komanda, pret kuru tika iegūtas "neatļautas priekšrocības". Pieņemsim, ka ir atkārtots brīvmetiens. Ja trāpa, tad +1 paliek 4,7 sekundes, taču pēdējais uzbrukums Warriors. Ja netrāpa atkārtoto brīvmetienu, tad maza varbūtība, ka otrreiz tiktu pie atlēkušās bumbas uzbrukumā, un, attiecīgi, pretiniekam paliktu kādas 3,5 sekundes. Situācija, kas tiesnešu darbības (negribu to saukt par kļūdu) dēļ izveidojās, bija visdrošākā priekš Klīvlendas - vai nu uzvara ar pēdējo sekunžu metienu vai pagarinājums. Abos pārējos variantos pastāvēja arī reālas zaudējuma iespējas jau pamatlaikā.
Kur tev ir kāda ņemšanās? Līga tikai paskaidroja, kādas kļūdas tika pieļautas. Tikai tāpēc, ka šī kļūda, kas it kā bija pret Cavs, patiesībā viņiem neko nemainīja, nenozīmē, ka līgai tas bija jāignorē un jāizlaiž savā izmeklēšanas pārskatā.
, 2018-06-02 12:43, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: gribētu redzēt ko warriors iespētu eirolīgā

tādu grīnu tur izsmērētu pret grīdu, nevarētu mērkaķoties
Tādi "Grīni" ir gandrīz katrā komandā. Eiropā nav neviena spēlētāja, kurš uzdrošinātos pret šo muskuļu kalnu kaut ko iesākt, nesapņo.
Tu Helmani esi redzējis spēlēs Eiropā? Uvim bija līdzīga loma ielīst pretiniekam zem ādas, pretinieki viņu ienīda, savējie atbalstīja
, 2018-06-02 15:13, pirms 6 gadiem
vorkuta rakstīja: Tādi "Grīni" ir gandrīz katrā komandā. Eiropā nav neviena spēlētāja, kurš uzdrošinātos pret šo muskuļu kalnu kaut ko iesākt, nesapņo.
Tu Helmani esi redzējis spēlēs Eiropā? Uvim bija līdzīga loma ielīst pretiniekam zem ādas, pretinieki viņu ienīda, savējie atbalstīja
Velti viņš tur gorās. Lebronu vislabāk čakarē Stīvensons.
Grīna gorīšanās Lebronam ir vienaldzīga.
, 2018-06-02 16:12, pirms 6 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Velti viņš tur gorās. Lebronu vislabāk čakarē Stīvensons.
Grīna gorīšanās Lebronam ir vienaldzīga.
Kā šogad Stīvensonam sanāca viņu pačakarēt?

1 no 10 spēlēm varbūt Stīvensons var kaut ko Lebronam izdarīt, bet pārējās 9 Lebrons viņu apspēlē vienos vārtos.

Un šitādā veidā parādās tie "fakti" līdzīgi šim.....

Vienu reizi redz, bet tās 9 neredz.
, 2018-06-02 21:57, pirms 6 gadiem
Īsti nesaprotu par ko tāds cepiens pret Grīnu? Varu derēt, ja viņš būtu Lebrona komandā tā uzreiz visi priecātos par viņa darbībām un patiktu, ka čalis māk ielīst zem ādas pretiniekam. Viņš ir kārtīgs kaplis kas vajadzīgs katrā čempionu komandā - viņš ir liels faktors GSW uzvarām. Un tā ir viņa veida spēle ar pretiniekiem - tak dzirdot viņa komentārus/ierakstus soc tīkos var saprast, ka tās ir vnk spēles situācijas. Kā beidzas spēle tā viss ok un viņš ciena pretinieku. Interesanti, kāpēc neviens neko nepārmet Embīdam, ka šis kaitina pretiniekus un mērkaķojas uz laukuma? Redz 76ers esot simpātiska komanda... Kāpēc neviens nepārmet Aiverijam Bredlijam par Lonzo Bola pazemošanu? Visiem tak bija jābūt sašutušiem? Ar ko Lebrona muskuļu rādīšana ir labāka par Karija gorīšanos? Katram savs veids kā svinēt, izrādīties un tai pašā laikā ar šīm darbībām ietekmēt pretinieku. Saprotiet - tas viņiem nav personīgi, tas vnk ir just a business. Pēc spēles viņi tāpat apskaujas un sarokojas. Tāpat kā Tatums uzborzīja Lebronam, bet pēc tam samīļojās! Tās ir vnk spēles epizodes un tā to uztveriet arī jūs! Neņemiet personīgi un iemācieties uzteikt pretinieku par lielisku spēli! Lebrons parādīja lielisku spēli, bet GSW beigās izrādījās labāki, tas arī viss!
, 2018-06-02 22:06, pirms 6 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Visvairāk par visu man besī Grīna mērkaķošanās.
Tāda uzvedība nav normāla un ir jāsoda. Interesanti, kas notiks ar NBA ja visi šādi sāks gorīties un tirināties kā Grīns?
Visvairak besi aljosha
Interesanti kas notiks ar sportacentru ja visi saks stalkot Ullu un tirinaties kā Nauris
#FapBoy #PaKrūmiem
GO GSW!
, 2018-06-02 22:07, pirms 6 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Kā šogad Stīvensonam sanāca viņu pačakarēt?

1 no 10 spēlēm varbūt Stīvensons var kaut ko Lebronam izdarīt, bet pārējās 9 Lebrons viņu apspēlē vienos vārtos.

Un šitādā veidā parādās tie "fakti" līdzīgi šim.....

Vienu reizi redz, bet tās 9 neredz.
Vienigie kas prot skolot lebi ir Igijs un Novitckis!
, 2018-06-02 23:29, pirms 6 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Pirmajos divos finālos es biju par Warriors. Komanda man likās simpātiska un biju šīs komandas fans un biju finālos pret Lebronu, bet viss mainījās,kad no savas konferences niknākās konkurentes tika dabūts tās līderis. Es no fana kļuvu par antifanu. Ciest nevaru Warriors- Durants ir staigule, Grīns pērtiķis, Karijs kaut kăds trīceklis. Tompsons arī sāk kaitināt.
Savukārt Lebrons kurš arī ir pārstāvējis komandu kurā ir vairăkas zvaigznes pierāda,ka pat tādu miskasti kā Cavaliers spēj aizvest uz finālu. Lai kāds no iepriekš pieminētajiem pamēğina ko tādu izdarīt. Lebronu esmu sācis ļoti cienīt.
Absoluti manas domas vārds vārdā. Durants ir sa@isis to komandu. Džeimss beidzot M.J. līmenī.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.
Dāvis Bertāns noskatās, kā divus punktus gūst Aleksejs Pokuševskis. Foto. AP. Scanpix
29

Bertāns iemet piecus punktus, "Hornets" pārtrauc piecu zaudējumu sēriju

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) piecu zaudējumu sēriju pārtraukusi Šārlotas "Hornets" komanda, kas savā laukumā ar 118:111 pārspēja Austrumu konferences šī brīža ceturto labāko komandu Klīvlendas "Cavaliers". Dāvis Bertāns nospēlēja nepilnas 23 minūtes, kuru laikā atzīmējās ar pieciem gūtajiem punktiem.
Ostins Rīvss. Foto: Jack Dempsey/AP/Scanpix
9

Rīvsam ''triple-double'', ''Lakers'' atspēlē 19 punktu deficītu un trillerī uzvar ''Bucks''

Naktī uz trešdienu Nacionālajā basketbola asociācijā spēlē starp Milvoki ''Bucks'' un Losandželosas ''Lakers'' bija nepieciešami divi papildlaiki. Pamatlaikā ''Lakers'' atspēlēja 19 punktu deficītu, bet otrā papildlaika beigās pēc Ostina Rīvsa tālmetiena nodrošināja uzvaru (128:124).