Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA oficiāli pārceļ drafta loteriju un plāno sezonas sākšanu decembrī

Rolands Eliņš

NBA oficiāli pārceļ drafta loteriju un plāno sezonas sākšanu decembrī
Adams Silvers. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) direktoru padome nobalsojusi par divu maija pasākumu pārcelšanu. Laikā nenotiks drafta loterija un pirmsdrafta fiziskās pārbaudes, kas, visticamāk, nozīmēs arī paša drafta pārcelšanu. NBA vadība arī arvien vairāk nosveras par labu plānam nākamās sezonas sākumu pārcelt uz decembri.

NBA oficiāli apstiprinājusi drafta loterijas un pirmsdrafta fizisko pārbaužu pasākumu. Pats drafts, kas paredzēts 25. jūnijā, vēl nav pārcelts, taču ESPN ziņo, ka tas ir tikai laika jautājums. Jau iepriekš bija norādīts, ka NBA draftu varētu rīkot vasaras izskaņā.

Drafta loterijā parasti tiek iesaistītas komandas, kuras nav kvalificējušās izslēgšanas spēlēm, un izlozē tiek noskaidrots, kādā secībā komandas veiks drafta izvēli. Šobrīd to veikt būtu problemātiski, ņemot vērā, ka pašreizējā sezona vēl nav izspēlēta līdz galam.

ESPN arī ziņo, ka NBA klubu vadītāju vidū un līgas birojā arvien lielāku piekrišanu kļūst plāns par nākamās sezonas sākuma pārcelšanu uz decembri, ko kā iespējamību iepriekš bija pieļāvis arī līgas komisārs Adams Silvers. Šī plāna realizācija tiek apsvērta neatkarīgi no tā, vai šī sezona tiks izspēlēta līdz galam vai nē.

Viens no galvenajiem argumentiem, kādēļ NBA atbalsta šo plānu, ir iespējamība par skatītāju atgriešanos arēnās – sezonas sākuma pārcelšana uz vēlāku laiku palielina iespēju, ka spēles varētu aizvadīt pie pilnām tribīnēm. NBA rēķinās, ka tuvākajos mēnešos būs vairāki šķēršļi, lai spēles varētu notikt ar līdzjutējiem klātienē. „Ja sezonu sāksim decembrī, tas nenozīmē, ka uzreiz būs pilnas arēnas. Taču varbūt skatītāji varēs atgriezties spēlēs martā,” ESPN citē direktoru padomes locekli, kurš palika anonīms.

Ja šī sezona tiks izspēlēta līdz galam un noslēgsies septembrī vai pat oktobrī, nākamās sezonas pārcelšana par pāris mēnešiem ir neizbēgama. 2020./2021. gada sezona tādā gadījumā beigtos jūlijā vai augustā, kas savukārt būtu smags trieciens Tokijas olimpisko spēļu basketbola turnīram, kas paredzēts tieši šajā laikā. Jāatgādina, ka NBA vadība apspriedusi ideju par šāda sezonas formāta ieviešanu pastāvīgi, nevis tikai pandēmijas dēļ, kas varētu atstāt lielu iespaidu uz FIBA kalendāru.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  -1 [+] [-]

, 2020-05-02 09:54, pirms 4 gadiem
Nauda, nauda, nauda

     [+] [-]

, 2020-05-02 11:56, pirms 4 gadiem
Protams,ka nauda..
NBA vien zaudē uz biļetēm 3+ miljardi..
Viss USA sports zaudējot ap 12 miljardi.
Spurs pat tirgošanā izlikusi minor daļas pārdošanai.
Apdrošinātas līgas ar netika,jo neviens nedomāja,ka būs tik traki