Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Labākais NBA ģenerālmenedžeris - Maierss no "Warriors"

Andrejs Siliņš

Labākais NBA ģenerālmenedžeris - Maierss no "Warriors"
Bobs Maierss
Foto: AP/Scanpix

Par aizvadītās sezonas labāko Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) ģenerālmenedžeri nosaukts līgas uzvarētājas Goldensteitas "Warriors" ģenerālmenedžeris Bobs Maierss.

Maiera uzvara zināmā mērā uzskatāma par pārsteigumu, jo iepriekš tika prognozēts, ka par labāko kļūs Klīvlendas "Cavaliers" ģenerālmenedžeris Deivids Grifins, kura darbības bija pamanāmākas - komandā atgriezies Lebrons Džeimss, veikti vairāki maiņas darījumi pirmssezonā un sezonas vidū, padarot "Cavs" par reālu titula pretendenti. Tomēr balsojumā Grifins saņēma vien septiņās pirmās vietas, kamēr Maiersam tika 13 pirmās vietas, piecas otrās un divas trešās.

40 gadus vecais Maierss starpsezonā papildināja "Warriors" rindas ar Šonu Livingstonu un Leandro Barbosu, kā arī galvenā trenera amatā nolīga pirmgadnieku Stīvu Keru. "Warriors" izcīnīja par 16 uzvarām vairāk nekā iepriekšējā sezonā un ar 67 panākumiem bija labākā komanda līgā regulārajā turnīrā.

Jāteic, ka balvu, iespējams, Maiersam vajadzētu dalīt ar citiem, jo Oklendas organizācijā diezgan liela loma spēlētāju piesaistē un jautājumos par komandas izveidi ir arī tam pašam Keram, konsultantam Džerijam Vestam, ģenerālmenedžera asistentiem Trevisam Šlenkam un Kirkam Leikobam, kā arī īpašniekam Džo Leikobam.

1995. gada NCAA čempions UCLA rindās Maierss sāka strādāt "Warriors" 2011. gada pavasarī par ģenerālmenedžera asistentu, bet pēc gada tika iecelts par ģenerālmenedžeri. Pirms tam Maierss 14 gadus strādāja par spēlētāju aģentu, kopumā parakstot līgumus par vairāk nekā 575 miljoniem dolāru.

Izmantotie resursi:
NBA.com

  +1 [+] [-]

, 2015-05-02 12:06, pirms 9 gadiem
Mierinājuma balva GSW par to, ka Kerr netika nosaukts par gada labāko treneri, nekas vairāk.

  -1 [+] [-]

, 2015-05-03 01:00, pirms 9 gadiem
Interesanti. GSW tak vispār nekādas maiņas neveica