Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

2015. gada NBA čempions Boguts noslēdz basketbolista karjeru

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

2015. gada NBA čempions Boguts noslēdz basketbolista karjeru
Endrjū Boguts. Foto: USA Today Sports/Scanpix

2005. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta pirmais numurs Endrū Boguts paziņojis par karjeras beigām. Austrālijā dzimušais centra spēlētājs pasaules spēcīgākajā basketbola līgā spēlēja no 2005. līdz 2019. gadam. 2015. gadā, pārstāvot Goldensteitas "Warriors", Boguts kļuva par NBA čempionu.

Kā ziņo NBA apskatnieks Šems Čanarija, Boguts podkāstā "RogueBogues" atklāja, ka vēlējies karjeru noslēgt pēc 2020. gada Olimpiskajām spēlēm, bet tās tika pārceltas uz 2021. gadu, tādējādi karjeru 36 gadus vecais spēlētājs noslēgs tagad. Karjeras laikā Boguts pasaules spēcīgākajā basketbola līgā nospēlēja 706 regulārā turnīra spēles, kuru laikā guva 9,6 punktus, savāca 8,7 atlēkušās bumbas un atdeva 2,2 rezultatīvas piespēles. Tāpat karjeras laikā viņš vidēji bloķēja 1,5 pretinieku metienus.

Boguts komentēja savu lēmumu: "Es cerēju, ka varēšu spēlēt Tokijas olimpiādē. Mērķis bija aizvadīt ceturtās olimpiskās spēlēs un paziņot, ka noslēdzu savu basketbolista karjeru. Tas būtu bijis lieliski, bet neesmu fiziski un mentāli spējīgs gaidīt līdz 2021. gada vasarai. Es varētu spēlēt ar pretsāpju zālēm, bet neuzskatu, ka šajā karjeras posmā tas būtu pareizais lēmums."

1984. gadā dzimušais Boguts NBA aizvadīja 14 sezonas. 2005. gadā ar kopējo pirmo numuru viņu NBA draftā izvēlējās Milvoki "Bucks". 2012. gadā viņš tika aizmainīts uz "Warriors", un tieši ar Goldensteitas komandu viņš vienīgo reizi kļuva par NBA čempionu. Tāpat viņš 2010. gadā tika iekļauts trešajā NBA simboliskajā izlasē jeb "All-NBA Third Team". 2011. gadā austrālietis kļuva par līgas labāko metienu bloķētāju (vidēji 2,58 bloķētie metieni). Karjeras laikā Boguts spēlējis arī Dalasas "Mavericks", Klīvlendas "Cavaliers", Losandželosas "Lakers" un Sidnejas "Kings".