Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Bertānam astoņi punkti vēl vienā lielā "Spurs" sakāvē, Bruklinā divi papildlaiki

Bertānam astoņi punkti vēl vienā lielā "Spurs" sakāvē, Bruklinā divi papildlaiki
Dāvis Bertāns un Jakobs Peltls pret "Rockets" zvaigzni Krisu Polu. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā Dāvis Bertāns guva astoņus punktus mačā pret Hjūstonas „Rockets”, taču viņa pārstāvētā komanda Sanantonio „Spurs” bez variantiem zaudēja ar 105:136. Tas ir otrais „Spurs” zaudējums pēc kārtas, kurā rezultāta starpība ir lielāka par 30 punktiem. Savukārt Rodions Kurucs neizgāja laukumā Bruklinas „Nets” zaudējumā otrajā papildlaikā pret Memfisas „Grizzlies” (125:131).

Dāvis Bertāns šonakt laukumā pavadīja 18 minūtes un guva astoņus punktus (2p. 1/1, 3p. 2/4). Viņam arī divas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle un pa vienai kļūdai un vienai piezīmei. Latviešu uzbrucēja +/- rādītājs bija mīnus trīs.

„Spurs” pirms divām dienām bija zaudējusi izbraukumā Minesotā ar 89:128, un šodien sekoja gandrīz tikpat liela sagrāve, atzīstot „Rockets” pārākumu ar 31 punkta starpību. „Spurs” jau pirmajā ceturtdaļā nokļuva 16 punktu iedzinējos un pirmo puslaiku pabeidza ar 47:70. Trešajā ceturtdaļā Hjūstonas vienība, kas arī sezonu nav iesākusi tik pārliecinoši kā gaidīts, iemeta vēl 40 punktus un uz brīdi panāca arī +38. Pēdējā ceturtdaļā Sanantonio ar savu rezervistu palīdzību izdevās nedaudz samazināt starpību līdz 105:136, bet par spēles uzvarētāju šaubas neradās ne brīdi.

„Rockets” līdz ar to noslēdza savu piecu izbraukuma spēļu sēriju, kurā guva pirmo uzvaru. Pēc trīs spēļu izlaišanas laukumā bija atgriezies Kriss Pols, kurš guva 14 punktus un izdalīja desmit rezultatīvas piespēles. Desmit piespēles arī Džeimsam Hārdenam, kurš sameta 23 punktus, bet veiksmīgu spēli aizvadīja arī Hjūstonas centrs Klints Kapela, sakrājot 27+12 un izdarot četrus blokus. Hjūstona kopumā trāpīja 22 tālmetienus, no kuriem septiņi bija Erika Gordona rēķinā, viņam gūstot 26 punktus.

„Spurs” rindās ar 20 punktiem rezultatīvākais bija Lamarkuss Oldridžs, bet Demārs Derouzens pievienoja 18 punktus, taču „Spurs” sākumsastāva spēlētājiem atkal bija ļoti vāji +/- rādītāji. Ar 11 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Sanantonio rezervists Deriks Vaits.

„Spurs” bilance noslīdējusi līdz 10-12, komanda ieņem pēdējo vietu Dienvidrietumu divīzijā un nākamo spēli aizvadīs pēc divām dienām savā laukumā pret Portlendas „Trail Blazers”.

Rodions Kurucs neizgāja laukumā Bruklinas „Nets” spēlē pret Memfisas „Grizzlies”, kamēr viņa pārstāvētā komanda aizvadīja divus papildlaikus, beigās tomēr zaudējot ar 125:131. Bruklinai šis ir piektais zaudējums pēc kārtas, un komandas bilance noslīdējusi līdz 8-15.

26 punktus Bruklinai guva D`Andželo Rasels, kuram arī astoņas rezultatīvas piespēles, bet 21 punkts Demāra Kerola rēķinā. 58 minūtes ilgajā mačā „Nets” treneris izmantoja tikai deviņus spēlētājus, un komanda trāpīja 16 tālmetienus. Uzvarētāju sastāvā teicamu spēli aizvadīja 19 gadus vecais Džarets Džeksons, šovasar ar ceturto numuru izvēlētais spēlētājs. Viņš guva 36 punktus un savāca astoņas bumbas zem groziem, kamēr Maiks Konlijs izcēlās ar 37 punktiem un desmit piespēlēm. Memfisai šī ir 13. uzvara 21 mačā.

Izmantotie resursi:
The official site of the NBA | NBA.com


Slēpts komentārs: oxa
, 2018-12-01 08:32, pirms 5 gadiem
Bertānam šoreiz labs +/- rādītājs! Par komandas sniegumu ko piebilst laikam ir lieki...
Slēpts komentārs: viedoklis
, 2018-12-01 09:14, pirms 5 gadiem
Popu visi kubi šķiet ,ka būs atkoduši pārāk bieži zaudēt šie sākuši
, 2018-12-01 09:30, pirms 5 gadiem
Izklausīšos nepopulārs, bet uzskatu, ka Pops jālaiž pensijā un SAS jāsāk rebuild un draftā jādabū nākamais Kawhi!
, 2018-12-01 09:39, pirms 5 gadiem
Popam jāiet prom, DeRouzans arī nekāds vilcējs nav.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-12-01 10:21, pirms 5 gadiem
Nedomāju, ka vaina ir Popā. Ko var izdarīt, ja abi it kā komandas līderi spēlē pilnīgi vienādu neefektīvu basketbolu (bez 3p. metiena) - spiežās uz groza apakšu, kur visi to vien gaida un zina, ka viņi tā darīs. Stulba maiņa sanāca ar ti DD. Tagad manuprāt vienīgā iespēja ir maiņa. Tā kā DD nevar īsti aizmainīt tad sanak Aldridž pret Beal vai kaut kas līdzīgs. Citādi nekas te nemainīsies.
, 2018-12-01 10:37, pirms 5 gadiem
viedoklis rakstīja: Vismaz ar Virtuli viss kārtībā, nāk jaunais gads, % sāk palikt tāds, kādam tam pienāktos būt!? Nekādu pārsteigumu!
Kā tev pašam šķiet, cik neadekvāts tu esi 10 ballu sistēmā?
, 2018-12-01 10:45, pirms 5 gadiem
HOU ar visiem daudz maz ierindā izskatās pietiekami labi. Bet ne ideāli.

Izslēdzu pēc 2/4. Bija brīdis, kad SAS vilka klāt un turējās tuvu un komentētāji jau teica - abas komandas sametīs punktus, bet tagad ir īstais brīdis spēlēt aizsardzību. Un to SAS nevienā mirklī neizdarīja. HOU gan.
, 2018-12-01 10:53, pirms 5 gadiem
shitaa rakstīja: Kā tev pašam šķiet, cik neadekvāts tu esi 10 ballu sistēmā?
Ko var gribēt no cilvēka, kas ir nelaimīgs un visu žulti izgāž komentāru sadaļā.
, 2018-12-01 10:54, pirms 5 gadiem
Kur tad ir gudrie Popa vārdi, ka Kawhi nav līderis? Kur tad viņa izslāvētais Patijs Milzs līderis? Šosezon var play-off aiziet gar degunu vai arī jāveic rebuild pēc ilga laika.
, 2018-12-01 11:00, pirms 5 gadiem
KevinDurant#35 rakstīja: Kur tad ir gudrie Popa vārdi, ka Kawhi nav līderis? Kur tad viņa izslāvētais Patijs Milzs līderis? Šosezon var play-off aiziet gar degunu vai arī jāveic rebuild pēc ilga laika.
Rietumos tas rebuild var diezgan labi ieilgt un tad jau vairs Pops nebūtu pie stūres. Rebuildam arī LA līgums traucē. Nu nav viņš vairs tāds, kā bija POR laikos. Bet cipars gigantisks. Un tankotāju komanda tā arī īsti nav.
, 2018-12-01 11:00, pirms 5 gadiem
Ja godīgi, pat ar Kawhi, neliekas, ka komanda būtu baigi konkurētspējīga.
, 2018-12-01 12:05, pirms 5 gadiem
Ir jāsaprot, ka SAS ir skārušas lielas izmaiņas - un laikam daudzi nesaprot, ka daļēji jau ir sākusies komandas pārbūve - vienkārši šķita, ka esošie spēlētāji izvilks komandu līdz play-off. Īsā laikā komandu pametuši Duncan, Ginobli, Parker, Lenard (šie ir iespēlēti un nozīmīgi spēlētāji) Nu nav izdevies SAS aizstāt Duncan, kas bija lielākais zaudējums komandai kad SAS uzskatīja par vienu no reālākajām titula pretendentēm. No starta piecinieka tikai DeRozan ir vienīgais ko varētu nosaukt par stabilu sava līmeņa spēlētāju - pārējie četri spēlē kā pa viļņiem, un tas ietekmē komandas sniegumu kopumā. Ja starta piecinieka +/- koeficients ir -31; -11; -27; -26; -29, bet rezervistiem vidēji no -3 līdz -7 tad te ir problēma jāmeklē aizsardzībā.
, 2018-12-01 13:02, pirms 5 gadiem
viedoklis rakstīja: Vismaz ar Virtuli viss kārtībā, nāk jaunais gads, % sāk palikt tāds, kādam tam pienāktos būt!? Nekādu pārsteigumu!
'Šeit es tev pilnībā piekrītu - daudzu dievinātais Dončičs palika bāls un maziņš LAL jauno moru fonā. Runa nav par žults izgāšanu - vienkārši daudzi viņu pacēla sapņos līdz Lebrona līmenim vai augstāk, kādi sajūsmas puņķi tecēja pēc pirmajām spēlēm. No Dončiča var sanākt labs spēlētājs, bet nekad viņš nebūs NBA superzvaigzne uz jauno moru fona - kaut vai vakar daudzu lamātais Lonzo Bols, Kuzma un desmitiem citu. Baltie-superzvaigznes var būt tikai 4.-5. nr - Novickis, Sabonis, Gasoli, mūsu KP
, 2018-12-01 13:23, pirms 5 gadiem
vorkuta rakstīja: 'Šeit es tev pilnībā piekrītu - daudzu dievinātais Dončičs palika bāls un maziņš LAL jauno moru fonā. Runa nav par žults izgāšanu - vienkārši daudzi viņu pacēla sapņos līdz Lebrona līmenim vai augstāk, kādi sajūsmas puņķi tecēja pēc pirmajām spēlēm. No Dončiča var sanākt labs spēlētājs, bet nekad viņš nebūs NBA superzvaigzne uz jauno moru fona - kaut vai vakar daudzu lamātais Lonzo Bols, Kuzma un desmitiem citu. Baltie-superzvaigznes var būt tikai 4.-5. nr - Novickis, Sabonis, Gasoli, mūsu KP
Oi, kā TU maldies, rūgti maldies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-12-01 13:46, pirms 5 gadiem
vorkuta rakstīja: 'Šeit es tev pilnībā piekrītu - daudzu dievinātais Dončičs palika bāls un maziņš LAL jauno moru fonā. Runa nav par žults izgāšanu - vienkārši daudzi viņu pacēla sapņos līdz Lebrona līmenim vai augstāk, kādi sajūsmas puņķi tecēja pēc pirmajām spēlēm. No Dončiča var sanākt labs spēlētājs, bet nekad viņš nebūs NBA superzvaigzne uz jauno moru fona - kaut vai vakar daudzu lamātais Lonzo Bols, Kuzma un desmitiem citu. Baltie-superzvaigznes var būt tikai 4.-5. nr - Novickis, Sabonis, Gasoli, mūsu KP
daudzu dievināto Dončiču ar Lebronu salīdzina tikai tādi dīvaiņi kā tu, lai izteiktu viedokli, ka Luka ir sūdīgāks, kas tas vispār par apsurdu, Dončiču salīdzināt ar Lebronu, kur tu rauj tādas idejas!?
, 2018-12-01 14:18, pirms 5 gadiem
kristaps.26 rakstīja: šī viņam tik pirmā sezona , un viņš izskatās manuprāt labāk par KP6 pirmajā sezonā , spriest varēsi viņa trešās sezonas laikā !!!
Pie tam, ja skatāmies esošās spēles, tad viņa tas pārliecības līmenis un spēles izpratne ir diezgan augstā līmenī + pats Dončičs esot jokodamies iesmējis, ka viņam NBA ir vieglak, jo mazāk treniņu
, 2018-12-01 15:05, pirms 5 gadiem
shitaa rakstīja: daudzu dievināto Dončiču ar Lebronu salīdzina tikai tādi dīvaiņi kā tu, lai izteiktu viedokli, ka Luka ir sūdīgāks, kas tas vispār par apsurdu, Dončiču salīdzināt ar Lebronu, kur tu rauj tādas idejas!?
Paej atpakaļ uz sezonas sākumu - un tādu dievinātāju, kuri cēla Dončiču pāri Lebronam , bija papilnam. Tagad jau mazāk. Un pat NBA apskatnieki un krievi ir kļuvuši daudz piesardzīgāki ar Dončiča slavēšanu. IMHO - viņš nesaņems ROY MVP
, 2018-12-01 16:10, pirms 5 gadiem
vorkuta rakstīja: 'Šeit es tev pilnībā piekrītu - daudzu dievinātais Dončičs palika bāls un maziņš LAL jauno moru fonā. Runa nav par žults izgāšanu - vienkārši daudzi viņu pacēla sapņos līdz Lebrona līmenim vai augstāk, kādi sajūsmas puņķi tecēja pēc pirmajām spēlēm. No Dončiča var sanākt labs spēlētājs, bet nekad viņš nebūs NBA superzvaigzne uz jauno moru fona - kaut vai vakar daudzu lamātais Lonzo Bols, Kuzma un desmitiem citu. Baltie-superzvaigznes var būt tikai 4.-5. nr - Novickis, Sabonis, Gasoli, mūsu KP
Vāja tev izpratne par to, kas ir superzvaigzne un kas ir zvaigzne.

Bols un Kuzma tagad labāki? Jei bogu. Točna nav pilns pulveris.
, 2018-12-01 16:17, pirms 5 gadiem
vorkuta rakstīja: Paej atpakaļ uz sezonas sākumu - un tādu dievinātāju, kuri cēla Dončiču pāri Lebronam , bija papilnam. Tagad jau mazāk. Un pat NBA apskatnieki un krievi ir kļuvuši daudz piesardzīgāki ar Dončiča slavēšanu. IMHO - viņš nesaņems ROY MVP
Tu pat zini, ko nozīmē IMHO?

Visi eksperti viņam jau iedevuši ROY. Eitons nedabūs, jo komanda paliks pēdējā līgā.

Ja tu neredzi, ka Dončičs ir viens no DAL vilcējiem, tad acis tev toč nav pierē.

Lūdzu vienu komentu, kur kāds pateicis, ka Dončičs būs labāks par Lebronu (GOAT)? Mute ciet? Jo neviens tā nav apgalvojis.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.
Dāvis Bertāns noskatās, kā divus punktus gūst Aleksejs Pokuševskis. Foto. AP. Scanpix
32

Bertāns iemet piecus punktus, "Hornets" pārtrauc piecu zaudējumu sēriju

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) piecu zaudējumu sēriju pārtraukusi Šārlotas "Hornets" komanda, kas savā laukumā ar 118:111 pārspēja Austrumu konferences šī brīža ceturto labāko komandu Klīvlendas "Cavaliers". Dāvis Bertāns nospēlēja nepilnas 23 minūtes, kuru laikā atzīmējās ar pieciem gūtajiem punktiem.