Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Adetokunbo: "Būtu necienīgi pret partneriem, ja tagad runātu par savu līgumu"

Rolands Eliņš

Adetokunbo: "Būtu necienīgi pret partneriem, ja tagad runātu par savu līgumu"
Jannis Adetokunbo. Foto: Reuters/Scanpix

NBA superzvaigzne Jannis Adetokunbo mediju dienā neslēpa, ka apzinās nākamās vasaras svarīgumu jauna līguma noslēgšanā, taču negrasās sezonas gaitā par izteikties, jo uzskata, ka tādējādi izrāda necieņu pašreizējiem komandas biedriem.

„Es negrasos daudz runāt par savu nākamo līgumu,” sacīja Jannis Adetokunbo, uzreiz atzīstot situāciju, ka nākamajā vasarā viņam būs iespējas laicīgi pagarināt līgumu ar „Bucks”. „Nemaz nemēģināšu priekšlaicīgi skaidroties.”

„Es uzskatu, ka, ja reiz mums ir lieliska komanda un mūsu mērķis ir kļūt par čempioniem un kļūt labākiem līdz ar katru nākamo dienu, tad ir necienīgi pret maniem komandas biedriem, ja es tagad runātu par savu nākamo līgumu un savām lietām,” paskaidroja Adetokunbo. „Kad būs pienācis laiks, tad arī runāsim par to. Šobrīd nedomāju, ka ir īstais laiks.”

Adetokunbo ir aktīvs līgums līdz 2021. gada vasarai, taču NBA noteikumi paredz, ka viņš ar pašreizējo komandu var laicīgi noslēgt jaunu vienošanos. Nākamajā vasarā Adetokunbo varēs likt parakstu uz jauna piecu gada līguma, ko „Bucks” varēs piedāvāt 253 miljonu dolāru apmērā. Tas būtu lielākais līgums NBA vēsturē.

Ja Adetokunbo nevēlēsies palikt Milvoki un 2021. gada vasarā kļūs par brīvo aģentu, jebkura cita komanda varēs viņam piedāvāt līgumu „tikai” par 160 miljoniem dolāru.

24 gadus vecais Adetokunbo iepriekšējā NBA sezonā tika atzīts par līgas vērtīgāko spēlētāju, palīdzēja "Bucks" uzvarēt regulārajā sezonā un aizveda komandu līdz Austrumu konferences finālam, kurā tika zaudēts topošajai čempionei "Raptors".

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...