Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Lakers" treneris: "Hovards būs lomas spēlētājs, viņš to saprot"

Andrejs Siliņš

"Lakers" treneris: "Hovards būs lomas spēlētājs, viņš to saprot"
Dvaits Hovards. Foto: AFP / Scanpix

Šovasar daudz aprunātās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Losandželosas "Lakers" galvenais treneris Frenks Vogels izteicies, ka nule kā komandu papildinājušais Dvaits Hovards jaunajā sezonā plānots vien kā lomas spēlētājs, un pats basketbolists to apzinoties.

"Lakers" šovasar bija uzmanības centrā ar saviem mēģinājumiem pielasīt Lebronam Džeimsam apkārt kaujasspējīgu sastāvu. Izdevās viens ļoti skaļš gājiens - maiņas darījumā no Ņūorleānas "Pelicans" izdevās iegūt spēka uzbrucēju Entoniju Deivisu.

Par visai skaļu var saukt arī centra Demarkusa Kazinsa parakstīšanu, taču tad nāca sliktas ziņas - Kazinss treniņā saplēsa ceļgala krusteniskās saites. Tas nozīmēja atgriešanos spēlētāju tirgū, jo komandā bija palicis viens nominālais centrs Džaveila Makgī personā. Uz pārbaudēm uzaicinājuši vairākus centrus, "Lakers" nolēma piedāvāt līgumu Dvaitam Hovardam, kurš šo iespēju arī pieņēma.

Lai gan Hovards ir astoņkārtējs NBA Visu zvaigžņu spēļu dalībnieks, pieckārtējs NBA sezonas simboliskā piecinieka spēlētājs, "Lakers" rindās spēlētājam atvēlētā loma būs otršķirīga. "Jūtamies ļoti labi par Dvaitu kā cilvēku. Viņam šeit būs citādāka loma. Viņš vairāk būs lomas spēlētājs, nevis viens no līderiem. Viņš to saprot," norādīja Losandželosas slavenākā kluba galvenais treneris Frenks Vogels.

Hovarda spožākās dienas jau labu laiku kā beigušās - pēc Orlando "Magic" pamešanas 2012. gadā Hovards nav bijis tas spēlētājs, kas karjeras pirmsākumā Floridā. Tam par iemeslu bijuši gan savainojumi, gan nespēja sadzīvot ar citām komandas zvaigznēm, piemēram, Kobe Braientu "Lakers" rindās vai Džeimsu Hārdenu Hjūstonā.

Pagājušajā sezonā Hovards nospēlēja deviņus mačus "Wizards" rindās, vidēji 26 minūtēs gūstot 12,8 punktus un izcīnot 9,2 atlēkušās bumbas. Salīdzinājumam - Džaveils Makgī "Lakers" sastāvā vidēji 22 minūtēs guva 12 punktus, izcīnīja 7,5 bumbas un bloķēja 2,0 metienus, aizvadot vienu no individuāli labākajām sezonām karjerā.

Izmantotie resursi:
https://www.sportsnet.ca

     [+] [-]

, 2019-09-01 10:58, pirms 5 gadiem
Nekas iepriecinošs tiesi individuāli priekš viņa tas nav bet labaāk tā nekā bez kluba.