Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Kings" ieceļ Divacu par ģenerālmenedžeri, Huertas spēlēs "Lakers"

Rolands Eliņš

"Kings" ieceļ Divacu par ģenerālmenedžeri, Huertas spēlēs "Lakers"
Marselinju
Foto: AFP/Scanpix

NBA komanda Sakramento "Kings" paziņojusi, ka papildus amatu uzticējusi Vladem Divacam, kurš tagad pildīs arī ģenerālmenedžera pienākumus.

Vlade Divacs, kurš NBA savulaik aizvadīja 15 sezonas un kļuva par vienu no vadošajiem "Kings" spēlētājiem, Sakramento kluba vadībai pievienojās martā, kad tika iecelts par viceprezidentu sporta jautājumos. Šodien oficiāli paziņots, ka viņam uzticēts arī ģenerālmenedžera amats, kuru līdz šī gada vasarai pildīja Pīts D`Alesandro, kurš izvēlējās to pamest un pievienoties "Nuggets" vadībai.

Divacam kluba vadībā palīdzēs arī viņa bijušais cīņu biedrs Peja Stojakovičs, kurš oficiāli iecelts par "Kings" personāla un attīstības direktoru. 38 gadus vecais Stojakovičs savu NBA karjeru noslēdza tikai 2011. gadā, bet iepriekš aizvadīja vairākas sezonas Sakramento.

Tikmēr cita NBA komanda, Losandželosas "Lakers", atradusi pastiprinājumu Eirolīgas komandā "Barcelona". Neoficiāli ziņo, ka viena gada līgumam ar "Lakers" piekritis brazīliešu saspēles vadītājs Marselinju Huertas. Huertas jau aprīlī bija intervijā ļoti pozitīvi izteicies par iespēju spēlēt NBA, kā arī nepārprotami izteica savu gatavību spēlē iesaistīties kā rezervists.

Viņš "Barcelona" pavadījis sešas sezonas un palīdzējis tai trīs reizes pēc kārtas nonākt līdz fināla četriniekam, taču šogad pavasarī nācās izstāties ceturtdaļfinālā. Aizvadītajā sezonā 32 gadus vecais spēlētājs izcēlās ar vidēji 7.4 punktiem un gandrīz piecām rezultatīvām piespēlēm. Portāls "Yahoo" norāda, ka Huertas piesaistīts ar domu palīdzēt šī gada drafta otrajam numura D`Andželo Raselam.

Savukārt otra Losandželosas komanda "Clippers" oficiāli piesaistījusi veterānu Čaku Heizu. 32 gadus vecais spēka uzbrucējs pagājušajā sezonā spēlēja Toronto, kur vidēji spēlē guva 1.7 punktus un savāca 1.8 atlēkušās bumbas. Bet viņa jaunās komandas viens no apmaksātākajiem spēlētājiem Deandrē Džordans esot atlaidis savus aģentus, kuri bija iesaistīti "Clippers"-"Mavericks" afērā. Viņi gan tik un tā saņems četrus procentus no līguma, kuru Džordans noslēdza ar "Clippers", proti, gandrīz četrus miljonus dolāru.

Izmantotie resursi:
Kings' Divac adds title of general manager |...
Sources: Euro guard Marcelo Huertas agrees to...
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  +2 [+] [-]

, 2015-09-02 09:02, pirms 9 gadiem
es savā ziņā apbrīnoju Čaku Heizu - ar augumu 196cm, NBA līmenī spēlēt 4.-5. nr pozīcijās un spēt nosegt faktiski jebkuru pretspēlētāju - tas ir līmenis. atceros, pirms dažiem gadiem, kad Heizs spēlēja Rockets, PO pret Lakers Gazols viņam vispār neko nevarēja izdarīt - ne postā iestumt, ne garām tikt, ne pāri pārmest - tik vien, cik raudāt un žēloties tiesnešiem. un tas viss, neskatoties uz faktu, ka Po ir gandrīz 20cm garāks par Heizu.